Domov

Šport in šah

18 julija 2018 Šport


Na strelski tekmi svetovnega pokala v trapu v ameriškem Tusconu  so sodelovali tudi slovenski strelci. Boštjan Maček iz Strelskega društva Štefan Kovač – trap iz Murske Sobote se je s 112. zadetki uvrstil na 12. mesto in le  dva zadetka sta mu zmanjkala za uvrstitev v finale med šest najboljših strelcev. Radgončan Tadej Kostanjevec je zadel 101. tarčo in se uvrstil na 46. mesto, zelo  ponesrečeno je imel Kostanjec prvo serijo, kjer je od 25 tarč zadel le 16.

Ekipa v ulični košarki 3 x 3 Geza Pub Beltinci  je na finalnem košarkarskem turnirju v skupinskem delu v Bratislavi osvojila tri zmage nato pa je v polfinalu utrpela poraz proti  ukrajinski ekipi z rezultatom 18:15. V tekmi za tretje mesto so Beltinčani igrali proti slovaški ekipi in po porazu zasedli četrto mesto, kar je kljub vsemu izjemen uspeh, kajti le malo jim je zmanjkalo, da bi se uvrstili na Challenger košarkarski  turnir svetovne serije. Za ekipo 3 x 3 Geza Pub Beltinci so igrali: Niko Bačvič, Igor Žigo, Matjaž Želj in Grega Farkaš. V mesecu avgustu bodo prekmurski košarkarji  v ulični košarki odpotovali na turnejo po Madžarski.

Nogometaši Mure, ki v soboto  v soboški Fazaneriji začenjajo tekmovanje v prvi slovenski nogometni ligi s tekmo proti Triglavu iz Kranja , so v šesti pripravljalni tekmi včeraj v gosteh premagali tretje  ligaško ekipo Avto Rajh Ljutomer z 9:0, ob polčasu je bil izid 1:0 za Muro. Za soboško ekipo so dosegli zadetke: Luka Bobičanec,   Rok Sirk,  in  Nino Kouter po dva  ter  Žiga Kous, Aleksandar Boškovič in Mihel Rebernik.

Na kasaških dirkah v Stožicah so ljutomerski kasaški vozniki v sedmih dirkah zmagali le enkrat. V prvi dirki je zmagal Le Mans na vajetih Roka Herica. Dvakrat sta se uvrstila na drugo mesto  Andrej Antolin s Floto in Fauno, podobno je bil dvakrat drugi še Jože Sagaj mlajši z Luštom in s francosko kobilo Breve des Baux. Tretji mesti  sta osvojila Liberty Luna na vajetih Reneja Hanžekoviča in Anina Sakso z Jožetom Sagajem mlajšim. Naslednje kasaške dirke v Sloveniji bodo v nedeljo ob 14.uri v Križevcih pri Ljutomeru.

V Nemčavcih  so  z odprtjem večnamenskega igrišča z umetno travo  predali namenu 1500 kvadratnih metrov uporabne športne površine  kjer bo mogoče igrati rokomet, košarko, odbojko in mali nogomet. Sanacija nekdanjega teniškega igrišča z opečno podlago je bila del projekta Krajevne skupnosti Nemčavci, Športno rekreacijskega društva in Mestne občine Murska Sobota. Skupna vrednost investicije je blizu 40 tisoč eurov.  V Nemčavcih so sočasno  ob dnevu krajevne skupnosti  počastili  tudi 653. letnico prve omembe kraja.

V 5.kolu 12. mednarodnega šahovskega turnirja   v Portorožu so v druščini 75 šahistov  med pomurskimi šahisti zmagali: Tomislav Gruškovnjak, in Fabijan Marič Vild iz Radenske Pomgrada in Dezider Ivanec iz lendavske Rokade, remizirala pa je Barbara Skuhala iz soboškega kluba. Najbolje je uvrščen na šestem mestu Tomislav Gruškovnjak, ki ima štiri točke, sedma pa je Barbara Skuhala s tremi točkami in pol.

Na kadetskem turnirju v Portorožu, kjer sodeluje 18 šahistov je Janoš Ivanec Šahovskega društva Rokade iz Lendave v  5. kolu utrpel poraz in je trenutno z dvema točkama na 11. mestu.