Domov

Šport in šah

20 avgusta 2018 Šport


V Slovenj Gradcu je bilo končano  mednarodno tekmovanje v košarki  Slovenija Bail za dekleta stara do 14 let, kjer je sodelovalo 10 reprezentanc. V finalu je reprezentanca  Italije premagala Slovenijo z rezultatom 68:55 in zasedla prvo mesto. Za slovensko reprezentanco, ki je z drugim mestom dosegla izjemen uspeh,  je igrala tudi na finalni tekmi Mia Žekš iz Rakičana članica Košarkarskega kluba Pomurje, ki je proti Italijankam zadela 5 točk imela pa je tudi pet uspešnih skokov. V tekmi za tretje mesto je  bila  Madžarska boljša od Izraela z rezultatom 72:38.

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca  je v drugi kvalifikacijski tekmi  za nastop na evropskem prvenstvu v gosteh premagala Islandijo z rezultatom 3:0. Članica slovenske izbrane vrste je tudi Veronika Mikl iz Ljutomera, članica Ženskega odbojkarskega kluba Roto Kema Puconci. V sredo bodo slovenske odbojkarice igrale tretjo tekmo v gosteh proti reprezentanci Belgije.

Na kasaških dirkah v Šentjerneju so gledalci videli skupno osem dirk, Ljutomerčani pa so tokrat zmagali samo v zadnji dirki.  V osmi dirki je zmagala francoska kobila  Breve des Bauks na vajetih mlajšega Jožeta Sagaja  iz Ključarovec, člana  iz Kasaškega kluba Ljutomer  s kilometrskim časom 1:19,8. V sedmi dirki je bila druga Awina Sakso na vajetih Janka Sagaja, tretja v isti dirki pa je bila Foka pod taktirko Saše Seršena, oba iz Kasaškega kluba Ljutomer.

Drugi dan mednarodnega nogometnega turnirja Center šut 2018 v Rakičanu je med 9 letniki zmagala soboška Mura druga je bila ekipa Jarenine/Pesnice, tretja   Aqua Ižakovci in  četrta je bila ptujska Drava. Najboljši vratar na turnirju je bil Ronaldo Horvat iz ižakovskega kluba in strelec Ali Kan iz ptujske Drave.

Na veliki nagradi Južne Koroške v Velikovcu je  med mladimi do 17 let starosti nastopil tudi Luka Jablanovec, član Kolesarskega kluba Tropovci. Jablanovec  je v generalni uvrstitvi  zasedel sedmo mesto, med slovenskimi kolesarji pa je bil tretji najboljši slovenski kolesar v Avstriji.

V prvem kolu tekmovanja za pokal Medobčinske nogometne zveze Lendava  so bili doseženi naslednji rezultati: Čentiba – Nedelica 6:1, Malibu Kapca – Zvezda Dolina 4:0, Panonija Gaberje – Graničar Pince Marof   4:0, Kobilje – veterani Nafte 5:1, Olimpija Dolga vas – Petišovci 1:0, Renkovci pa so bili v prvem kolu prosti.

V Splitu je bilo končano enotedensko odprto  tekmovanje za 8. pokal Splita l v šahu na katerem je sodelovalo  150 šahistov iz 21 držav. V zadnjem kolu je Denis Gjuran iz Dokležovja remiziral s hrvaškim velemojstrom Mladenom Palcem. Prvo mesto na turnirju je osvojil  velemojster Robert Zelčić iz Hrvaške s 7. točkami in pol, na sedmo mesto  se je uvrstil s sedmimi točkami Denis Gjuran član Šahovskega društva  Radenska Pomgrad iz Murske Sobote.