V etru
Dogodki in odmevi
Domov

Šport in šah

21 julija 2018 Šport


V Sloveniji se je včeraj začela 28. sezona v  prvi slovenski nogometni ligi, kamor se je po petih letih premora znova vrnila soboška Mura kot edini prekmurski nogometni  ligaš. Včeraj je v uvodni tekmi prve slovenske lige Aluminij v Kidričevem pred 300 gledalci premagal Celje z rezultatom 2:1. Za Aluminij sta dosegla zadetka: Rok Kidrič in Matic Vrbanec iz 11 metrovke. Za Celjane je dosegel vodilni in edini zadetek Rudi Požeg Vancaš. Za Celje je igral vseh 90 minut tudi nekdanji igralec Mure Mitja Lotrič doma z Vaneče.

Nogometaši Veržeja, novi člani tretje slovenske nogometne lige, vzhod,  so pod taktirko novega trenerja Mitje Erniše v Bakovcih igrali proti sedem kratnemu katarskemu prvaku Al Arabiju, ki ga trenira nekdanji trener Mure Luka Bonačić  in tekmo izgubili z rezultatom 4:0. Naslednjo preizkušnjo bo imel Veržej prihodnjo soboto v Radencih kjer bodo na nogometnem turnirju igrali: Avto Rajh Ljutomer, Slatina Radenci in Veržej.

V Odrancih se je včeraj začel 3. nogometni turnir za pokal Občine Odranci. Prvi dan turnirja  so Odranci premagali Črenšovce z rezultatom 5:1. Za Odrance sta dosegla po dva zadetka: David Vinkovič in Jure Lukač ter enega  Kevin Car; za Črenšovce je bil strelec zadetka: Sašo Kolman. V drugi tekmi ,prvi dan turnirja,  je Lušt Beltinci premagal Turnišče z rezultatom 4:0. Za Beltinčane sta po dva zadetka k zmagi prispevala Jan Kristl in Luka Ciglarič. Jutri drugi dan turnirja bo v Odrancih ob 16.uri tekma za tretje mesto med Turniščem in Črenšovci, za prvo mesto pa bosta ob 18.uri igrala Lušt Beltinci in Odranci.

Novi selektor slovenske moške odbojkarske reprezentance  Slobodan Kovač je na priprave slovenske reprezentance  za letošnje svetovno prvenstvo, ki se bo začelo   12. septembra v Italiji in Bolgariji,  povabil tudi Uroša Pavlovića iz Murske Sobote, člana Odbojkarskega kluba ACH Volley Ljubljana. Slovenski odbojkarji se bodo zbrali na tri tedenskih pripravah v Kranjski Gori od tam pa se bodo preselili v Maribor kjer bodo 23. in 24. avgusta igrali tudi prvi pripravljalni odbojkarski tekmi proti Nemčiji.

Članska kolesarska ekipa Adria Mobil Cycling iz Novega mesta se je odzvala povabilu kitajske kolesarske zveze in odpotovala na eno najtežjih kolesarskih dirk na svetu. Dirka bo razdeljena v 13 etap, nekaj etap pa bo tudi na nadmorski višini  3.000 metrov, šesta etapa pa bo imela cilj na 4.120 metrih nadmorske višine.  Član novomeške kolesarske ekipe je tudi Žiga Horvat iz Dankovec, nekdanji član Kolesarskega kluba Tropovci.

Na mednarodnem ribiškem tekmovanju v Zalabakši na Madžarskem je bilo 24 urno tekmovanje v športnem ribolovu, kjer je sodelovalo 39 tekmovalcev. Prvo mesto je osvojil Danijel Tkalec  ki je imel 79,15 kg ulovljenih rib,  na tretje mesto pa se je uvrstil Boris Pintar,  oba iz Lendave, ki je imel na tehtanju 22 kg ulovljenih rib.

V predzadnjem kolu 12. mednarodnega šahovskega turnirja v Portorožu so med pomurskimi šahisti zmagali: Tomislav Gruškovnjak, Barbara Skuhala in Fabijan Marič Vild, remiziral pa je Jaka Meglič vsi iz Radenske Pomgrada iz Murske Sobote.  Kolo pred koncem je najbolje uvrščena Barbara Skuhala, ki je  s petimi točkami in pol  na 10. mestu med 75. šahisti iz 17 držav.

V Portorožu pa poteka  tudi mednarodni šahovski  kadetski turnir. V predzadnjem kolu je Janoš Ivanec član lendavske Rokade zmagal in je kolo pred koncem med 18.šahisti na 6. mestu, zbral  štiri točke in pol.

Ob koncu pa še tole. Danes ob 18.uri se bo v soboški Fazaneriji začela druga tekma prvega kola 28. državnega prvenstva v prvi slovenski nogometni ligi ,kjer bosta igrala Mura in  kranjski Triglav. Na Murskem valu boste  lahko spremljali okrog 18.45 kaj se je dogajalo na prekmursko gorenjskem derbiju  v prvem polčasu in pospremili  tudi konec tekme okrog 19.45.