V etru
Tako na to gledam jaz in kako na to gledate vi
Domov

Šport in šah

10 marca 2017 Šport


V drugi etapi mednarodne kolesarske dirke od Tirenskega do Jadranskega morja v dolžini 228 km je  zmagal Thomas  Geraint  v času 5 ur 51 minut in 44 sekund. Med  petimi slovenskimi  kolesarji je bil najboljši  Primož Roglič 15. Simon Špilak iz Tropovec, član ruske Katjuše,  se je uvrstil na 36. mesto, oba  sta prišla v cilj v času zmagovalca.

V zaostalem srečanju prvega kola končnice 3. slovenske košarkarske lige je Calcit v Kamniku, po podaljšku,  premagal Radensko Creativ z rezultatom  81:76. Za soboške košarkarje so največ točk zadeli: Jure Bilić 24, Niko Bačvič 22. Tilen Kukel 12, Marko Kukel 11 in Nejc Juteršnik 7 točk. Nocoj ob 19.uri bodo soboški košarkarji  igrali v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti  že tekmo 3. kola proti Ježici.

Na dvodnevnem  plesnem tekmovanju za pokal Plesne zveze Slovenije  v modernih tekmovalnih plesih  » disco« so v Ljubljani  člani Plesnega kluba Zeko iz Murske Sobote osvojili tri zlata odličja. Prva mesta so osvojili: Taira Celec in  Živa Horvat posamično ter v parih: Saša Štrakl in Taira Celec. Na drugo mesto se je uvrstila dvojica: Nives Miško – Živa Horvat in na tretje: Luna Slekovec in Nives Miško.  Blizu bronaste medalje na četrto mesto  sta se uvrstili: Sara Nasevski in Maša Horvat.

Na plesnem  državnem prvenstvu v latinsko ameriških plesih v Murski Soboti  je med 42. plesnimi pari iz celotne Slovenije ena medalja ostala tudi v Pomurju. V kategoriji starejših mladincev  je Maša Bencak iz Murske Sobote z Urošem Lazićem iz Plesnega kluba Pingi iz  Maribora osvojila tretje mesto.

Na kegljišču Vikenda  v Radencih je bilo  prvenstvo območne kegljaške skupnosti Pomurja. Med člani je zmagal  Milan Kovačič, ki je podrl 590 kegljev, drugi je bil Jani Steržaj oba iz Radenske s 561.keglji na tretje mesto se je uvrstil Jože Horvat , ki je podrl 548 kegljev in četrto Janez Šimon oba iz Nafte, ki je podrl 547 kegljev. Peti je bil  Dušan Pohovnikar iz Radenske s 529.podrtimi keglji. V ženski konkurenci je zmagala  Slavica Hozjan iz Nafte, ki je podrla 550 kegljev, druga je bila Nataša Muršič s 539.keglji in tretja Vlasta Hojnik obe iz Radenske, ki je podrla 529 kegljev. Na državno prvenstvo, ki bo  25. in 26. marca so se uvrstili: Milan Kovačič in Jani Steržaj ter Slavica Hozjan.

Na 8. hitropoteznem šahovskem turnirju za prvaka Gornje Radgone  je zmagal Jurij Ojsteršek  pred Matjažem Husarjem, oba sta zbrala po 5 točk. Na tretje mesto se je uvrstil Dare Dvanajšček s štirimi točkami.