Domov

Šport in šah

22 julija 2018 Šport


V soboški Fazaneriji sta Mura in kranjski Triglav v prvem kolu prve slovenske nogometne lige Telekom pred blizu 3000 gledalci  igrala 1:1. Za Muro je  v 22. minuti po strelu Matica Maruška žogo preusmeril v lastno  kranjsko mrežo Kristjan Arh Česen  in izid je bil 1:0 za Muro.  Gostje  so izid izenačili na 1:1 po samostojnem prodoru  Toma Žigona v 25. minuti.  Gostitelji so imeli izjemni priložnosti za dosego še dveh zadetkov vendar  sta vratnici zaustavili strela Luke Bobičanca v 21. in 83. minuti. Mednarodni sodnik  Rade Obrenović iz Ljubljane je bil  izjemno radodaren z rumenimi kartoni, ki so jih dobili pri Muri: Nino Kouter, Žiga Kous, Amadej Maroša, Luka Šušnjara in Špiro Peričić; pri Triglavu so padli le trije rumeni kartoni, ki so jih dobili: Rok Elsner, Gašper Udovič in Luka Majcen.  V naslednjem kolu bo Mura igrala v nedeljo zvečer v gosteh proti  državnemu podprvaku Mariboru.

Nogometaši Nafte 1903 iz Lendave , člani druge slovenske lige  so včeraj gostovali na Madžarskem pri tamkajšnjem drugoligašu Šifoku in dosegli neodločen rezultat 0:0.

Nogometni klub Dobrovnik je včeraj zaznamoval 70 letnico delovanja domačega kluba danes člana novoustanovljene pomurske nogometne lige. V zgodovini Dobrovnika je zbranim spregovoril predsednik kluba Ervin Sekereš, Medobčinska nogometna zveza Lendava je preko Branka Ferčaka klubu ob visokem jubileju klubu  podelila plaketo lendavske nogometne zveze.  Na programu sta bili, ob kulturnem programu, tudi dve nogometni tekmi. Veterani  Dobrovnika so premagali  v prijateljski mednarodni tekmi goste iz Csesztrega s 4:3, člani Dobrovnika pa so bili boljši od članske ekipe Csesztrega  iz Madžarske s 3:1.

Nogometaši Radgone, člani 3. slovenske nogometne lige, vzhod ki jih trenira Jože Sečkar so v prijateljski pripravljalni nogometni tekmi gostili v Gornji Radgoni tretje ligaško  ekipo Kety Emi iz Slovenske Bistrice in igrali 1:1. Zadetek za Radgončane je dosegel Jure Šadl.

Nogometaši Serdice Kleparstva Šinko, člani prve soboške medobčinske nogometne lige, so v drugi  mednarodni pripravljalni prijateljski tekmi premagali ekipo Stradna iz Avstrije z rezultatom 5:1. Za Serdico so dosegli zadetke: Štefan Kutoš 2 ter Uroš Skledar, Žiga Jančar in Aleks Ropoša.

Na Tišini se je včeraj začel dvodnevni mednarodni nogometni turnir za pokal Občine Tišina. V prvi tekmi je Tišina premagala Lipo z rezultatom 3:1, v drugi tekmi pa je bil Cerkvenjak po kazenskih strelih boljši od Šalovec, v rednem delu je bil izid 3:3. Danes ob 16. .uri bosta na Tišini,  Lipa in Šalovci igrala za tretje mesto, Tišina in Cerkvenjak pa se bosta ob 18.uri  pomerila za prvo mesto na nogometnem turnirju.

Dekliška mladinska nogometna reprezentanca Slovenije se bo v ponedeljek 23. julija pod taktirko selektorke Petre Mikeln  zbrala na  petdnevnih pripravah na Rogli. Na priprave je povabljenih tudi osem igralk Ženskega nogometnega kluba Telemach GMT Beltinci in sicer: Sara Agrež, Maruša Česnik, Neli Hofman, Kaja Korošec, Sara Makovec, Zala Meršnik, Eva Potočnik, Špela Pernek in Ines Sok.

Športno društvo Team turbo Tropovci je včeraj sodelovalo na  krožni kolesarski dirki na Pokljuki na biatlonski progi. Na 48 km dolgi progi z okrog 900 metri višinske razlike  je bil najboljši med masterji D Dušan Hajdinjak, ki je zasedel prvo mesto, med amaterji je bil Klemen Polajnar drugi podobno kot Goran Salavec med masterji B.

Slovenski selektor strelske reprezentance v trapu Nikola Mejaš je določil slovensko zasedbo na  letošnjem evropskem prvenstvu v avstrijskem Leobenersdorfu od 30. julija do 13.avgusta. Med petimi strelci v članski konkurenci bosta tudi Boštjan Maček iz Strelskega društva Štefana Kovača  trap iz Murske Sobote in Tadej Kostanjevec iz Strelskega društva Gornja Radgona. V ženski konkurenci bo nastopila  Jasmina Maček in v mladinski Rene Maček oba iz Strelskega društva Štefana Kovača  – trap iz Murske Sobote.

V Portorožu je bil končan enotedenski 12. mednarodni šahovski turnir na katerem je sodelovalo 75 šahistov iz 17 držav. Med pomurskimi šahisti se je na 7. mesto uvrstil Tomislav Gruškovnjak , osma je bila Barbara  Skuhala oba sta zbrala po 6 točk, 14. je bil Jaka Meglič vsi iz Radenske Pomgrada s 6,6 točkami. Na 22. mesto se je uvrstil  Deizder Ivanec  iz lendavske Rokade s 5,5 točkami in na 47. Fabijan Marič Vild iz soboškega kluba, ki je zbral 4 točke. Na turnirju je Barbara Skuhala  s 46 novimi  rejtinškimi točkami presegla mejo 2100 točk in postala   druga pomurska Fide mojstrica. Med  20 letniki  se je Jaka Meglič uvrstil na tretje mesto.

V Portorožu  je bil tudi kadetski šahovski turnir na katerem je med 18. šahisti  v absolutni konkurenci zasedel Janoš Ivanec iz lendavske Rokade 9. mesto s 4,5 točkami.