Domov

Šport in šah

26 avgusta 2018 Šport


Na letnem kopališču v Murski Soboti je bil končan dvodnevni srednjeevropski pokal v odbojki na mivki za mlade odbojkarje stare do 18 let. Med 20. ekipami iz  Avstrije, Madžarske, Češke, Slovaške, Cipra in Slovenije je v moški konkurenci zmagala  slovenska dvojica  Rok Možič in Jaka Udrih  in v ženski prav tako slovenska dvojica: Zala Špoljarič in Lana Žužek. Med pomurskimi odbojkarji, ki so bili  med posebnimi povabljenci je v  ženski konkurenci z drugim mestom dosegla izjemen uspeh dvojica: Ajda in Gaja Kuhar iz Tešanovec, ki sta  članici Ženskega odbojkarskega kluba Sobota; v moški konkurenci  je bila šesta pomurska dvojica:  Žan Bedrač in Niko Kovačič iz soboške Panvite Pomgrada.

V povratni kvalifikacijski ženski  odbojkarski tekmi  za nastop na evropskem prvenstvu prihodnje leto  je v Mariboru reprezentanca Belgije tudi v drugem srečanju premagala  reprezentanco Slovenije   z rezultatom 3:0. Za slovensko reprezentanco je tokrat celo tekmo igrala tudi Ljutomerčanka Veronika Mikl.  Belgijke so se tako že uvrstile na evropsko prvenstvo, Slovenke pa bodo skušale priti do drugega mesta v zadnjih dveh kolih kvalifikacij , ki bosta na programu  5. in 9. januarja.

 

V Podgorici je  slovenska ženska košarkarska reprezentanca kategorije U – 16 v zadnji tekmi  evropskega prvenstva divizije B izgubila proti Portugalski  z rezultatom 77:68 in zasedla osmo mesto, kar je bolje kot lani ko so slovenske košarkarice bile enajste.  Članica slovenske reprezentance je bila tudi Blaža Čeh iz Ženskega košarkarskega kluba Pomurje iz Murske  Sobote.

Na mednarodni kolesarski dirki po Franciji za kolesarje stare do 23 let  je v predzadnji etapi na  83 km dolgi progi Žiga Horvat iz Dankovec kot član slovenske reprezentance zasedel  105. mesto. V skupni uvrstitvi je Žiga Horvat pred zadnjo etapo na 117. mestu.

Na  mednarodni  kolesarski dirki okoli Grma v organizaciji Kolesarskega kluba Adria Mobill iz Novega mesta je v kategoriji mlajših mladincev zasedel prvo mesto Luka Jablanovec, član Kolesarskega kluba Tropovci.

Na 32. nočnem  teku po ulicah Kobilja, ki se točkuje tudi za pomurski pokal , je med člani na 9 km dolgi progi zmagal Tomaž Sraka od Grada, drugi je bil Jože Čeh iz Jurovskega dola in tretji Franjo Kolarič član Tekaške sekcije Radenske. Med članicami je na  7 km dolgi progi zmagala Iva Horvat, članica Medicinske fakultete iz Maribora.

V  prvem kolu v  slovenski ženski nogometni ligi  U – 17 so Mariborčanke v Bratoncih presenetljivo  premagale ekipo Telemacha GMT Beltinci z 2:0. Ekipo Mariborčank je v Bratoncih vodil Marinko Šarkezi, Beltinčanke pa je vodila Lucija Hameršek.

V 3. kolu prve slovenske kadetske nogometne lige je Mura v Murski Soboti premagala kranjski Triglav s 3:0. Za Muro je dosegel dva zadetka Vito Štrakl in enega Aljaž Antolin iz 11 metrovke. Mladinci Triglava  so  v 3. kolu prve slovenske mladinske lige bili v Murski Soboti boljši od Mure s 3:2. Za Muro sta dosegla zadetka Luka Sočič iz 11 metrovke in Luka Brčič z avtogolom.

V pomurskem derbiju v drugem kolu prve slovenske nogometne lige, vzhod U – 15 je v Veržeju Vipoll ,ki ga vodi Simon Baligač  premagal  soboško Muro, ki jo zdaj vodi novi trener Nenad Dolgov,   z 2:0.  Za Vipoll sta dosegla zadetka: Dušan Matic in Uroš Šarkezi.

V 3. slovenski nogometni ligi, vzhod sta bili včeraj odigrani dve tekmi. Avto Rajh Ljutomer in Hotiza sta igrala 1:1. Za Ljutomerčane je dosegel zadetek Miha Rakovec in za Hotizo Adam Zagorec.  Odranci pa so premagali Turnišče z 1:0, zmagoviti zadetek za Odrance je dosegel Luka Pirher.

Začela se je tudi nova sezona v pomurski nogometni ligi. V prvi tekmi je v Radencih Rakičan premagal  Radensko Slatino s 4:0. Za Rakičan  je dosegel dva zadetka Nejc Benko po enega pa sta k zmagi prispevala  Rok Godvajs in Simon Kopinja.

V nižjih nogometnih ligah pa so bili doseženi naslednji rezultati: Renkovci – Petišovci 6:0, Cven – Rotunda Selo 2:1, veterani Mure – Bakovci 1:0, Kema Puconci – Aqua Ižakovci 2:1 in Pušča – Niros Cankova 6:1.

Na šahovskem turnirju v Gradišču je zmagala Lea Števanec iz Rankovec, članica kranjskega šahovskega kluba, ki je zbrala  7 točk, na drugo mesto se je uvrstil Andre Keglević iz Gornje Radgone  in na tretje Majda Kovač iz Radenske Pomgrada, oba sta zbrala po 5 točk.