V etru
Pesem našega srca
Domov

Šport in šah

28 julija 2018 Šport


Prvi dan mednarodnega tekmovanja v judu za pokal Zagreba na katerem sodeluje 329 judoistov iz 78 držav je Adrian Gomboc doma iz Rakičana, član Judo kluba Bežigrad , letošnji evropski prvak,  v kategoriji do 66 kg zasedel peto mesto. Gomboc je v predtekmovanju trikrat zmagal,  bil je boljši od Slovaka  Mateja Poliaka, Uzbekistanca Gurmana Kirgizbajeva in Izraelca Barucha Shmailova.  V popoldanskem delu  je bil  Gomboc slabši od  kasnejšega zmagovalca in  bronastega s svetovnega prvenstva  Izraelca Taluja Flickerja in v boju za bron  pa je  Gomboc izgubil  proti svetovnemu prvaku Japoncu Hifumiju Abeju.

Na Kitajskem   so kolesarji Adria Mobila iz Novega mesta odpeljali dve etapi. V peti etapi dolgi 235 km je Žiga Horvat iz Dankovec, član novomeškega kluba zasedel  23. mesto, kar je njegova druga najboljša uvrstitev na dirki saj je bil 23.ti tudi v prvi etapi.  V petkovi 6. etapi dolgi 66 km  je Žiga Horvat zasedel 58. mesto, v skupni uvrstitvi pa je med 147.kolesarji na 53, mestu.

V drugem kolu prve slovenske nogometne lige Telekom  sta v uvodni tekmi Celje in Gorica igrala 2:2. Za Celjane je pred 400 gledalci, ki so spremljali tekmo,  igral vseh 90 minut Mitja Lotrič  z Vaneče, ki je za Celjane  dosegel drugi zadetek na tekmi. Zanimivo za celjsko tekmo je, da je Celje proti Gorici vodilo z 2:0.  Soboška Mura bo z Mariborom v gosteh igrala jutri ob 18.15, tam pa  bo  jo spremljalo tudi blizu 1000 gledalcev iz Pomurja.

V prijateljski pripravljalni nogometni tekmi je v avstrijski Radgoni ekipa Bad Rakersburga, kjer igra kar osem igralcev iz Pomurja, premagala drugoligaško ekipo Lušta Beltinci s 3:2. Za Beltinčane sta dosegla zadetka: Jan Kristl in Mitja Mauko.

Mladi nogometaši Mure, ki se pripravljajo za novo sezono v prvi slovenski mladinski in kadetski nogometni ligi so gostovali v Kidričevem pri ekipi Aluminija. Kadeti so igrali proti Aluminiju 0:0, mladinci pa so utrpeli poraz s 4:3. Za Muro sta dosegla zadetka Rok Erniša in Aljaž Antolin, en gol pa je bil dosežen z avtogolom igralcev Aluminija.

V Beltincih poteka danes drugi dan finalnega turnirja v odbojki na mivki. V ženski konkurenci se bosta za prvo mesto pomerili dvojici: Sara Demartis in Katja Saje obe iz Murske Sobote in Iva Škraban ter  Janja Donša obe iz Murske Sobote. Za tretje mesto bo dvoboj med Andrejo Tratnjek  iz Gančan in Matejo Žerdin  iz Turnišča ter dvojico: Laura Kocet Beltinci in Melani Jerič  Gančani. Finale tako v moški kot v ženski konkurenci bo v Beltincih na programu  danes zvečer okrog 19.ure. Med zanimivejšimi izidi   petkovega programa je  zmaga Tina Vrabla,  novega trenerja Pucončank   in Aljoše Štrosa oba iz Maribora proti dvojici: Aljoša Bogožalec  in Karel Krajcar oba iz Beltinec z 2:1. Urban Drvarič iz Radenec in  Nik  Škrjanec iz Veržeja pa sta premagala dvojico: Miha Žalig iz   Murske Sobote  in  David Kavaš iz Odranec z 2:0.

V Strukovcih bo jutri osem ekip sodelovalo na 12. memorialu Damjana Vučaka v malem nogometu. Turnir  v Strukovcih  se bo začel  že ob 9.uri  dopoldne, predtekmovanje bodo trajala do 14.30,  finale za prvo mesto pa bo v nedeljo  okrog 18.ure. V Strukovcih  bodo nagradili zraven treh najboljših ekip tudi najboljšega igralca in vratarja na turnirju.

V Ljutomeru je bil zanimiv šahovski dvoboj  v katerem sta se ekipi  dveh domov starejših občanov  Doma Danice Vogrinec iz Maribora in Doma starejših občanov iz Ljutomera razšli brez zmagovalca ob izidu 4:4. Za Ljutomerčane so nastopili:   Milan Čuk, Alojz Mlinar, Miroslav Borovnica in Janez Ivanjšič, rezerva v ljutomerski ekipi pa je bil Ignac Voršič.

Na 23. hitropoteznem šahovskem turnirju za naslov prvaka Gornje Radgone je zmagal predsednik radgonskega šahovskega društva Jurij Ojsteršek, ki je zbal 7 točk. Na drugo mesto se je uvrstil Martin Mohar s šestimi in na tretje Mihael  Breznik s štirimi točkami in pol.