V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

27 avgusta 2018 Šport


V 5. kolu ruske nogometne  premier lige je  Ural v Jekaterinburgu za katerega igra tudi Gregor Balažic iz Murske Sobote, pred 18.000 gledalci premagal Akmaht iz kraja Grozny z rezultatom 2:1. Za Ural je igral celo tekmo Gregor Balažic in v 75. minuti prejel tudi prvi rumeni karton. Nogometaši Urala so na 11. mestu  s 4. točkami.

Na drugem mednarodnem   teku Vinarium 2018  je   v Lendavi  v teku po 240.stopnicah na 42 metrov višinske razlike teklo 53 udeležencev.  Najbolje se je odrezal  Rene Sluga iz Avstrije, ki je stopnice  premagal v času 51 sekund in 59 stotinkah   sekunde  ter  osvojil absolutno  zmago v disciplini enkratnega teka. Med ženskami je zmagala Jasmina Klančnik iz Kranja  v  času 1:08,97. V trikratnem teku je med člani zmagal Josef Eder  iz Avstrije v času 2:26,4 in med članicami Jasmina Klančnik v  času 5:24,2. Moštveno je zmagala štafeta The  best ob the best v mešani slovenski avstrijski sestavi v času 2.58,5.  Tekaško preizkušnjo je opravil tudi  gasilec Rok Vidmar iz Dragotinec v popolni gasilski opremi in to v času  2:28,88.

Hokejski klub Lipovci je prvič   pripravil Hokejsko noč 2018 z mednarodnim turnirjem v hokeju na travi na katerem so sodelovali hokejisti iz Italije, Srbije, Hrvaške in Slovenije. Med  veterani je zmagalo Jedinstvo iz Hrvaške pred Old boysi iz Subotice tretja pa je bila ekipa Trsta. Med 10 letniki je zmagal Zrinjevac iz Hrvaške, med 13 letniki pa so na dvodnevnem turnirju zmagali igralci Hokejskega kluba Lipovci.

V Gorišnici so na 12 urnem maratonu v vrtnem kegljanju sodelovali tudi člani Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Murska Sobota.  Ženska ekipa Murske Sobote v postavi  Silva Mlinarič, Milica Ivanuša in Marija Jurančič se je uvrstila na drugo mesto; moška ekipa v postavi:  Danilo Kreslin, Anton Gomboc in Dušan Korošak  pa je bila na maratonu v vrtnem kegljanju uvrščena na peto mesto.

V drugem kolu Ravenske lige v malem nogometu na Tišini so igrali takole: Vivat Černelavci –  Tropovci/Tišina 3:1, Mister baby Gederovci  –  Kučnica Korovci 3:0, Kupšinci – Satahovci 8:0, Mladinec Murski Črnci – Krog 5:5, Petanjci – Borejci 0:13, Dobel Rankovci – Krajna 3:9 in Gradišče – Černelavci  1:3. Na lestvici vodita Vivat in Mister baby s šestimi točkami.

Na mednarodnem šahovskem turnirju kandidatov za naslov mednarodnega mojstra v ukrajinskem Lvovu je Jernej Skuhala iz Ljutomera, član Šahovskega društva Radenska Pomgrad iz Murske Sobote  zasedel tretje mesto  s pol točke zaostanka za zmagovalcem in si priigral 21 reitinških točk. Na turnirju je zmagal Anwesh Upadhyaya iz Indije s šestimi točkami in pol.

Na 4. mladinskem šahovskem turnirju za nagrado Pomurskega sejma je med 17. šahisti zmagal  Rene Žižek iz Radenske Pomgrada s 6.točkami, drugi je bil Nik Javoršek s petimi točkami in pol in tretja Doroteja Drevenšek s petimi točkami. Med ostalimi pomurskimi šahisti je bil Nejc Hanc iz Radenske Pomgrada peti s štirimi točkami.