Domov

Šport in šah

11 marca 2017 Šport


V Mariboru poteka evropsko  prvenstvo  v streljanju z zračnim orožjem, kjer od 6.marca dalje sodeluje  577 strelcev iz 46 držav. V današnji posamični tekmi v streljanju s standardno zračno puško  se je od treh slovenskih strelcev najbolje uvrstil  Robi Markoja iz Strelskega društva Štefana Kovača iz Turnišča, ki je zadel 613,7 kroga kar je bilo dovolj za 57. mesto. Benjamin Jodl iz Ruš je zadel 612,3 kroge in osvojil 59. mesto, Željo Moičević iz Grosuplja  je zadel 608,7 kroga  in se uvrstil na 63. mesto. Slovenskim strelcem se  v tej strelski preizkušnji  želje niso izšle po načrtih. Konkurenca  med strelci  je iz leta v leto hujša saj se na letošnje evropsko prvenstvo ni uvrstil Rajmond Debevec,  ostal je namreč brez  izpolnjene  norme.

V tretji etapi mednarodne kolesarske dirke od Jadranskega do Tirenskega morja je na 204  km dolgi progi zmagal Peter Sagan iz Slovaške. Med slovenskimi kolesarji je bil najboljši Luka Mezgec, ki se je uvrstil na peto mesto. Prekmurski kolesar Simon Špilak je zasedel 44. mesto,  oba slovenska kolesarja pa sta prikolesarila v cilj v času zmagovalca.  Danes imajo kolesarji na programu  četrto etapo v dolžini 171 km.

V predzadnjem kolu prve »B« slovenske kegljaške lige je na kegljišču Vikenda  v Radencih  je  ekipa Radenske  premagala  II. ekipo kranjskega Triglava z rezultatom 7:1.Za Radensko so največ kegljev podrli: Miko Steržaj 568, Robert Rožanc 561 in Harry Steržaj 555 kegljev; pri Kranjčanih je Marko Hočevar podrl  569 kegljev. Kolo pred koncem je Radenska  na drugem mestu prve »B« lige  s 27.točkami in si je že zagotovila naslov podprvaka lige za tekmovalno sezono 2016/2017.

V  16. kolu prve slovenske nogometne lige, vzhod U – 15 je Vipoll v Veržeju premagal Dravograd  z rezultatom 2:1. Za Vipoll sta po vodstvu gostov dosegla zadetka: Vito Štrakl in Gašper Hozjan.  Nogometaši Mure so v gosteh premagali Šmartno ob Paki z rezultatom 5:1. Za Muro je dvakrat zadel Marko Miličević po en zadetek pa so k zmagi dodali: Tio Cipot, Aljaž Antolin in Alen Novak. Na lestvici vodi Maribor, ki ima 48 točk, Vipoll iz Veržeja ima na 6. mestu 25 točk in Mura na devetem mestu 19 točk.

V prvi tekmi 3.kola  zelene skupine v prvi slovenski odbojkarski ligi za članice so odbojkarice puconske Keme včeraj v gosteh premagale Luko Koper z rezultatom 3:0. Za Kemo so največ točk k zmagi prispevale: Iva Škraban  26, Saša Zdovc 13, Dona Vinkovič  8 ter Katja Karin Pintarič in Angelina Ajnihar po 4 točke; pri Koprčankah se je odlikovala  Dajana Lucas  z 18.točkami.

V 3.kolu končnice  tretje slovenske košarkarske lige za člane so igralci Radenske Creativa sinoči v Murski   Soboti premagali Ježico z rezultatom 78:70. Za soboške košarkarje so največ točk  zadeli: Niko Bačvič 27, Juraj Bilič  14,  Marko Kukel  12 in Jan Copot  9 točk. Pri Ježici je  Jure Saje zadel 21 točk.

Na teniških igriščih v Radencih so v zimski teniški ligi doslej odigrali  pet turnirjev. Trenutno je v vodstvu Žiga Starčič s 630.točkami, drugi je Gorazd Kozic oba iz Radenec  s 600 točkami tretji pa je po petih turnirjih  Rene Heric iz Banovec  s 565.točkami. Naslednji  šesti turnir v radenski  zimski teniški ligi bo v soboto 25.marca.

Planinsko društvo Mura iz Murske Sobote, ki združuje  88 članov je včeraj v Murski Soboti,  kljub težavam,   ugodno ocenilo delo društva v minulem letu.  Lani so skupno pripravili  32 pohodov,  za leto 2017 pa jih imajo v programu 34. Prvi pohod bo že soboto  18.marca ob 8.30  ko bodo pripravili 18. memorialni pohod v spomin na  nekdanjo predsednico  društva Marijo Vild.  Pohod bo na razdalji 12 km potekal od  Bukovniškega jezera do Moravskih Toplic.

Na  mladinskem hitropoteznem šahovskem turnirju za mesec marec je v Murski Soboti sodelovalo 18 šahistov. Zmagal je Nejc Hanc s petimi točkami. Na drugo mesto se je uvrstil Jaka Kočar s pol točke zaostanka od 3. do  6. mesta    pa so se uvrstili: Maj Pintarič, Maj Pečnik vsi iz Radenske Pomgrada, Martin Mohar iz Gornje Radgone in Dani Lenček Kranjec iz Radenske Pomgrada, vsi  so zbrali po  štiri točke.