V etru
Mijmo grede
Domov

Šport in šah

31 julija 2018 Šport


V 9. etapi mednarodne kolesarske dirke po Kitajski, kjer je skupno  načrtovanih  13 etap,  je prekmurski kolesar Žiga Horvat doma iz Dankovec, kot član novomeške ekipe Adria Mobil na 175 km dolgi progi zasedel 74. mesto. Horvat je v cilj prikolesaril v času zmagovalca 3 ur 55 minut in 50 sekund.

V Ljutomeru je bil včeraj žreb startnih številk za 28. kasaški derbi elitno dirko 4 letnih kasačev, ki bo  na programu v nedeljo 5. avgusta v Ljutomeru . Med 12 kasači bo na dirki sodelovalo kar  7 ljutomerskih kasačev. Po žrebu bodo v prvi vrsti startali  Just do it s Primožem Kristlom, Anino Sakso za Jožetom Sagajem mlajšim, Rebeka III na vajetih Davorina Puharja , Luniko Love z voznikom Jožetom Sagajem starejšim in Iskra KP na vajetih Dušana Zorka. V drugi vrsti od številke 8. do 12 pa bodo startali med ljutomerskimi kasaškimi vozniki Perlita  z Miroslavom Antoličem in Leibach OZ z vozniom  Jankom Sagajem, vsi iz Kasaškega kluba Ljutomer.

Na sedežu Nogometne zveze Slovenije na Brdu pri Kranju je bilo žrebanje parov za tekmovanje v ženskih nogometnih ligah. V prvi slovenski ženski nogometni ligi  bo v soboto 25. avgusta v Bratoncih tekma med  Telemachom GMT Beltinci in aktualnimi državami prvakinjami ljubljansko Olimpijo.  V mladinski ligi deklet U – 17 bodo Beltinčanke  v prvem kolu  25. avgusta gostile igralke Ženskega nogometnega kluba Maribor. Znani so tudi pari prvega kola  slovenskega ženskega pokala, kjer bo sodelovalo  osem ekip, Beltinčanke bodo  6. septembra v Bratoncih gostile  Ajdovščino.

V okviru 23. pomurskega poletnega festivala v Veliki Polani  je bila včeraj tekma v malem nogometu med pomursko reprezentanco novinarjev Press in predstavniki pomurskih občin, ki se je končala z rezultatom 4:4. Za novinarsko reprezentanco so dosegli zadetke: Smiljan Kuhar in Marko Karoli iz Sobote info, Janez Breznik iz Sport kluba in  Gorazd Gider iz Murskega vala; za pomursko reprezentanco politikov   je dosegel dva zadetka Branko Belec  iz Občine Križevci pri Ljutomeru ter po enega  Roman Kolenko iz Črenšovec in  Roman Širec iz Občine Sveti Jurij ob Ščavnici.

V Mariboru se je včeraj  začel 21. memorial  Vasje Pirca v šahu na katerem v dveh skupinah sodeluje  81 šahistov med njimi pa je v »A« skupini kar sedem velemojstrov, šahistov z najvišjim naslovom.  Na šahovskem turnirju sodelujejo tudi pomurski šahisti. V prvem kolu v A skupini sta zmagala Boris Markoja iz Turnišča član Železničarskega šahovskega kluba Maribor in Jernej Skuhala iz Radenske Pomgrada iz Murske Sobote. V B skupini je zmagal Nino Cmor iz soboškega šahovskega kluba.