Domov

Šport in šah

25 avgusta 2018 Šport


Prvi dan srednjeevropskega pokala v odbojki na mivki  MEVZA 2018 za starostno kategoriji U – 18 ,ki poteka na štirih igriščih v soboškem kopališču,   je med pomurskimi dvojicami uspel velik podvig dvojici Ajdi in Gaji Kuhar, doma iz Tešanovec, članici Ženskega odbojkarskega kluba Sobota, ki sta se po petkovi uvrstitvi v četrtfinalne danes  dopoldne z dvema zmagama v četrtfinalu in v polfinalu  že  uvrstili  v finale, kar je izjemen uspeh pomurske ženske odbojke. V moški konkurenci   je dvojica Žan Bedrač – Niko Kovačič , ki sta  člana soboške Panvite Pomgrada  prišla do prve zmage v mednarodni konkurenci.  O končnih rezultatih bomo poročali jutri.

Danes zvečer ob 20.30 bo v mariborski dvorani Tabor  zadnja kvalifikacijska tekma prvega dela za uvrstitev na evropsko prvenstvo med ženskima reprezentancama Slovenije in Belgije. Za slovensko izbrano vrsto bo igrala nocoj tudi Veronika Mikl iz Ljutomera,  članica Ženskega odbojkarskega kluba Roto Kema Puconci, Organizatorji tekme so se odločili da bo ogled nocojšnje tekme brezplačen.

V  5. kolu poljske ekstra nogometne lige je  pred 7500 gledalci Korona v Kielcah premagala Arko Gnino z rezultatom 2:1. Prvič je za Korono igral Matej Pučko  nekdanji  mladinski slovenski reprezentant , doma iz Šalinec, ki je v igro vstopil v 66. minuti tekme.

V prvem srečanju 6. kola prve hrvaške nogometne lige sta Osijek in Slaven Belupo iz Koprivnice   pred 3000 gledalci igrala samo 1:1. Za Osijek je bil med kandidati za nastop  tudi Erik Janža nekdanji nogometaš Mure in Maribora doma iz Puževec, ki pa ni dobil priložnosti za krstni nastop v hrvaški nogometni ligi.

Na evropskem košarkarskem prvenstvu divizije B kategorije U – 16  v Podgorici je reprezentanca Romunije po podaljšku premagala reprezentanco Slovenije z rezultatom  65:61. Za  reprezentanco Slovenije je igrala tudi Blaža Čeh iz soboškega Pomurja in zadela dve točki in imela 9  uspešnih skokov. V nadaljevanju prvenstva bo Slovenija igrala za uvrstitev na sedmo mesto proti reprezentanci Portugalske.

V 8. etapi  mednarodne kolesarske dirke v Franciji za mlade kolesarje star do 23 let je ns  81 km dolgi progi zmagal Švicar Gino Mader, ki je dosegel čas 2:11,24. Edini prekmurski kolesar na dirki kot član slovenske reprezentance Žiga Horvat, član novomeške Adrie Mobill  se je tokrat uvrstil na  128. mesto, žal vsi slovenski kolesarji niso prikolesarili do cilja.

V tretji sezoni  slovenske malonogometne lige ENA bo skupno sodelovalo 15 ekip. Med ekipami bo tudi  šest pomurski ekip in sicer: Športno društvo Arko iz Ključarovec, Športno društvo Černelavci, Klub malega nogometa Pečarovci, Vipoll iz Stare  nove vasi, Klub malega nogometa Krajna in Športno društvo Videm.  Nova tekmovalna sezona se bo začela predvidoma  6. septembra.

Na 27. hitropoteznem šahovskem turnirju za prvaka Gornje Radgone je zmagal Silvester Puntigam, ki je zbral 7 točk in pol, drugi je bil Gregor Vohl  s štirimi točkami in pol in tretji Jurij  Ojsteršek s štirimi točkami.