V etru
Murska pesem tedna
Domov

Šport in šah

17 avgusta 2018 Šport


Na mednarodnih kasaških dirkah v francoskem mestu La Ceppele je v prvi dirki na 2700 metrov dolgi progi zmagal Eros Josselyn na vajetih Jožeta Sagaja mlajšega iz Ključarovec , član Kasaškega kluba Ljutomer s kilometrskim časom 1:14,8.

Nogometaši Maribora so včeraj pred 11.000 gledalci  v Ljudskem vrtu zaključili svoje letošnje mednarodne nastope. V povratni tekmi proti Rangersu iz Škotske so igrali samo 0:0, ker pa so prvo tekmo v gosteh izgubili z 2:0 so se v nadaljnje tekmovanje uvrstili igralci Rangersa.   Za Mariborčane je od 73.minuite dalje igral tudi Dare Vršič nekdanji nogometaš soboške Mure , žal  so bili napadalci Maribora strelsko zelo neučinkoviti in  niti mariborska legenda  Marcos Tavares  ni uspel doseči častnega zadetka iz 11 metrovke.

Nogometaši Mure so v zadnji tekmi šestnajstine finala slovenskega nogometnega pokala v Rogaški Slatini  pred 250 gledalci premagali  drugoligaško ekipo Rogaške z rezultatom  3:1 čeprav so gostitelji na tekmi vodili z 1:0  med  5. in 16. minuto tekme. Za Rogaško je dosegel zadetek Matija Biruš ; za Muro pa je  Luka Bobičanec  dosegel zadetka v 16. in 26. minuti, tretji zadetek  pa je prispeval Amadej Maroša iz 11 mirtovke v 62. minuti.  Nogometaši Mure bodo v 5. kolu prve slovenske nogometne lige Telekom  v nedeljo ob 16.uri v soboški Fazaneriji  gostili nogometaše Krškega.

Iz Španije se je iz  druge nogometne lige  iz ekipe Real Ovido preselil  na Poljsko  24 letni Matej Pučko, ki je v prvi slovenski nogometni ligi v majici Kopra odigral 168 tekem in v prihodnje bo igral za prvoligaško ekipo Korone Kielce.  Matej Pučko, doma iz Šalinec je v svoji nogometni karieri igral tudi za mlado slovensko nogometno  reprezentanco, na Poljskem pa je obljubil dve letno zvestobo poljskemu prvoligašu.

V italijanskem Vidmu je bil  mednarodni turnir v tekvandoju za  povabljene tekmovalce iz Nemčije, Avstrije, Hrvaške, Srbije, Italije in Slovenije.  Na zadnjem turnirju  se je odlično odrezal v kategoriji do 80 kg Lendavčan Beno Misja ki je zasedel prvo mesto.  V četrtfinalu je Misja  premagal Filipa Cvitanovića iz Srbije,  v polfinalu je bil boljši od  Locca Rossinija iz Italije, ki  v finalu pa je premagal še Maksimiljana Batelija in  tako se je lahko veselil  pomembne zmage na mednarodnem prvenstvu Italije.

Na odprtem šahovskem turnirju v standardnem šahu  za nagrado Ptuja je med 20. šahisti zmagal mojstrski kandidat Luka Šolmajer  član Šahovskega društva Rokada iz Lendave, ki je zbral 7 točk. Na drugo mesto se je uvrstil David Murko iz Šahovskega društva Ptuj s šestimi točkami in pol tretji pa je bil  Marjan Črepan iz Šahovskega društva Podpeč, ki je zbral 6 točk.