V etru
Prva jutranja kronika RA Slovenija
Domov

Šport in šah

15 julija 2018 Šport


Na evropskem košarkarskem prvenstvu  za igralke stare  do 20 let, ki poteka v madžarskem Sopronu , je  ženska  reprezentanca Slovenije v tekmi za uvrstitev od 13. do 16. mesta  premagala Slovaško z rezultatom 84:57 in ima s to zmago še upanje za obstanek v prvi diviziji. Za slovensko reprezentanco  je igrala tudi Sobočanka Tina Cvijanović in k zmagi prispevala  9 točk in pet skokov. Danes igrajo Slovenke zadnjo tekmo proti reprezentanci Rusije.

V Dobrovniku se je včeraj ob 12.uri začela  24 urna mednarodna  kolesarska dirka na kateri je skupno sodelovalo 46 kolesarjev.  Točno opolnoči je bila že končana 12 urna dirka, kjer je zmagala podobno kot lani Darja Horvat iz Ocean orhids cycling teama Dobrovnik,  druga je bila Mojca Mlakar iz Tabora pri Celju obe sta prekolesarili  po 374 km na tretje mesto  se je uvrstila Romana Čuček iz Kolesarskega društva Špica s Ptuja s 341. km. V moški konkurenci je na 12 urni vožnji zmagal  Erik Rosenstein iz Rečice pri Savinji, ki je prekolesaril 484 kilometrov, med pomurskimi kolesarji bil četrti Patrik Drvarič s  374. kilometri  in sedmi Dejan Mašič oba iz Ocean Orhids cycling teama Dobrovnik, ki je prekolesaril 352 km.

Na mednarodni tekaški prireditvi z naslovom 12. nočna desetka na Bledu je v ženski konkurenci na 10 km dolgi progi v absolutni konkurenci zmagala Sonja Roman  s Hodoša, članica Atletskega kluba Štajerska. V svoji starostni kategoriji nad 60 let pa je zmagala Radgončanka Jožica Šiftar. V moški konkurenci se je v teku na 10  km dolgi progi Dejan Preindl iz ekipe Prevozil bolnikov Bratonci uvrstil na osmo mesto.

V Celju je bil včeraj prvi dan državnega prvenstva v atletiki za člane. Med pomurskimi tekači je v teku na 5000 metrov zasedla tretje mesto Urška Martinec v času 19.31,90. V teku na 100 metrov je bila Sabina Kopun 12, v času 13,14 in Natalija Pavlinjek, vse iz Atletskega kluba Pomurje iz Murske Sobote, v času 13,29 je bila  uvrščena na 13. mesto. Znova se je odlično odrezal v skoku v daljino Nino Celec doma od Grada, član Atletskega kluba Slovenska Bistrica,  ki je preskočil 723 cm ki je  bil v absolutni konkurenci četrti, toda ker so tekmovali tudi atleti iz tujine je bil v državnem prvenstvu najboljši in postal državni prvak.

V predzadnji pripravljalni prijateljski mednarodni nogometni tekmi je Mura v Murski Soboti premagala hrvaškega prvoligaša  Rudeš z rezultatom 2:1. Čeprav so gostje na tekmi vodili z 1:0 so nogometaši Mure hitro izid izenačili in po neodločenem izidu v prvem polčas ob koncu zmagali. Za Muro sta dosegla zadetka: Amadej Maroša v 35. in Nino Kouter v 48. minuti.

Nogometaši Lušta Beltinci  novi člani druge slovenske lige  so prijateljsko mednarodno tekmo proti 7 kratnemu katarskemu prvaku Al Arabiju izgubili z rezultatom 8:0.

Pri Gradu na Goričkem  so nogometaši avstrijske Radgone bili boljši proti zdesetkani ekipi Grada z rezultatom 6:0.

Včeraj smo poročali o kadrovskih spremembah v Namiznoteniškem klubu Kema Puconci, kjer bodo imeli oslabljeno  člansko ekipo  v prvi slovenski ligi.   Podobno  kadrovsko stanje je tudi pri Namiznoteniškem klubu Sobota  kjer bodo v novi sezoni brez Bojana Paviča,  ki je odšel k ekipi Mute. Za soboško ekipo, kjer predsedniške in delno tudi trenerske naloge opravlja Mitja Županek bodo igrali: Tomaž Roudi, Gregor Kocuvan in Gaj Vidmar.

V Vadarcih je včeraj 10 malonogometnih ekip sodelovalo na 7. tradicionalnem  memorialu Dušana Potočnjeka.  Prvo mesto je zasedla ekipa  Indijanci iz Borejec pred Nogometnim klubom Hodoš tretja pa je bila ekipa Kero teama iz Murske Sobote. Na turnirju so izbrali in nagradili najboljšega igralca Simona Vogrinčiča iz ekipo Kero teama iz Murske Sobote, najboljši vratar na turnirju v Vadarcih pa je bil Tadej Škrilec iz zmagovite ekipe  Indijanci iz Borejec.

V Portorožu  je  včeraj na 12. mednarodnem šahovskem turnirju 75 šahistov igralo prvo kolo. Med pomurskimi šahisti so  zmagali: Tomislav Gruškovnjak,  Barbara Skuhala in Jaka Meglič, brez zmage pa sta ostala Fabijan Marič Vild vsi iz Radenske Pomgrada in Dezider Ivanec iz lendavske Rokade.

Med kadeti  v Portorožu med 18 šahisti nastopa Janos Ivanec, ki je v prvem kolu zmagal, mednarodni šahovski turnir v Portorožu pa bo trajal do 21. julija.