V etru
Informacije - Vreme, ceste, radarske kontrole
Domov

Šport in šah

14 julija 2018 Šport


S 30. junijem je bil  v Sloveniji končan prestopni rok za igralce namiznega tenisa. Ekipa Namiznoteniškega kluba Kema iz Puconec  bo v sezoni 2018/2019 nastopala oslabljena saj ekipo zapušča dolgoletni vodja članske ekipe Štefan Kovač. Bojan Ropoša pa se je odločil da v novi sezoni ne bo nastopal z ekipo v ligaškem tekmovanja še vedno pa bo igral na ostalih namiznoteniških turnirjih.  Za člansko ekipo Keme bodo tako v novi sezoni igrali: Tomaž Pelcar, Damjan Zelko in Luka Norčič. Za Kemo bo skrbel dolgoletni igralec Tomaž Pelcar a bo to zelo težko saj  Damjan Zelko odhaja na študij  v Maribor,  Luka Norčič pa v Ljubljano.  Jutri bomo poročali še o  kadrovskih spremembah pri Namiznoteniškem klubu Sobota

V Černelavcih je bil včeraj drugi letošnji zbor 30 kandidatov za slovensko malonogometno reprezentanco, ki bo od  23. do 30. septembra sodelovala v Lizboni na letošnjem svetovnem prvenstvu. V prihodnjih dneh bosta selektor Miran Vovk in trener reprezentance Roman  Gruškovnjak  morala izbrati 15 reprezentantov. Slovenska malonogometna reprezentanca bo v predtekmovanju igrala  v skupini s Poljsko, Omanom  in  Tunizijo in le dve reprezentanci se bosta uvrstili v nadaljnje tekmovanje.

V prijateljski pripravljalni nogometni tekmi so nogometaši Mühlgrabna v Avstriji  premagali nogometaše Grada, ki jih bo  tudi v novi tekmovalni sezoni vodi trener Bogdan Črnko. Za Grad sta dosegla zadetka Primož Seršen in Niko Vrabel. Danes ob 18.30 bo Grad gostil v pripravljalni tekmi  nogometno ekipo avstrijskega Bad Radkersburga.

V Ljutomeru  je Športna zveza Ljutomer letos že 13. leto zapored  organizirala poletno ligo v odbojki na mivki v kateri je sodelovalo 13 ekip. Na sklepnem turnirju na letnem kopališču v Ljutomeru je v velikem finalu za naslov prvaka  Športno rekreacijsko društvo Banovci  premagalo II. ekipo Športno rekreacijskega društva Kostanjevica z rezultatom 2:0.

Šahovska zveza Slovenije je objavila  sestavo  slovenske članske šahovske reprezentance, ki bo letos od 23. septembra do 6. oktobra sodelovala na šahovski olimpijadi v Gruziji. Reprezentanco bodo sestavljali Luka Lenič, Jure Borišek, Jure Škoberne, Matej Šebenik in Boris Markoja iz Turnišča, ki je zdaj član Železničarskega šahovskega kluba Maribor.