V etru
Oaj kak san zlüfto, oddaja o športu
Domov

Šport in šah

6 avgusta 2018 Šport


Včeraj  je  bilo v avstrijskem Leobersdorfu  končano evropsko strelsko prvenstvo v trapu, kjer je največji uspeh dosegel z naslovom evropskega prvaka Boštjan Maček. Zadnji dan prvenstva  v nedeljo sta v mešanih dvojicah nastopila še Jasmina Maček iz Bodonec  in Denis Vatovec iz Vrhnike ,ki sta  zadela  138 tarč in zasedla 21. mesto.

Na  mednarodni strelski tekmi v trapu za 50. pokal Balatona v Šiofoku  na Madžarskem so v soboto in včeraj tekmovali  člani Strelskega društva Štefan Kovač – trap iz Murske Sobote. V A skupini je bil drugi Denis Pojbič, peti pa Evgen Pap. V B skupini se je na 7. mesto uvrstil Franc Gumilar in na osmo Karel Pojbič.

Na tretjih letošnjih kasaških dirkah v Ljutomeru  so v sedmih  dirkah pred 1500 gledalci gostitelji zmagali kar  v petih a žal so ostali brez zmage v 28. kasaškem derbiju, kjer je zmagala Peterka z Milanom Žanom iz Stožic, druga je bila Perlita z Miroslavom Antoličem iz Bunčan, članom Kasaškega kluba Ljutomer. V preostalih dirkah   je s Tars Starsom in Magic Lokom zmagal Janko Sagaj ,  Liberty Luna je bila najhitrejša z Renejem Hanžekovičem, Le Mans je zmagal na vajetih  Roka Herica in Lušt z voznikom Jožetom Sagajem mlajšim, vsi iz Kasaškega kluba Ljutomer. V revijalni dirki ponijev je zmagala Sussane z voznico Nino Sagaj iz Ključarovec.

V drugi etapi mednarodne kolesarske dirke po Poljski  v okolici Katovic je na 156 km dolgi progi še drugič zmagal Nemec Pascal Ackerman.  Prekmurec Simon Špilak član ruske Katjuše se je uvrstil na 61. mesto, v cilj pa je prikolesaril v času zmagovalca.

V Kuzmi na Goričkem  je bil dvodnevni nogometni turnir za memorial Milana Sukiča. V finalni tekmi za prvo mesto je Grad premagal Tromejnik iz Kuzme z 2:0, v tekmi za tretje mesto pa je Serdica bila boljša od veteranov Tromejnika z rezultatom 4:0. Najboljši  strelec turnirja je bil Kevin Poredoš in najboljši vratar Lazar Milković.

Na nogometnem turnirju v Benici je med štirimi ekipami zmagala Zvezda iz Doline, ki je v finalu  po 11 metrovkah premagala  Graničar iz Benice , v rednem delu je bil izid 2:2. V tekmi za tretje mesto je Jurovski dol po 11 metrovkah premagal  Petišovce, v rednem delu je bil izid 1:1.

V Mariboru je bil končan  21. mednarodni memorial  Vasje Pirca v šahu na katerem je sodelovalo v dveh skupinah  81 šahistov med njimi je bilo tudi osem velemojstrov. V A skupini se je med pomurskimi šahisti na 9. mesto uvrstil s petimi točkami in pol Boris Markoja iz Turnišča  član Železničarskega šahovskega kluba Maribor, 17. je bil Jernej Skuhala  in 21 ta . Barbara Skuhala oba iz Radenske Pomgrada  iz Murske Sobote, ki sta zbrala po štiri točke in pol. V B skupini se je Nino Cmor uvrstil na četrto mesto s šestimi točkami in pol, Jaka Kočar oba  iz soboškega šahovskega kluba pa je bil  deseti, zbral pa je pet točk in pol.