Domov

Šport in šah

1 avgusta 2018 Šport


Predsedstvo Strelske zveze Slovenije je na 21. seji  na predlog vodje reprezentance za puško in pištolo Andreje Vlah imenovalo slovensko strelsko reprezentanco, ki bo od  30. avgusta do 16.septembra sodelovala  na svetovnem prvenstvu v Južni Koreji. V slovensko izbrano vrsto sta izbrana tudi dva pomurska strelca in sicer za tekmovanje s puško Robert Markoja iz Strelskega društva Štefana Kovača iz Turnišča in Dušan Ziško iz Strelskega društva Kolomana Flisarja s Tišine.  Seznam potnikov za svetovno prvenstvo pa še ni popoln saj bo po evropskem prvenstvu strelcev v trapu na Avstriji,   ki se   začenja danes in bo trajalo do 5. avgusta  določena še reprezentanca v trapu – tam pa so ta čas na  prvenstvu  Boštjan, Jasmina in Rene Maček iz Bodonec  in Tadej Kostanjevec iz Gornje Radgone.

Košarkarska ekipa 3 x 3 Geza pub iz Beltinec se ta mesec odpravlja na turnejo po Madžarski. Beltinčani imajo že močno moško ekipo, zdaj pa si želijo v svoje vrste privabiti tudi dekleta  in sicer tiste, ki so dopolnile vsaj 18 let. Če jim bo prizadevanje za ustanovitev ženske ekipe  uspelo jo bodo že v avgustu popeljali na mednarodni turnir na Madžarsko. Prijave  sprejemajo organizatorji moške ekipe 3 x 3 Geza pub Beltinci preko uradne Facebook strani.  Zanimivo pa je, da je  ulična košarka uvrščena na naslednje olimpijske igre leta 2020 v Tokiu.

V 10. etapi  mednarodnega kolesarske dirke po Kitajski ,kjer za ekipo Adria Mobilla iz Novega mesta nastopa tudi Prekmurec Žuga Horvat ,je na        124 km  dolgi progi zmagal Dušan Rajović iz novomeške kolesarske ekipe v času 2:41,53;  na 31. mesto pa  se je v  času zmagovalca uvrstil Žiga Horvat, ki je trenutno v generalni uvrstitvi na 51. mestu.

Občinska zveza klubov malega nogometa Puconci je že opravila žrebanje parov za tekmovanje v obeh ligah malega nogometa v katerih bo sodelovalo skupno 26 ekip.  V prvi ligi bodo 26. avgusta na programu naslednja srečanja: Vadarci – Košarovci, Predanovci – Šalamenci, Puževci – Vaneča, Pečarovci – Vidonci , Strukovci – Breza Brezovci in Roma Dolina – Izvir Gorica. Tekmovanje v  drugi puconski ligi malega nogometa pa se bo začelo že 19. avgusta.

Društvo upokojencev Ljutomer in Ribiška družina Ljutomer sta v počastitev 150 obletnice Prvega slovenskega tabora in praznika Občine Ljutomer pripravila   na Moti ribiško tekmovanje  z naslovom Naj ribič 2018. Med 40 ribiči  je ob 35.stopnjah Celzija zmagal Jože Magdič iz Društva upokojencev Ljutomer, drugi je bil Anton  Štumpf iz Društva upokojencev Bakovci,  na tretje mesto pa se je uvrstil  Dušan Dvanjšček iz radgonskega upokojenskega društva.  Pokal za naj ribiča 2018 je tako pripadel Jožetu Magdiču iz Ljutomera.  Naslednje ribiško tekmovanje ribičev bo 28. avgusta v Gradišču in nato 4. septembra v Bakovcih  – obakrat v počastitev praznikov občin.

Na 21.  memorialu Vasje Pirca v  šahu, ki poteka v Mariboru  so včeraj odigrali dve koli. V prvi skupini, kjer igra med  34. šahisti 7 velemojstrov,  je  Boris Markoja iz Turnišča član Železničarskega kluba Maribor dvakrat remiziral , Jernej Skuhala je enkrat remiziral, Barbara Skuhala oba  iz Radenske Pomgrada pa je dvakrat remizirala. Po treh kolih je Boris Markoja na 11. mestu z dvema točkama.  V drugi skupini  je Nino Cmor remiziral in zmagal, Jaka Kočar oba iz soboškega kluba pa je dvakrat zmagal. Nino Cmor je po treh kolih na 4. mestu z dvema točkama in pol.