Domov

Šport in šah

18 avgusta 2018 Šport


V drugem kolu evropskega prvenstva divizije B v košarki za dekleta stara do 16 let je  v Podgorici Portugalska premagala Slovenijo z rezultatom 64:50. Za slovensko reprezentanco je Blaža Čeh iz soboškega Pomurja zadela  9 točk. V prvi tekmi  je reprezentanca Slovenije premagala  Bolgarijo z rezultatom 73:43, na tej tekmi je Blaža Čeh k zmagi slovenske izbrane vrste prispevala  6 točk.

V Slovenj Gradcu pa poteka mednarodni košarkarski turnir Slovenija Ball za dekleta stara do 14 let, kjer za slovensko reprezentanco nastopa Mia Žekš, članica Košarkarskega kluba Pomurje. Slovenke so doslej odigrale dve tekmi. V prvi so premagale Izrael z rezultatom 68:55, Mia Žekš je zadela 3 točke. V drugi tekmi  je bila Slovenija boljša od Hrvaške s 73:54, Mia Žekš  je za Slovenijo zadela 9 točk.

V  uvodni tekmi  5.kola poljske ekstra lige v nogometu  je Zaglebie v gosteh  premagalo Cracovio  z rezultatom 1:0. Za ekipo Zaglebie je do 53. minute ,ko je bil izid že 1:0 igral tudi Damjan Bohar iz Mačkovec. Na lestvici je Zaglebie  po nepopolnem 5. kolu na 4. mestu z 9 točkami.

Na štiridnevnem  mednarodnem strelskem tekmovanju Grand prix Novega Sada  je med strelci iz 17 držav nastopil tudi slovenski reprezentant Robi Markoja iz Nedelice, član Strelskega društva Štefan Kovač iz Turnišča. Z malokalibrsko puško leže  je Robi Markoja zadel 621,3 krogov in se uvrstil na 9. mesto. V streljanju z malokalibrsko puško v trojnem položaju je med člani  zadel 1160 krogov kar je bilo dovolj za 17. mesto.

Na sedežu Kegljaške zveze Slovenije v Ljubljani je bil opravljen žreb za novo tekmovalno sezono, ki se bo začela  v soboto 15. septembra. V prvem kolu prve B lige za člane  bo moška ekipa Radenske iz Murske Sobote gostovala pri  Ograjci v Ljubljani, v drugem kolu 22. septembra  bo v Radencih gostila ekipo Pergole hiše iz Radelj ob Dravi. V ženski konkurenci bo  v prvi B ligi Radenska 15. septembra prav  gostovala pri Ograjci v Ljubljani, v drugem kolu pa bo v Radencih gostovala ekipa Adrie iz Ankarana. V 2. slovenski kegljaški ligi, vzhod bodo kegljavke Lendave prvo kolo igrale šele  14.oktobra,ko bodo v Radencih gostile kegljavke Ruš.

Ribiška družina Gornja Radgona je  na ribniku v Podgradu pripravila  13. tekmovanje za laskavi naslov Ribiški car temeljne enote Podgrad. Med 22 tekmovalci je imel na tehtanju najtežjo ribo  Jani Kralj iz  Gornje Radgone in sicer  4,16 kg. Ostali ribiči  so imeli tudi posamično tekmo, kjer je zmagal Franc Šantl iz Črešnjevec z 29,9 kg ulovljenih rib. Na drugo mesto se je uvrstil Bojan Horvat  z 20,3 kg  in na tretje Rudi Petek oba iz Gornje Radgone z 18,9 kg ulovljenih rib. Ribiški car Jani Kralj  Podgrada  se je  z 9,9, kg ulovljenih rib  uvrstil  na 7. mesto.

Športna zveza Ljutomer  je na ljutomerskem letne kopališču pripravila turnir v odbojki na mivki za mešane ekipe. Skupno je sodelovalo sedem ekip. Prvo mesto je osvojila ekipa Odbojkarskega kluba Ljutomer, drugo je bilo Športno rekreacijsko društvo Kostanjevica, tretji so bili Mladi upi iz Ljutomera in na četrto mesto se je uvrstilo Športno društvo Cven.

V 6. kolu 8. odprtega mednarodnega prvenstva Splita v šahu je Denis Gjuran član Radenske Pomgrada remiziral proti Kitajcu Li Diju. Po šestih kolih je med 150. šahisti Denis Gjuran s 4,5 točkami na 13. mestu.