V etru
Prva jutranja kronika RA Slovenija
Domov

Šport in šah

20 januarja 2017 Šport


Na mednarodnem dvoranskem  atletskem mitingu na Dunaju so izjemno dobre rezultate dosegli člani Atletskega kluba Panvita iz Murske Sobote. Najbolje se je odrezala Tami Ščančar, ki je  v teku na 200 metrov zmagala  in  izboljšala  dva dvoranska državna rekorda v starostni kategoriji U – 18  in U – 20. Ščančarjeva je tekla na Dunaju 24,64, doslej pa je bil državni rekord na 200 metrov v kategoriji U 18 –  24,79 in v kategoriji U – 20    24,75. Odlični so bili na Dunaju  tudi ostali pomurski  atleti v starostni skupini U – 18.  Marko Čeh je bil drugi v skoku v višino z osebnim rekordom 185 cm, Niko Car je bil drugi v skoku s palico z izidom 3,90 metrov, Veronika Heric je bila druga v teku na 60 metrov v času 8.01, srebrno medaljo z drugim mestom pa si  je  pritekel v teku na 60 metrov tudi Jure Šterman v času 7,28.

 

Strelci Športno strelskega društva Murska Sobota so na  dosedanjih štirih turnirjih  3. slovenske lige severovzhod v streljanju z zračno puško  štirikrat zmagali in imajo lepe možnosti za napredovanje v drugo državno  ligo. Soboška ekipa v postavi: Tomaž Kerčmar, Jure Sočič, Simon Farkaš, Igor Makari  in Bojan Sočič  je  zbrala  40 točk, na drugem mestu so strelci  Kovinarja iz Ormoža in na tretjem člani Strelskega društva Tovarne sladkorja Ormož. Posamično  vodi Tomaž Kerčmar iz soboškega društva, drugi je Žan Tomažič iz Ormoža in tretji Mate  Kurucz iz Strelskega društva Jezero iz Dobrovnika.  Peti turnir v 3. slovenski strelski  ligi, vzhod  bodo 11. februarja pripravili strelci Coala iz Petišovec.

 

V 5. kolu drugega dela druge slovenske košarkarske lige  starostne kategorije U – 19 je v pomurskem derbiju  Ljutomer premagal Radensko Creativ iz Murske Sobote  s 67:65. Pri zmagovalni ekipi Ljutomera se je odlikoval Rok Gošnjak s 25.točkami; pri soboških košarkarjih pa so zadeli največ točk: Jan Copot 24, Dion Zajmi 17 in David Forjan 9.

 

V 12. kolu  lendavske lige v elektronskem pikadu je vodilni Pikado klub  Bar Matko iz Kapce tesno premagal West Pince z rezultatom 13:12. Še ostali rezultati: Bar Lero Petišovci – Extra bar Petišovci   7:18, Kvatro Gal II Dolina – Central Lendava  14:11, Torcida Lakoš – Kvatro Gal I  8:17 in Mansarda Lendava – Boom bar Gaberje 19:6.

 

Na  tretjem letošnjem hitropoteznem šahovskem turnirju  za naslov klubskega prvaka je v Gornji Radgoni zmagal Silvester Puntigam, ki je zbral 7 točk, drugi je bil Robert Kosi s petimi točkami in pol in tretji Alojz Koračin s petimi točkami.