V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

20 julija 2018 Šport


Igralke Ženskega nogometnega kluba Telemach GMT Beltinci  so pod taktirko trenerke Nuše Ladinek v Bratoncih  v prijateljski pripravljalni nogometni tekmi premagale madžarske podprvakinje ekipo Ferencvarosa z rezultatom 4:3. Za  Beltinčanke sta dosegli po dva zadetka:  Špela Kobl in novinka Eva Potočnik , ki je prišla iz ravenskega Fužinarja. . Žensko člansko  ekipo Telemacha GMT Beltinci sta okrepili   še Sara Agrež iz  Radomelj  in Tjaša Tibaut iz Puconec, ki se iz Olimpije vrača k Prekmurkam.

Nogometaši Maribora so  dobili tudi povratno nogometno tekmo  prvega kroga kvalifikacij lige  Evropa proti ekipi Partizani iz Albanije z rezultatom 2:0. Za Mariborčane sta pred 7000 gledalci dosegla zadetka Amir Dervišević v prvem in Marcos Tavares v drugem polčasu.  Za Mariborčan je  od 77. minute dalje igral tudi nekdanji nogometaš Mure Dare Vršič. V naslednjem kolu lige Evropa bodo Mariborčani 26. julija gostovali pri gruzijski ekipi Chikhura.

V zadnjem dvoboju na evropskem namiznoteniške prvenstvu za  mlade igralce, ki poteka v Cluju v Romuniji  je slovenska reprezentanca kadetinj   v moštveni konkurenci izgubila proti Latviji z rezultatom 3:1 in zasedla 32. mesto. Za slovensko kadetsko reprezentanco je dosegla edino zmago Blažka Harkai, igralka Namiznoteniškega kluba Kema Puconci.

Športna zveza Ljutomer in Dom starejših občanov Ljutomer sta pripravila  na balinišču pri Domu starejših občanov v Ljutomeru meddruštveno tekmovanje v balinanju. Med šestimi ekipami je zmagala II. ekipa  Medobčinskega društva invalidov Ljutomer v postavi: Slavko Lesjak, Slavica Hunjadi in Feliks Pihlar pred  Medobčinskim društvom invalidov Murska Sobota za katerega  so tekmovali: Drago in Marija Šetorič  ter  Martina Ropoša,  tretja  je bila ekipa  Turističnega društva  Stare ceste v postavi: Marjan Vrabelj, Terezija in Martin Habjanič. Vsi tekmovalci so dobili spominske majice tri najboljše ekipe pa še medalje.

V Stožicah je bila četrta tekma za slovenski tarčni pokal, kjer so tekmovali tudi lokostrelci Lendave in Ljutomera. Med 68 lokostrelci iz  22 klubov se  je med dečki  z ukrivljenim lokom na razdalji 40 metrov  zmagal Lendavčan Niko Horvat, na razdalji 70 metrov pa se je Lars Somi uvrstil na peto mesto. Med ljutomerskimi lokostrelci je bil s sestavljenim lokom med veterani Marjan Kokol četrti.

V Portorožu so na mednarodnem šahovskem turnirju članov odigrali 7.kolo. Med pomurskimi šahisti  sta zmagala Barbara Skuhala iz Radenske Pomgrada  in Dezider Ivanec iz lendavske Rokade, remiziral pa je Jaka Meglič iz soboškega kluba. Po 7. kolu je med 75. šahist iz 17 držav Barbara Skuhala na 12. mestu, Jaka Meglič pa na 13. oba sta zbrala po štiri točke in pol, .Lendavčan Dezider Ivanec je s štirimi točkami in pol na  21. mestu.