V etru
Osrednja poročila na Murskem valu
Domov

Šport in šah

5 avgusta 2018 Šport


V Bodoncih so sinoči pripravili prisrčen sprejem 46. letnemu Boštjanu Mačku, ki je v avstrijskem Leobersdorfu  prvič  v svoji 30 letni karieri osvojil naslov članskega  strelskega  evropskega prvaka  v trapu. Moštveno  je s slovensko reprezentanco osvojil šesto mesto. Na sprejemu sta bila tudi Jasmina Maček, ki je bila deveta na evropskem prvenstvu med članicami,   med mladinci  pa je bil 23. Rene Maček, vsi iz Bodonec in člani Strelskega društva Štefan Kovač – trap iz Murske Sobote. O pomenu strelskega dosežka je v Bodoncih spregovoril predsednik soboškega strelskega društva Karel Pojbič, sprejema pa so se udeležili tudi župan puconske občine Ludvik Novak, predsednik puconske športne  zveze Jože Fartek ter člani Lovske družine Radovci. Evropsko prvenstvo v Avstriji pa traja še danes saj je Jasmina Maček ponoči odpotovala še na tekmo v novi strelski  disciplini mešanih parov.

V New Yorku   sta slovenski članski  reprezentanci, sestavljeni iz pomurskih igralcev ,  končali svoja nastopa na svetovnem prvenstvu v dodgeballu. Članice so  med 13. reprezentanci zasedle peto mesto, mešana reprezentanca Slovenije   sestavljena iz članic in članov pa se je ob  koncu uvrstila na 10. mesto.

Na  tretji dirki državnega prvenstva v spidveju in sočasno odprti mednarodni dirki ob 40 letnici Speedwy teama Lendave je  na stadionu v Petišovcih  pred 1200 gledalci   med  16. tekmovalci iz 7 držav zmagal stari novi slovenski prvak Matej Žagar iz Ljubljane, drugi je bil Jure Pavlic iz Hrvaške in tretji Matic Ivančič iz Krškega .  S tretjo zmago v letošnjem državnem prvenstvu je Matej Žagar osvojil 17. posamični naslov državnega prvaka v spidveju.

V prvi etapi  uvodne kolesarske dirke po Poljski v okolici Krakova je na 134 km dolgi progi zmagal Nemec Pascal Ackerman. Na dirki je sodeloval tudi Simon Špilak iz Tropovec, član ruske Katjuše ,ki je bil drugi najbolje uvrščeni slovenski kolesar na 66. mestu, v cilj pa je prikolesaril v času zmagovalca.

V  predzadnji pripravljalni nogometni tekmi  pred začetkom tekmovanja v prvi slovenski  ženski nogometni ligi  je ekipa Ženskega nogometnega kluba Pomurje iz Beltinec gostovala v Sombotelu pri ekipi Haladasa in tam igrala 1:1. Za Beltinčanke je dosegla zadetek Kaja Korošec, Prekmurke  so s tekmo počastile tudi praznovanje 25 letnice ženskega nogometnega kluba v Sombotelu.

V 2. kolu ruske premier lige v nogometu je Ural v Jekaterinburgu pred 20.000 gledalci  izgubil tekmo proti Krasnodarju, ki vodi na lestvici z rezultatom 2:1. Za Ural, ki je utrpel drugi poraz je igral celo tekmo Gregor Balažic iz Murske Sobote.

V 3. kolu poljske premier lige je Piast premagal ekipo Zaglebie z rezultatom 2:1. Za Zaglebie je do 69. minute igral tudi Damjan Bohar iz Mačkovec. Na lestvici vodi Piast s šestimi točkami, Zaglebie na tretjem mestu ima 6 točk.

Nova sezona se je začela v drugi slovenski nogometni ligi.

V Biljah so pred 300 gledalci  Beltinčani v prvem kolu  premagali ekipo Vitanesta  z rezultatom 1:0. Zmagoviti zadetek za Beltince je prispeval Luka Ciglarič v 11. minuti, v odsotnosti Jerneja Tkalca  je nalogo kapetana dobro opravil Tadej Apatič.

V Lendavi je bil nogometni  derbi kola in Nafta 1903 je pred 800  gledalci premagala Kalcer Radomlje z 1:0. Edini zadetek za Nafto je dosegel Dino Cvrtila v 76. minuti srečanja, Cvrtila  je v igro vstopil šele v 62. minuti namesto Grabanta Benceja.

V Kuzmi na Goričkem se je včeraj začel dvodnevni   memorial Milana Sukiča v nogometu. V prvi tekmi je  Grad premagal Serdico  s 5:2, v drugi tekmi pa je članska ekipa Tromejnika bila boljša od veteranske ekipe Tromejnika  s 6:0. Danes ob 16,uri bosta Serdica in veterani Tromejnika igrala za tretje mesto in ob 18.uri bo  nogometna tekma za prvo mesto med Tromejnikom in Gradom. Vmes je bila revijalna nogometna tekma 11 letnikov, kjer je Tromejnik premagal Muro s 4:3.

V Selu  je bil občinski turnir v velikem nogometu  za naslov prvaka v Občini Moravske Toplice.  Naslov prvaka je osvojila Čarda iz Martjanec pred Rotundo iz Sela in Bogojino. Ekipe pa so igrale takole: Čarda – Bogojina 4:1, Čarda – Rotunda Selo 1:2 in Bogojina  – Rotunda Selo 2:1.

Surf Sup klub Pomurje iz Murske Sobote je včeraj pripravil na Soboškem jezeru – ali drugače rečeno soboški kamenšnici –   prvo odprto  pomursko  sup regato na kateri je sodelovalo 20 tekmovalcev. V moški konkurenci je zmagal Zlatko Janjič pred Andrejem Ajdnikom , tretje mesto pa   sta si razdelila 13 letni Izar Azman in Tristan Hudales.  V ženski konkurenci je zmagala Lidija Rajnar pred Petro Jauk in Saško Janjič.

V Mariboru na 21. memorialu Vasje Pirca  v šahu  je bilo včeraj na programu predzadnje kolo. V A skupini  je zmagal Boris Markoja, remizirala pa je  Barbara Skuhala.  Kolo pred koncem je Boris Markoja iz Turnišča, član Železničarskega šahovskega kluba Maribora na 9. mestu s 5. točkami.    V B skupini  je zmagal Nino Cmor,  remiziral pa je Jaka Kočar oba iz Šahovskega kluba Radenska Pomgrad iz Murske Sobote. Na lestvici je na drugem mestu Nino Cmor iz Moravskih Toplic ,ki ima  6 točk in pol.