V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

19 julija 2018 Šport


Ljutomerski kasaški vozniki vse pogosteje  zelo uspešno nastopajo tudi na kasaških hipodromih v Italiji, na Madžarskem in v Avstriji. Na mednarodnih kasaških dirkah v Trstu je zmagal Artis na vajetih Darje Antolin s kilometrskim časom 1:17,2.  Konjeniško društvo Križevci bo  v nedeljo ob 14.uri na 750 metrov dolgi stezi v Križevcih pri Ljutomeru  pripravilo tradicionalne letne kasaške dirke. Tokrat bo na programu 5 dirk, za gledalce  bo posebej  zanimiva dirka za Šampionat Slovenije za ponije, ki bodo imeli dve kvalifikacijski dirki   in  nato še  mali in veliki finale.

V prijateljski pripravljalni mednarodni nogometni tekmi je v Lendavi sedemkratni katarski prvak  Al Arabi premagal drugoligaško Nafto 1903 z rezultatom 3:1. Za Nafto je dosegel častni zadetek Marko Roginić.

Selektor slovenske malonogometne reprezentance Miran Vovk in glavni trener Roman Gruškovnjak doma iz Veščice pri Murski Soboti sta izbrala 15 igralcev malega nogometa, ki bodo s slovensko malonogometno reprezentanco  sodelovali na svetovnem prvenstvu, ki bo od 23. do 29. septembra v Lizboni na Portugalskem. Med reprezentanti so tudi številni pomurski igralci malega nogometa in sicer Neven Grah iz Pečarovec, Štefan Horvat  iz Kluba malega nogometa Borejci, Mario Skuhala in Niki Slana oba  iz Vipolla iz Stare nove vasi ter Erik Škodnik iz ekipe Mister baby iz Gederovec. Več o letošnjem svetovnem malonogometnem prvenstvu  na Portugalskem bomo na Murskem valu poročali v nedeljskem športnem popoldnevu.

Na dvodnevnem državnem prvenstvu v plavanju v najmlajših starostnih  kategorijah so v Kranju med 341 plavalci iz 26 klubov sodelovali tudi pomurski plavalci. Med člani Plavalnega kluba Zdravilišče Radenci  je  nastopil v štirih  disciplinah Grega Ritonja, ki se je najbolje odrezal na 50 metrov delfin, kjer je bil sedmi. Ritonja pa je  bil še deveti na 50 metrov hrbtno, 11. na 50 metrov prosto in 12. na 100 metrov prosto.

V Gradišču je bila zadnja tekma v športnem ribolovu za mlade ribiče  pod okriljem Temeljne ribiške enote Tišina.  Na zadnji tekmi je med 15 letniki zmagala Nuša Serec  iz Sodišinec, drugi je bil Enej Kapun iz Gornje Radgone in tretji Aljaž Ružič s Tišine. Med mladimi ribiči U – 20 je zmagal Nino Berden s Tišine, drugi je bil Mihael Kukovec iz Vidma in tretji Blaž Gašpar s Tišine. Skupni zmagovalec za leto 2018 v kategoriji U – 15 je postal Enej Kapun;  v i kategoriji U – 20 pa je postal letni  prvak Mihael Kukovec.

V 6. kolu 12. mednarodnega šahovskega turnirja v Portorožu, kjer nastopa 75 šahistov  sta med pomurskimi šahisti zmagala Jaka Meglič iz Šahovskega društva Radenska Pomgrad  iz Murske Sobote  in Dezider Ivanec iz lendavske Rokade, remiziral pa je Fabijan Marič Vild iz soboškega društva. Po šestih kolih je najbolje uvrščen Jaka Meglič na 13. mestu s štirimi točkami.

V Portorožu pa sočasno poteka tudi  mednarodni kadetski šahovski turnir, kjer nastopa 18. šahistov. V 6. kolu je Lendavčan Janoš Ivanec zmagal in je trenutno s tremi točkami na 11. mestu.