V etru
Mijmo grede
Domov

Šport in šah

15 avgusta 2018 Šport


Na 11.  tradicionalnem mednarodnem  teniškem turnirju  gluhih športnikov v Brnu se je odlično odrezal Marino Kegl iz Murske Sobote, ki je na turnirju zasedel prvo mesto in osvojil naslov velikega viteza Brna 2018. Marino Kegl je v finalu premagal  Davida Hanudeal iz Slovaške, prepričljivo, v nizih s 6:0 in 6:1. Tretje mesto je osvojil Martin Benović iz Češke. Ob zmagi v Brnu je treba omeniti tudi prvo mednarodno zmago med slišečimi tenisači,   ko je Marino Kegl v začetku avgusta  v Eggersdorfu pri Gradcu,  bil  v finalu boljši od Avstrijca Moritza Kreuzerja s 6:3 in 7:6.

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca  bo danes zvečer ob 20. uri v dvorani Tabor v  Mariboru  prvo kvalifikacijsko tekmo za nastop na evropskem prvenstvu proti reprezentanci Izraela. Med  14 izbrankami selektorja slovenske reprezentance Aleksandra Chiappija je tudi Ljutomerčanka Veronika Mikl, članica prvoligaške ekipe Roto Kema Puconci.  Po večerni tekmi proti  Izraelu čaka slovenske odbojkarice v nedeljo 19. avgusta gostovanje pri odbojkaricah Islandije.

V prvi tekmi šestnajstine finala slovenskega nogometnega pokala je včeraj  v Turnišču prvoligaška ekipa Krškega premagala  tretje ligaško ekipo Turnišča  z visokim rezultatom 8:0. Za Krško je dosegel kar štiri zadetke Ivan Božič, po enega pa so dosegli še: Luka Vekić iz 11 metrovke ter Marko  Kuntarič in Aleksander Kulinitiš iz igre,  en zadetek pa je dosegel Aleš Koren z avtogolom.  Dve srečanji in sicer med  Gradom in  Aluminijem iz Kidričevega in med Nafto 1903 in Ankaranom/Postojno sta se začeli danes ob 16. uri, zadnja tekma med Rogaško in Muro pa bo jutri ob 16.uri.

V prijateljski pripravljalni nogometni tekmi za tekmovanje v pomurski nogometni ligi, ki bo startala  26. avgusta, so nogometaši Dobrovnika gostili nogometaše Olimpije iz Dolge vasi, ki nastopajo v lendavski medobčinski nogometni ligi. Tekmo so presenetljivo dobili   nogometaši Olimpije z rezultatom 2:1. Za Olimpijo je dosegel oba zadetka Tadej Bela, častni zadetek za Dobrovnik pa je dosegel Kerin Cerovec.

V  4. kolu 8. mednarodnega  šahovskega turnirja v Splitu  je Denis Gjuran doma iz Dokležovja, član Šahovskega društva Radenska Pomgrad iz Murske Sobote remiziral proti Oliverju Csatiju iz Madžarske. Na turnirju sodeluje 150 šahistov iz 21 držav, po četrtem kolu pa je Denis Gjuran s tremi točkami na 27. mestu.