V etru
Tako na to gledam jaz in kako na to gledate vi
Domov

Šport in šah

2 avgusta 2018 Šport


V avstrijskem  Leobersdorfu  se je danes začelo evropsko strelsko prvenstvo v trapu, kjer sodeluje 387 strelcev iz 42 držav.  Zjutraj sta začela svoja nastopa v ženski konkurenci Jasmina Maček in v mladinski konkurenci  Rene Maček, oba doma iz Bodonec sicer člana Strelskega društva Štefan Kovač trap iz Murske Sobote. Po  dveh serijah je Jasmina Maček zadel 42 tarč  in bila s tem rezultatom na 28. mestu; med mladinci pa je Rene Maček zadel v treh serijah 69 tarč in bil na 32. mestu. Evropsko prvenstvo v Avstriji bo trajalo do 13. avgusta.

V  11. etapi mednarodne kolesarske dirke po Kitajski  na 110 km dolgi progi je dosegel doslej najboljši rezultat z 19. mestom Žiga Horvat iz Dankovec, član Kolesarskega kluba Adria Mobill iz Novega mesta. Horvat je bil med novomeškimi kolesarji drugi najboljši posameznik, saj se je Dušan Rajović uvrstil na četrto mesto, oba pa sta prikolesarila v cilj v času zmagovalca dveh ur 14 minut in 26 sekund.

Na odprtem mednarodnem atletskem mitingu v Zagrebu, sočasno državnem prvenstvu Hrvaške,    je  v skoku v daljino nastopil tudi Nino Celec od Grada, član Atletskega kluba Slovenska Bistrica in s 696 cm zasedel peto mesto.

V prijateljski pripravljalni nogometni tekmi so avstrijske državne in pokalne prvakinje  igralke St. Pőltna pred domačimi gledalci premagala madžarsko ekipo Diosgyori z rezultatom 3:2, izid ob polčasu je bil 2:0. V prvem polčasu je za St, Pőlten igrala tudi kapetanka slovenske nogometne reprezentance Mateja Zver. V Avstriji bodo dekleta začela prvenstvo 18. avgusta, ko bo St. Pőlten igral proti Sturmu, teden prej 11.avgusta pa bo na programu prvo kolo pokalnega tekmovanja.

Mladi nogometaši Mure, člani prve slovenske mladinske lige so  pod taktirko Darjana Slavica in Simona Štrakla  v prijateljski mednarodni tekmi v  Rakičanu premagali madžarsko ekipo ZTE iz Zalaegerszega z rezultatom 2:0. Za Muro sta dosegla zadetka: Luka Hren in Alen Andrejč.

V 4. kolu 21. memoriala Vasje Pirca, ki poteka v Mariboru  sta v »A« skupini remizirala Boris Markoja iz Turnišča in Jernej Skuhala iz Ljutomera. Med pomurskimi šahisti je na 11. mestu z dvema točkama in pol Boris Markoja član Železničarskega šahovskega kluba Maribor. V  »B« skupini   sta remizirala Nino Cmor  in Jaka Kočar, po štirih kolih je Nino Cmor , oba iz Radenske Pomgrada iz Murske Sobote na četrtem mestu z dvema točkama in pol.