V etru
Pesem tedna, izbor
Domov

Šport in šah

9 marca 2017 Šport


V drugem kolu zelene skupine prve slovenske odbojkarske lige so igralke Keme  v Puconcih premagale Mislinjo z rezultatom 3:0. Za Kemo so največ točk zadele: Saša Zdovc  12, Iva Škraban in Nina Kovač po 11  ter Dijana Oletić in Katja Karin Pintarič po 7 točk. Pri Mislinji je 15 točk zadela Tali Lekše.  Predsednik domačega  kluba Danilo Janasik je puconskim odbojkaricam  ob prazniku žena in zmagi podelil vrtnice.  Naslednjo tekmo bo Kema igrala  že v petek na gostovanju pri Luki Koper.

V  6. zadnjem kolu zelene skupine prve slovenske odbojkarske lige za člane je Panvita Pomgrad  na Ravnah na Koroškem premagala odbojkarje Fužinarja z rezultatom 3:0,  Korošci so   tako s četrtim mestom v ligi izpadli iz prve lige. Za soboške odbojkarje so največ točk zadeli: Aljoša Bogožalec 21 , Jakob Rojnik 16, Gorazd Flisar 13 in Jernej Detela 6 točk.  Po prvem mestu v zeleni skupini bodo soboški odbojkarji igrali prvo četrtfinalno tekmo končnice državnega prvenstva  v sredo 22. marca v Kamniku proti odbojkarjem Calcita.

V Umagu je bil končan   mednarodni turnir osmih ženskih nogometnih reprezentanc. V zadnjem srečanju je reprezentanca Slovenije pod taktirko selektorja Damirja Roba po vodstvu z 1:0 izgubila proti Hrvaški z rezultatom 3:1 ter na koncu zasedla šesto mesto. Za slovensko reprezentanco je dosegla zadetek Dominika Čonč.  Na turnirju  so igrale za reprezentanco  tudi Pomurke: Mateja Zver, Tjaša Tibaut, Manja Rogan in Anja Prša.  Prvo mesto je zasedla Slovaška pred Bosno in Hercegovino tretja pa je bila Francija.

V 14. kolu pomurske košarkarske lige  je Sistemorg iz Beltinec v gosteh premagal Prleški študentski klub Ljutomer z rezultatom 69:46. Za Ljutomerčane  sta največ točk zadela: Andrej Copot 24 in Niko Miholič po 15 točk, za Sistemorg pa so zadeli največ točk: Leon Zver 26, Žiga  Kovač 16, in Tomaž Bojnec 11 točk. V drugem srečanju  je lendavski Lindau premagal  Tropicano iz Bistrice s 70:61. Za Lindau sta po 21 točk zadela: Sandi Horvatić in Stanko Tuksar in za Tropicano: Erik Vučko 17 in Danijel Trstenjak 14 točk. Na lestvici vodi  Nona iz Murske Sobote z 20. točkami.

Na zaključnem šahovskem turnirju  Slovensko goriške šahovske lige v Juršincih je med 34. šahisti zmagal Jernej Skuhala z 8. točkami in pol, druga je bila Barbara Skuhala s sedmimi točkami in pol oba iz Šahovskega društva Radenska Pomgrad iz Murske Sobote. Med ostalimi pomurskimi šahisti se  je  Andre  Keglević iz Gornje Radgone s petimi točkami in pol uvrstil na  8. mesto.