V etru
Najlepše želje s čestitkami in pozdravi
Domov

Šport in šah

28 avgusta 2018 Šport


Na mednarodnem namiznoteniškem  teniškem turnirju  v Varaždinu so bili med 146.tekmovalci uspešni tudi pomurski igralci namiznega tenisa. Pri mlajših kadetinjah  je 12  letna Eva Horvat iz Namiznoteniškega kluba Sobota   zasedla drugo mesto. Med veterani se je Vojko Gumilar iz soboškega kluba  v tolažilnem finalu uvrstil na drugo mesto. Darko Fijavž iz Ljutomera  je v Varaždinu obstal v četrtfinalu glavnega turnirja. Sicer  je Darko Fijavž  minuli teden sodeloval na turnirju v Velikovcu in tam v svoji starostni kategoriji zasedel prvo mesto. Soboški namiznoteniški klub  bo    v soboto pripravil 49. odprto prvenstvo Murske Sobote za mladino, naslednji dan v nedeljo 2. septembra pa bo v Murski Soboti  4. memorialni namiznoteniški turnir v spomin  na starejšega Mirka Ungerja.

V Franciji je bila končana  55. mednarodna 10 dnevna  kolesarska dirka na kateri je  zmagal Ljubljančan Tadej Pogačar., ki je zadnjo deseto etapo končal na šestem mestu .Na dirki koledarjev  starih do 23 let je za slovensko reprezentanco nastopil tudi  Žiga Horvat, iz Dankovec ki se je v skupni uvrstitvi po številnih odstopih kolesarjev  uvrstil na 117. mesto.  Pred odhodom na dirko po Franciji pa je Žiga Horvat opravil 13 etap na  kolesarski dirki po Kitajski.

Na olimpijskem strelišču pri Büdinskem mlinu v Rakičanu je bilo regijsko prvenstvo vzhodne regije v streljanju s puško šibrenico, tekmovanje pa je v Rakičanu pripravilo Strelsko društvo Trap iz Kungote.  Državni reprezentanti niso sodelovali na tekmi, zmagal pa je Mišo Rakuša iz Strelskega društva Poetovio, drugi je bil Rene Maček iz soboškega strelskega društva trap. Med ostalimi pomurskimi strelci se je Tadej Kostanjevec uvrstil na šesto, Milan Svetec na deveto in Milan Pelcl, vsi iz Gornje Radgone, na 12. mesto.

V drugem kolu  druge slovenske mladinske nogometne lige, vzhod je Nafta 1903 iz Lendave  v Mariboru premagala ekipo Tabora z rezultatom  2:1. Za Nafto sta dosegla zadetka: Tomislav Tomšič in David Novak. Mladinci  Brežic pa so v isti ligi premagali Vipoll iz Veržeja s 3:2. Za Vipoll sta dosegla zadetka: Žan Trost in Val Galof. V kadetski konkurenci 2. slovenske lige, vzhod je  mariborski Tabor premagal Nafto 1903 z rezultatom 1:0. Kadeti Vipolla iz Veržeja pa so v gosteh premagali Brežice z 2:0. Zadetka za Vipoll sta dosegla: Nastja Pučko in Denis Horvat.

Teniški klub Murska Sobota je pripravil 4.   rekreativni turnir na katerem je sodelovalo 17 igralcev. V finalu je Dejan Geder premagal Andreja Vidmarja, oba iz Murske Sobote z rezultatom 9:5. Tretje mesto na turnirju  sta si razdelila Luka Premzl in Rok Babič iz Murske Sobote. Prihodnjo soboto 8. septembra  bodo  na soboških teniških igriščih  prvič pripravili dan tenisa o katerem bomo več poročali na Murskem valu  v nedeljskem športnem popoldnevu.

Na hitropoteznem šahovskem turnirju Poletje 2018 v Mariboru je med 22. šahisti zmagal Simon Špacapan iz Slovenske Bistrice s sedmimi točkami in pol, na 6. mesto se je uvrstila kot najboljša šahistka Lea Števanec iz Rankovec, članica kranjskega šahovskega kluba, ki je z brala  pet točk.