Domov

Šport in šah

16 avgusta 2018 Šport


V prvi kvalifikacijski odbojkarski tekmi  za nastop na  evropskem prvenstvu je ženska reprezentanca Slovenije v Mariboru premagala reprezentanco Izraela  z rezultatom 3:0. Članica slovenske odbojkarske reprezentance je tudi Ljutomerčanka Veronika Mikl, članica  prvoligaške ekipe  Ženskega odbojkarskega kluba Roto Kema Puconci.  Naslednjo kvalifikacijsko tekmo bodo slovenske odbojkarice igrale  v nedeljo 19. avgusta v gosteh proti Islandiji in nato 22. avgusta v gosteh še proti Belgiji.

Na mednarodnem teniškem turnirju v ameriškem Cincinnatiju  z nagradnim skladom 2 milijona 874.299 dolarjev  je Andreja Klepač  članica soboškega teniškega kluba v ženskih dvojicah s Španko  Mario Martinez Sanchez, kot četrta nosilka,  premagala  v drugem kolu  francosko srbsko navezo Alize Cornet – Aleksandra Krunić z rezultatom 5:7, 6:4 in 10:2. Katarina Srebotnik je s svojo  soigralko že izpadla iz tekmovanja v igri ženskih dvojic.

V šestnajstini finala slovenskega nogometnega pokala  je prvoligaš Aluminij iz Kidričevega   pri Gradu na Goričkem  pred 400 gledalci  premagal tretjeligaško ekipo Grada z rezultatom 2:1. Za Grad je dosegel vodilni zadetek Dejan Belna v 38. minuti, za Aluminij pa sta bila strelca zadetkov: Tadej Trdina v 40. in Rok Kidrič v 70. minuti. V Lendavi je Nafta 1903  pred 400 gledalci premagala drugolgaško ekipo Ankaran Postojno z 2:1. Za Nafto sta dosegla zadetka: Arpad Vaš iz 11 metrovke  v 62. minuti in Bence Grabant v 80. minuti iz igre.  Za goste je dosegel edini in vodili zadetek v 50. minuti Joro Pedro Menegusso , gostje  so v 83. minuti zapravili  11 metrovko,  kajti Patrik Bordon je zadel le vratnico. Danes v igra  soboška Mura v gosteh še zadnjo pokalno tekmo proti drugoligaški ekipi Rogaške.

Na 41. turnirju v malem nogometu v organizaciji Športno kulturnega društva Vrček je  v Murščaku  , v Občini Radenci,  sodelovalo 8 malonogometnih ekip. Prvo mesto je osvojila ekipa Kapele, ki je v finalu premagala s 3:0   Frizerstvo Timi iz Cerkvenjaka,  tretji je bil  Kluba malega nogometa Cerkvenjak četrta pa  je bila   ekipa Svete Trojice.

Hokejski klub Moravske Toplice bo od ponedeljka 20. avgusta do petka 24. avgusta pripravil drugi poletni hokejski tabor za mlade v starosti od 8. do 16. leta.  Dnevne aktivnosti, tudi s plavanjem ,   bodo na hokejskem taboru v Moravskih Toplicah potekale med 8. in 16.uro,   udeležence tabora  bodo obiskovali  tudi znani športniki.

V 5. kolu  8. odprtega mednarodnega šahovskega turnirja v Splitu je Denis Gjuran član soboškega šahovskega kluba premagal  slovensko šahistko Špelo Kolarič. Po petih kolih je Denis Gjuran med 150. šahisti  na 17.mestu s štirimi točkami.