V etru
Nedeljska kuhinja
Domov

Šport in šah

30 avgusta 2018 Šport


V Changwonu v Južni Koreji  se danes začenja  svetovno strelsko prvenstvo na katerem bodo od 30. avgusta do 15. septembra sodelovali tudi štirje pomurski  strelci. V tekmovanju  z malokalibrsko  puško bosta sodelovala Robert Markoja iz Strelskega društva Štefan Kovač iz Turnišča in Dušan Ziško iz Strelskega društva Koloman Flisar iz Tišine. V streljanju s puško šibrenico   bosta sodelovala Boštjan Maček  in sestra Jasmina Maček, oba iz Strelskega društva Štefan Kovač – trap iz Murske Sobote.  Prvič bosta v novi disciplini mešanih parov nastopila v Južni Koreji družno  Jasmina in Boštjan Maček. Svetovno prvenstvo  bo prvo veliko tekmovanje, kjer se bodo začele zbirati kvote za nastop na olimpijskih igrah v Tokiu leta 2020.  Med 12 slovenskimi strelci se je letos že odlično odrezal na evropskem prvenstvu v začetku avgusta v Avstriji  z zlato medaljo Boštjan Maček iz Bodonec.

Slovenska dekliška reprezentanca do 17 let starosti je v Nacionalnem centru Brdo v prijateljski meddržavni nogometni tekmi premagala reprezentanco Slovaške z rezultatom 3:2. Za slovensko izbrano vrsto sta dosegli zadetka tudi članici Ženskega nogometnega kluba Telemach GMT Beltinci: Luana Zajmi in Albina Čizmazija en zadetek pa je k zmagi prispevala še Sara Adam, članica Ženskega nogometnega kluba Radomlje. Danes bodo Slovenke igrala proti Slovaški še povratno tekmo.

V Moravskih Toplicah je bil zaključen drugi letošnji hokejski tabor za mlade od 7. do 15. leta starosti, ki ga je obiskovalo 24 mladih. Zanimivo je, da so bili med udeleženci tudi mladi iz Lenarta, kjer se je v zadnjem času precej povečalo  zanimanje za hokej na travi. Ob koncu tabora so vsi udeleženci dobili spominske diplome za sodelovanje, organizator Hokejski klub Moravske Toplice pa pričakuje, da se bodo nekateri udeleženci  vključili v mlajše hokejske selekcije domačega kluba.

V treh radgonskih medobčinskih ligah malega nogometa so odigrali tekme drugega kola.

V prvi radgonski ligi je  vodilna ekipa Radenske  premagala Črešnjevce s 4:1. Drugi na lestvici Podgrad je bil boljši od ekipe Bar Golob iz Lokavca  kar s 4:0 tretje Lomanoše pa so igrale 1:1 proti peto uvrščeni Spodnji Ščavnici.

V drugi radgonski ligi malega nogometa  je vodilni Porkys iz Žepovec v gosteh premagal Plitvico s 3:2, drugi Vrček iz Murščaka je premagal   Bumefekt v Lastomercih s 4:2,  tretji Stari hrast iz Zgornjega Konjišča pa je premagal Grabonoš s 5:4. V  tretji radgonski ligi, kjer nastopa samo osem ekip  je  vodilni Teksas bar  iz Vidma v gosteh premagal ekipo Vrabel iz Šratovec ,druga Ihova je utrpela poraz proti Lešanam s 6:2 tretja  Ivanjševska slatina   pa  je premagala Neja Bar iz Lomanoš  z rezultatom 3:1.

V lendavski medobčinski nogometni zvezi so bili odigrana štiri srečanje drugega kola pokalnega tekmovanja za novo sezono. Doseženi so bili naslednji rezultati: Olimpija Dolga vas – Polana 0:4, Panonija Gaberje – Črenšovci 1:10, Čentiba – Turnišče 4:1, Renkovci – Odranci 0:11.  Dve preostali srečanji Kobilje – Bistrica in Malibu Lapca  – Dobrovnik sta se začeli danes ob 17.uri .

Šahovsko društvo Železničar v Ljubljani je na hitropotezni šahovski turnir z naslovom Laguna  privabilo  30 šahistov. Zmagal je Boris Skok iz Šahovskega društva Komenda, ki je zbral 8 točk in pol. Na solidno peto mesto se je uvrstila  kot najboljša članica Maja Vučko iz Ižakovec, članica Šahovskega društva Kočevje, ki je zbrala 7 točk.