V etru
Zimzelenčki
Domov

Šport in šah

21 avgusta 2018 Šport


V četrti kvalifikacijski tekmi evropskega prvenstva divizije B v košarki za dekleta stara do 16 let  je  reprezentanca Slovenije  v Podgorici premagala  Estonijo z rezultatom 70:39. Največ točk , 12, je za   slovensko izbrano vrsto  dosegla Blaža Čeh, članica Košarkarskega kluba Pomurje iz Murske Sobote, ki je bila uspešna na tekmi tudi s šestimi skoki. V četrtfinalu se bo reprezentanca Slovenije v četrtek pomerila z reprezentanco Grčije.

Strelsko društvo Trap iz Ormoža je na domačem strelišču pripravilo mednarodni Grand prix in sočasno tudi memorial za Stanka Vihra v streljanju na glinaste golobe.  Med strelci iz treh držav je v posamični konkurenci zmagal aktualni evropski prvak Boštjan Maček iz Bodonec, ki je vrednem delu zadel 114 tarč v finalu pa 43. Na tretje mesto se je uvrstil Radgončan Tadej Kostanjevec, osma je bila Jasmina Maček iz soboškega strelskega društva, 16.ti je bil Milan Svetec iz Gornje Radgone in 17. mladi Rene Maček.

Na odprtem prvenstvu   avstrijske Štajerske  v atletiki za veterane je  v Lipnici nastopil v kategoriji od 60 do 70  let starosti tudi Štefan Potočnik, član Športnega društva Bodonci. Potočnik  se je najbolje uvrstil v suvanju krogle, kjer je bil četrti, v teku na 60 metrov se je uvrstil na peto mesto, v metu diska pa je bil šesti. Potočnik načrtuje v septembru tudi udeležbo na veteranskih balkanskih igrah v atletiki, ki bodo na programu v Celju.

Na Brdu pri Kranju je bilo žrebanje parov za drugo kolo tekmovanja za pokal Nogometne zveze Slovenije. Mura bo predvidoma v sredo 12. septembra v Murski Soboti gostila velenjski Rudar, Nafta 1903 pa bo gostovala pri nogometaših Kopra.

Začela se je nova sezona v Ravenski ligi malega nogometa na Tišini. V prvem kolu so igrali takole:  Černelavci – Tropovci/Tišina 0:1, Dobel Rankovci – Vivat Černelavci 0:6, Satahovci – Mister baby Gederovci 0:2, Kučnica Korovci – Petanjci 1:5, Borejci – Mladinec Murski Črnci  4:4, Krog – Gradišče 11:3 in Krajna Kupšinci 5:5.

Aeroklub Prlek iz Ljutomera bo na vzletišču v Veržeju v soboto 25. avgusta pripravil 13. memorial Aljaža Cafa in Jožeta Gajserja, ki sta bila pionirja ultralahkega letanja v Prlekiji.   Ob letošnjem memorialu bodo organizatorji pripravili tudi  razstavo letalskih naprav in omogočili obiskovalcem  panoramske polete z motornim letalom nad pomursko pokrajino.

Na 26. hitropoteznem šahovskem turnirju za naslov prvaka Gornje Radgone je zmagal Silvester Puntigam, ki je zbral štiri točke in pol. Na drugo mesto se je uvrstil Dare Dvanajšček s tremi točkami in pol,  tretji pa je bil aktualni predsednik društva Jurij Ojsteršek, ki  je  zbral tri točke.