V etru
Tako na to gledam jaz in kako na to gledate vi
Domov

Šport in šah

16 julija 2018 Šport


Poročali smo že, kdo je bil najhitrejši kolesar  na 12 urnem  mednarodnem kolesarskem maratonu  v Dobrovniku , tokrat povejmo še, tiste  ki so bili najboljši v 24 urni vožnji. Zmagal je drugo leto zapored  Alojz Poglavc iz Trebnjega, ki je prekolesaril   781 km. Na drugo mesto se je uvrstil Matic Šmon iz ekipe Ocen Orhids iz Dobrovnika , ki je premagal 693 km. Med  ostalimi pomurskimi kolesarji je bil Matej Antolin sedmi in 13. Boštjan Nemec iz Kolesarskega kluba Tropovci. Med ženskami je v 24 urni vožnji zmagala Olena Novikova  iz Ukrajine, ki je v 24 urah  premagala 715 km. Moštveno je zmagala ekipa  Infiniti iz Borovnice z 957 km pred ekipo Ocean Orhids iz Dobrovnika v postavi: Matej Šemen iz  Filovec,  Robert Kardinar iz Dobrovnika ,  Simon Gjerkeš  iz Nedelice in Marko Baloh  iz Ljubljane z 946 km;  žal  se je med dirko  poškodoval Simon Gjerkeš.

Na evropskem prvenstvu v košarki za dekleta stara do 20 let je v Šopronu na Madžarskem reprezentanca Slovenije v tekmi za uvrstitev od 13. do 16. mesta izgubila proti reprezentanci Rusije z rezultatom 86:71. Za slovensko reprezentanco je igrala in zadela 8 točk Tina Cvijanović iz Murske Sobote.  Slovenke so ob koncu zasedle 14. mesto in so izpadle iz elitne  divizije evropskega prvenstva.

Drugi dan državnega prvenstva v atletiki za člane in članice v Celju  je štafeta Atletskega kluba Pomurje iz Murske Sobote v postavi: Natalija Pavlinjek, Sabina Kopun, Urška Martinec in Anja Benko zasedla tretje mesto v štafeti 4 x 400 metrov. Urška Martinec pa je drugi dan prvenstva  bila druga še v teku na 3000 metrov,  prvi dan prvenstva pa je  bila tretja v teku na 5000 metrov.  V teku na 200 metrov se je Sabina Kopun iz soboškega atletskega kluba v finalu uvrstila na peto mesto.

Lovska družina Prosenjakovci je pripravila na lastnem strelišču v trapu tradicionalno letno tekmovanje v streljanju na glinaste golobe. Posamično je med 192. strelci zmagal Dani Šmid iz Gornje Radgone, drugi je bil Marjan Sadek iu Oplotnice, tretji Nejc Hlebš iz Laz, četrti Maks Garmut iz Dravograda in peti Denis Pojbič iz Lovske družine Križevci. Moštveno so med 19. ekipami zmagali člani Lovske družine Gornja Radgona pred Lovsko družino Križevci v Prekmurju in Lovsko družino Apače.

Kajak Kanu klub Mura iz Kroga je  pri brodu ob reki Muri  pripravil 24. tradicionalno tekmo v vlečenju vrvi čez reko Muro med Prekmurci in Prleki. Tekmovale so 25 članske ekipe, letos je bila presenetljivo boljša ekipa Prlekov, ki je tehtala  le 2800 kg proti Prekmurcem, ki so tehtali 3254 kg toda teža tokrat  ni bila odločilna pri letošnji zmagi. Zdaj vodijo v skupnem rezultatu znova Prleki z rezultatom 11:10.

V 3. kolu 12. mednarodnega šahovskega turnirja v Portorožu  sta  med 75. šahisti zmagala Fabijan Marič Vild iz Radenske Pomgrada in Dezider Ivanec iz lendavske Rokade, remizirala pa sta  v medsebojnem dvoboju po petih urah igranja Tomislav Gruškovnjak in Barbara Skuhala  oba iz Radenske Pomgrada.  Na lestvici je Barbara Skuhala peta in Tomislav Gruškovnjak sedmi oba z dvema točkama in pol.

V drugem kolu mednarodnega kadetskega turnirja v Portorožu  je Janos Ivanec iz lendavske Rokade zmagal v tretjem pa remiziral in je trenutno na tretjem mestu z dvema točkama.