Domov

Šport in šah

22 avgusta 2018 Šport


Po 13 dneh kolesarjenja  na Kitajskem z ekipo Adria Mobill iz Novega mesta  zdaj prekmurski kolesar Žiga Horvat  iz Dankovec, kot članske slovenske  reprezentance kategorije U – 23   kolesari na dirki po Franciji. V peti etapi dolgi 145 kilometrov je Žiga Horvat bil do 140.kilometra na begu  z vodilnimi kolesarji nato pa so dva kilometra pred ciljem najhitrejši  pobegnili. Kljub temu  je Žiga Horvat v času zmagovalca  3:10, 59 zasedel 36. mesto med 147. kolesarji . Za odlično kolesarjenje   je dobil  Žiga Horvat posebno nagrado organizatorja za najbolj borbenega kolesarja v etapi. Do konca kolesarske dirke po Franciji čaka kolesarje skupno še pet etap.

Slovenska ženska nogometna reprezentanca U – 17 bo na Brdu pri Kranju igrala dve pripravljalni prijateljski mednarodni nogometni tekmi proti reprezentanci Slovaške.  Selektorka reprezentance  Tina Kalemberger je v kader 20 igralk  povabila tudi štiri članice Ženskega nogometnega kluba Telemach GMT Beltinci  Luano Zajmi, Albino Čizmazija, Lili Sofijo  Balažic in Emo Horvat. Med igralkami na čakanju pa sta še pomurski igralki:  Eva Vidovič in Saša Kolar.

Nova tekmovalna sezona se je začela tudi v drugi slovenski mladinski in kadetski nogometni ligi, vzhod kjer nastopata dve pomurski ekipi. V prvem kolu mladinske lige sta v Veržeju Vipoll in Dravograd igrala 0:0, na Vranskem pa je Nafta 1903 iz Lendave premagale celjski Šampion s 3:1. Za Nafto so dosegli zadetke: Andrej Šturm, David Strah in Mihael Magyar. V kadetski konkurenci  je celjski Šampion premagal kadrovsko oslabljeno Nafto kar s 7:0, kadeti Dravograda pa so v Veržeju premagali Vipoll z 2:1. Za Vipoll je dosegel častni zadetek  Denis Horvat.

V prvem kolu nove sezone v prvi radgonski medobčinski ligi malega nogometa so bili doseženi naslednji rezultati: Lomanoše  – Garfield Lutverci 5:1, Tiha voda Gornja Radgona –  Stavešinci 11:5, Očeslavci – Kapela 2:4, Police – Podgrad 3:3, Bar Golob Lokavec – Radenska Radenci 1:2 in Črešnjevci – Spodnja Ščavnica 2:3.

Na dopustniškem hitropoteznem šahovskem turnirju v Mariboru v organizaciji Šahovskega kluba Branik je med 27. šahisti zmagal Darko Supančič s 7.točkami, drugi je bil Franc Virtič oba iz mariborskega kluba Branik, tretja pa je bila najboljša šahistka Lea Števanec iz Rankovec, članica kranjskega šahovskega kluba.