Domov

Šport in šah

12 avgusta 2018 Šport


Na mednarodnem košarkarskem turnirju v ulični košarki  v Kőrmendu na Madžarskem  je ekipa 3 x 3 Geza Pub Radenska  iz Beltinec v postavi: Niko Bačvič, Leon Zver, Armin Mujić in Grega Farkaš zasedla prvo mesto. Na poti do prvega mesta so Beltinčani osvojili pet zmag in se brez poraza   s  prvim mestom    uvrstili na  finalni turnir odprtega  madžarskega državnega prvenstva v ulični košarki.

V šestnajstini finala avstrijskega nogometnega pokala za  članice je  St. Pőlten  v gosteh premagal Schwarzenbach z visokim rezultatom 12:1.  Pri aktualnih državnih  in pokalnih prvakinjah ekipi St. Pőltna je bila najbolj učinkovita slovenska reprezentantka Mateja Zver doma iz Gornje Bistrice  , ki je dosegla kar štiri zadetke.

V drugem kolu druge slovenske nogometne lige  je Nafta 1903 včeraj v Dekanih pred 200 gledalci premagala Jadran z rezultatom 2:1. Za Nafto sta dosegla zadetka Patrik Matošević z avtogolom v 27. minuti in Vedran Vinko v 56. minuti.  Gostitelji so dosegli častni zadetek v 81. minuti preko Aleksa Petrovčiča.

Začela se je nova sezona v prvi slovenski kadetski in mladinski nogometni ligi, kjer so  bili igralci Mure bili dvakrat uspešni. Kadeti Mure so v Bakovcih  pred 150 gledalci premagali ljubljanski Interblock z rezultatom 1:0. Zmagoviti zadetek za Muro je dosegel  Rok Erniša že v 6. minuti srečanja.  Mladinci Mure  so v Bakovcih pred 170 gledalci premagali Interblock z rezultatom 2:1. Za Muro sta dosegla zadetka Luka Sočič iz 11 metrovke v 87. minuti, zmagoviti zadetek za Muro pa je dosegel v četrti minuti nadomeščanja izgubljenega časa  Maksimiljan Zorman. Za goste, ki so vodili z 1:0 proti Muri je dosegel edini zadetek  Kristian Dakić v 84. minuti.

Začelo se je pokalno tekmovanje v nogometu na območju Medobčinske nogometne zveze Murska Sobota. V prvem kolu so bili v članski konkurenci doseženi naslednji rezultati:  Lipa – Bakovci 2:5, Grad – Tišina 8:2, Ižakovci – veterani Mure 3:4 in Roma – Apače 0:3. V mladinski konkurenci  so igrali takole: Avto Rajh Ljutomer – Čarda Martjanci 2:3, Beltinci – Radgona 0:3, Goričanka Rogašovci – Grad 0:7 in Bogojina – Slatina Radenci 5:2.

Na 23. rekreativnem kolesarskem maratonu po Prlekiji, ki se je dopoldne začel v Biotermah Mali Nedelji , na treh progah sodeluje 405 kolesarjev. Najštevilčnejša  ekipa na maratonu je ekipa iz madžarskega Kőrmenda s 26. kolesarji. Najstarejša udeleženca  na koledarskem  maratonu po Prlekiji  sta Ida Roškar iz Maribora in Siegfried Schubert od Svetega Tomaža.

Na hitropoteznem šahovskem turnirju v Mariboru je med 21. šahisti zmagal Danilo Kajnih iz Železničarskega šahovskega kluba Maribor s 7.točkami. Med članicami je bila najboljša Lea Števanec iz Rankovec, članica  kranjskega šahovskega kluba, ki se je v absolutni konkurenci uvrstila na 9. mesto s petimi točkami.