V etru
Murska pesem tedna
Domov

Šport in šah

24 julija 2018 Šport


V prvi etapi mednarodne kolesarske dirke na Kitajskem ,  dolgi 162 km, na kateri sodeluje 147 kolesarjev,   je Žiga Horvat iz Dankovec, član Koledarskega kluba Adria Mobil iz Novega mesta osvojil 23. mesto. V drugi etapi dolgi 115 km  se je Žiga Horvat uvrstil na 97. mesto. Skupno bodo kolesarji na Kitajskem prevozili 13 etap.

Kolesarji Športnega društva Team turbo Tropovci so bili uspešni tudi drugi dan kolesarske dirke na Pokljuki. Na 16 km dolgem vzponu s 700 metri višinske razlike se je v dirki, ki se je točkovala za pokal Slovenije, najbolje odrezal  Goran Salavec, ki je   bil med masterji B drugi. V kategoriji masterjev D se je Dušan Hajdinjak  uvrstil na četrto in  Matej Temlin  na osmo mesto.  Med amaterji  je bil  Klemen Polajnar  šesti, med masterji E pa se je Uroš Šešek  uvrstil na deveto mesto.  Med masterji A  je bil  Mitja Špilak iz Ocean Orchids teama iz Dobrovnika  uvrščen na tretje mesto.

Začela se je nova sezona v  poljski ekstra  nogometni ligi. V prvem kolu  16. članske lige je Zaglebie katerega član je tudi Damjan Bohar iz Mačkovec v gosteh premagal Legio z rezultatom 3:1. Bohar je bil v kadru ekipe a v prvem kolu ni dobil priložnosti za  dokazovanje.

V prijateljski pripravljani nogometni tekmi so Križevci, novi člani pomurske nogometne lige premagali Rotundo iz Sela, člana prve soboške medobčinske lige,  z 1:0. Zmagoviti zadetek za Križevce je dosegel Denis Karoli.

V Murskih Petrovcih je  12 ekip sodelovalo na vaških igrah za pokal Občine Tišina.  Med štirimi tekmovalnimi preizkušnjami so morali tekmovalci prenašati na poseben način  tudi teniško žogico. Zmagali so Sodišinci pred Gradiščem, tretji so bili Rankovci in četrti organizatorji Murski Petrovci.

Športna zveza Ljutomer in ŠIC bar Ljutomer sta na ljutomerskem kopališču  pripravila turnir v nogometu na milnici. Prvo mesto je osvojila ekipa  Caffe Atlantis team iz Ljutomera v postavi:  Niko Pevec, Amadej Štaman, Tomas Žižek in Gregor Tomažič. Na drugo mesto se je uvrstila  mlada ekipa  Loleki iz Ljutomera v postavi: Alen Janžekovič, Tomi Golob, Rene Potočnik, Aljaž Balažic in Tristan Lipovec.

Na hitropoteznem šahovskem turnirju  v Mariboru  z naslovom Poletje 2018 je med 12. šahisti zmagal Darko Šardi iz Šahovskega društva Fram z 9.točkami. Na drugo mesto se je uvrstila Lea Števanec doma iz Rankovec, članica kranjskega šahovskega kluba, ki je zbrala 8 točk in pol.