V etru
Mali oglasi
Domov

Šport in šah

4 avgusta 2018 Šport


Izjemen uspeh  strelca Boštjana Mačka  iz Bodonec, člana  Strelskega društva Štefan Kovač – trap iz Murske Sobote,  na evropskem prvenstvu v avstrijskem Leobersdorfu  z osvojitvijo zlate medalje v streljanju s puško šibrenico   močno odmeva  tudi med strelci v Pomurju. Že včeraj smo poročali, da se je Maček uvrstil v finale s 124. zadetki od 125. tih in v finalu je bil za  dva  zadetka  boljši od Hrvata Antona Glasnovića. Maček je zadel od 50.  tarč 46;   na tretje mesto se je uvrstil Čeh Jurij Laptak.  Za  dvakratnega udeleženca olimpijskih iger v  Angliji in Braziliji  ter zdaj prvič tudi evropskega prvaka bodo v  Bodoncih na Goričkem  danes zvečer okrog 20. ure pripravili poseben sprejem za svojega strelskega junaka.

V New Yorku poteka svetovno prvenstvu v dodegballu, kjer z žensko in mešano ekipo nastopa tudi reprezentanca Slovenije za katero igrajo tekmovalci in tekmovalke iz Prlekije in Prekmurja.  Odlično gre slovenski ženski reprezentanci, ki je bila  v predtekmovanju boljša od Malezije, Egipta in Singapurja ter utrpela poraz samo od Avstralije. V nadaljevanju tekmovanja bodo Slovenke igrale v polfinalu proti reprezentanci  Hong Konga. Mešana reprezentanca  se je v dosedanjem delu tekmovanja odrezala slabše od deklet in se bo v tekmi za 9. mesto pomerila z reprezentanco Egipta.

V 13. , zadnji etapi mednarodne kolesarske dirke po Kitajski  na 108 km dolgi progi se je Žiga Horvat iz Dankovec uvrstil na 100. mesto. V skupni uvrstitvi  se je Žiga Horvat po izjemno naporni kolesarski dirki uvrstil na 52. mesto.  V skupni uvrstitvi je Kolesarski klub Adria Mobil iz Novega mesto zasedel drugo mesto, med posamezniki pa je bil Radoslav Rogina iz novomeške ekipe tretji.

V prijateljski  mednarodni nogometni tekmi je  tretjeligaška ekipa Radgone včeraj v Avstriji premagala nižjeligaša Hof z rezultatom 3:0.  Za Radgono so dosegli zadetke: Aleksander Nedižanec,  Kristjan Kolarič in Žiga Šipek.

V Beljaku je bilo kvalifikacijsko tekmovanje v tekvandoju   za nastop na grand prix-ju  na Cipru. Med osmimi tekmovalci iz Italije, Avstrije, Nemčije in  Slovenije je v kategoriji do 80 kg   nastopil tudi Beno Misja iz Lendave. Žal je v finalni borbi proti  Luccassu Kariderju iz Nemčije ob izidu 9:9 v rednem delu  ostal brez prvega mesta kajti po sodniški odločitvi je bil zmagovalec kvalifikacij Kraider, Misja   je z drugim mestom ostal brez  nastopa na evropskemu grand prix-ju na Cipru.

V Ljutomeru so pripravili zanimivo tekmovanje v racketlonu, kjer so se igralci pomerili v treh različnih športnih panogah in to v namiznem tenisu, badmintonu in tenisu. Najbolje se je odrezal Damir Tretnjak iz Ljutomera, drugi je bil Tone Ficko iz Spodnjega Kamenščaka in  tretji Grega Borko iz Obreža.

Današnji sobotni večer nam v Pomurju  ponuja dve zanimivi športni tekmovanji. Na spidvej stadionu v Petišovcih bo ob 18.30  mednarodna dirka v  spidveju in sočasno tudi tretja dirka za posamično državno prvenstvo. V Športnem parku v Lendavi pa bo zvečer ob 20.30 drugoligaška nogometna tekma med Nafto in ekipo Kalcer Radomlje.

Na 21 . mednarodnem  memorialu Vasje Pirca v šahu ,ki poteka v Mariboru , je v 7. kolu  v A skupini zmagala Barbara Skuhala, remizirala pa sta Boris Markoja in Jernej Skuhala.   Med pomurskimi šahisti je trenutno Boris Markoja na 15. in Jernej Skuhala na 17. mestu oba sta zbrala po štiri točke. V B skupini je v 7. kolu zmagal Jaka Kočar remiziral pa Nino Cmor. Po 7. kolu je Nino Cmor na drugem mestu s petimi točkami in pol.

Na 24. hitropoteznem šahovskem turnirju  za naslov prvaka Gornje Radgone je zmagal Matjaž Husar s petimi točkami, drugi je bil Jernej Ojsteršek s štirimi in tretji Ladislav Pišek, ki je zbral 3 točke.