Domov

Šport in šah

3 avgusta 2018 Šport


Na evropskem prvenstvu s puško šibrenico, ki poteka v avstrijskem Leobensdorfu in na njem sodeluje 387 strelcev in strelk iz 42 držav je uspešno končala svoj posamični nastop Jasmina Maček iz Bodonec, članica Strelskega društva Štefan Kovač trap iz Murske Sobote, ki je po slabšem prvem dnevu danes imela izjemen nastop.  Mačkova je s 116 zadetki zasedla deveto mesto in le  en zadetek zaostala za finalnim nastopom. Danes je Jasmina  zadela  dvakrat po 25 tarč in enkrat 24 žal je prvi dan tekmovanja imela izid dvakrat po 21 tarč in to je bilo usodno, da je ostala brez finalnega nastopa.  Med mladinci je Rene Maček iz Bodonec zadel 111 tarč in zasedel 23. mesto. Odličen izid  je po predtekmovanju dosegel Boštjan Maček, oče Reneja,  ki je zadel 124 tarč in izenačil lastni državni rekord, danes je Boštjan trikrat zadel po 25 tarč. Boštjana Mačka  čaka še finalni nastop na posamičnem delu evropskega prvenstva.

V predzadnji, 12.,  etapi mednarodne kolesarske dirke na Kitajskem je na 107 km dolgi progi  prekmurski kolesar Žiga Horvat član novomeške ekipe Adria Mobill zasedel 110. mesto. V skupni razvrstitvi je Horvat med 147. kolesarji trenutno na  52. mestu. Ekipa Adri Mobilla pa je na Kitajskem po neuradnih podatkih med  22, ekipami na drugem mestu.

V povratni nogometni tekmi 2.kola kvalifikacij za ligo Evropa je Maribor v Ljudskem vrtu pred blizu 7.200 gledalci premagal  gruzijsko ekipo Chikhuro z 2:0.  Strelca zadetkov  sta bila Luka Zahovič in Marcos Tavareš. Za Mariborčane je v zadnjih šestih minutah igral tudi nekdanji nogometaš Mure Dare Vršič.

Iz evropskega tekmovanja  so izpadli nogometaši  Domžal, ki so igrali proti ruski prvoligaški ekipi Ufa 1:1. Ker so prvo tekmo v Rusiji Domžale igrale 0:0 so se tako morale posloviti od nadaljnjega tekmovanja. Edini zadetek za rusko ekipo Ufe je dosegel kapetan slovenske reprezentance Bojan Jokić, ki je ta čas na začasnem nogometnem delu v Rusiji. Po  izpadu Domžal iz evropskega tekmovanja tako ni nobene dileme pred nedeljsko tekmo med Muro in Domžalami, ki zanesljivo bo in se bo začela ob 18.uri.

V prijateljski  pripravljalni mednarodni  nogometni tekmi  so kadeti Mure  po taktirko  Damirja Čontale v Murski Soboti premagali madžarski ZTE iz Zalaegerszega s 6:0. Za Muro so dosegli zadetke: Vito Štrakl 3 ter Domen Bočkor, Luka Hari in Marko Miličević po en zadetek.

V 5. kolu mednarodnega šahovskega turnirja  za 21. memorial Vasje Pirca, ki poteka v Mariboru in na njem sodeluje kar osem velemojstrov  je med šahisti v A skupini zmagal Jernej Skuhala, remizirala pa je Barbara Skuhala, oba sta člana Šahovskega društva Radenska Pomgrad iz Murske Sobote. V A skupini  je Jernej Skuhala  na 14. mestu s tremi točkami.  V  B skupini je v 5.kolu  zmagal Nino Cmor, remiziral pa je Jaka Kočar. Po 5. kolu je Nino Cmor na petem mestu s štirimi točkami in pol.