V etru
Srečanje na Murskem valu
Domov

Šport in šah

17 julija 2018 Šport


Na evropskem prvenstvu v namiznem tenisu za  mladince in kadete v  romunskem mestu Cluj za slovensko kadetsko reprezentanco igra tudi Blažka Harkai iz puconske Keme. Slovenske kadetinje so osvojile prvo zmago proti reprezentanci Malte z rezultatom 3:0. Blažka Harkai je v igri dvojic s Saro Tokić k uspehu reprezentance prispevala eno zmago. V Romuniji je s slovensko namiznoteniško reprezentanco kot reprezentančni  trener tudi puconski trener deklet Mirko Unger; prvenstvo   v Romuniji bo  trajalo do  24.julija.

Nogometaši Mure bodo zadnjo pripravljalno  tekmo  pred sobotno prvoligaško tekmo med Muro in Triglavom iz Kranja igrali danes ob 18.uri v Ljutomeru proti ekipi Avto Rajha Ljutomer. Mura je  dobila   v svoje vrste  danes še hrvaškega   vratarja  19  letnega  Ivana Nevistića, ki prihaja na enoletno posojo iz hrvaške Reke  in 19 letnega srednjega branilca iz Turčije Siyara Kepirja  ki  je nazadnje igral pri  Aluminiju. Sobotni nasprotnik Mure kranjski Triglav  je v  pripravljani tekmi gostil turškega prvoligaša Trabzonspor in izgubil z 2:0, danes bodo Kranjčani igrali še tekmo   proti izraelskemu Ašdodu.

Nogometni klub Čarda  je družno z Medobčinsko nogometno zvezo Murska Sobota  včeraj v Martjancih začel  že 11. brezplačni nogometni tabor na katerem je bilo prvi dan kar 117 udeležencev kar je v veliki meri presenetilo organizatorje. Z mladini  , vsak dan po 16.uri, dela 20 nogometnih trenerjev, včeraj  so opravili manjše testiranje, danes so spoznali delo vratarja  in na obisku so imeli tudi modelarje. Zaključek nogometnega  tabor v Martjancih bo v petek zvečer ob 20.uri, ko bodo udeležencem nogometnega tabora tudi  praktične nagrade.

Medobčinska nogometna zveza Murska Sobota je včeraj  v soboški Zvezdi pripravila podelitev nagrad najboljšim ekipam v minuli sezoni, hkrati pa je bil opravljen tudi žreb za novo sezono v prvi in drugi soboški medobčinski nogometni ligi.  Med prejemniki priznanj so bili med drugim dva najboljša strelca v ligi Dejan Vrečič iz veteranske ekipe Mure  in Nenad Horvat  iz Pušče in Vid Smodiš iz Beltinec. Med dobitniki fer play nagrad z nogometnimi žogami pa so bili v prvi ligi Cven, Križevci in Rotunda, v drugi ligi Apače, Tišina in Lipa ter med mladinci Križevci, Mura in Ljutomer.

Nova tekmovalna sezona v soboški medobčinski zvezi se bo začela 12. avgusta s pokalnimi tekmami, v prvem kolu prve soboške lige 18. in 19. avgusta  pa bodo igrali: Serdica Kleparstvo Šinko – Cven, Hodoš – veterani Mure, Bakovci – Kema Puconci, Aqua Ižakovci – Lipa in Aluvar Gančani –  Rotunda Selo.  V drugi soboški ligi pa bodo sočasno s tekmami prve lige igrali: Apače – Pušča, Niros Cankova- Roma Vanča vas in Šalovci – Tišina, Dokležovje pa bo prosto.

Na 15. mednarodnem šahovskem turnirju v Portorožu, kjer sodeluje 75 šahistov med njimi tudi štirje velemojstri  sta med pomurski šahisti remizirala: Tomislav Gruškovnjak in Barbara Skuhala, zmagal pa je Jaka Meglič. Po štirih kolih je na petem mestu Tomislav Gruškovnjak , sedma je Barbara Skuhala in 13. Jaka Meglič vsi iz Radenske Pomgrada, vsi pa so zbrali po tri točke.  Turnir v Portorožu bo trajal do sobote 21. julija.