V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

14 marca 2017 Šport


Društvo gluhih in naglušnih Pomurja iz Murske Sobote je v soboškem Maksimusu pripravilo državno prvenstvo  gluhih v bowlingu na katerem je sodelovalo  65 tekmovalcev iz celotne Slovenije. Med člani  je zmagal  in postal državni prvak Aleš Škof iz Podravja iz Maribora , med pomurskimi tekmovalci je bil Matej Tratnjek deveti, Ignac Jakopina  deseti in Bojan Gjerek 23.ti. Med članicami je postala državna prvakinja  Sanja Debevec iz Podravja ; med pomurskimi tekmovalkami je bila Dragica Bračič četrta, Emilija Pocak sedma, Majda Ratko se je uvrstila na 12. mesto, Silva Bavčar pa je bila uvrščena na 15. mesto. V moških dvojicah  sta zmagala Robert Debevec in Aleš Škof iz Podravja, Ignac Jakopina in Matej Tratnjek  iz Pomurja sta bila četta. V ženskih dvojicah sta postali državni prvakinji: Valerija Škof in Sanja Debevec iz Podravja, med pomurskimi dvojicami sta bili Emilija Pocak in Darinka Győrkőš peti in na šesto mesto sta se uvrstili: Majda Ratko in Silva Bavčar.

V 6. etapi mednarodne kolesarske dirke od Tirenskega do Jadranskega morja je na 168 kilometrov dolgi progi  zmagal Kolumbijec Fernando  Gaviria, ki je za progo porabil  štiri ure, 9 minut in 31 sekund. Simon Špilak član ruske Katjuše se je uvrstil na 36. mesto s šestimi sekundami zaostanka za zmagovalcem. Po šestih etapah je Simon Špilak na desetem mestu, danes pa imajo kolesarji na programu dirko na čas na 10 km dolgi progi.

V predzadnjem kolu vzhodne  »B« slovenske lige v elektronskem pikadu je  vodilni Pikado klub Gabrijelov barček iz Vučje  vasi premagal   Pikado klub Bar bazo bad boys iz Logarovec  z rezultatom  15:2. Drugi na lestvici   Pikado klub Top Gun Miklošič z Gralve je premagal Blud boys iz Vanče vasi s 15:2. Tretji na lestvici Pikado klub Raj od Grada na Goričkem je premagal Pinocchio iz Ivanjkovec  z rezultatom 9:8.

 

V Cirkovcah je bil tretji odprti namiznoteniški turnir za  kadete in kadetinje. Med  79. igralci iz 20. slovenskih klubov je bilo tudi devet igralcev iz puconske Keme, Sobote in Ljutomera.  V četrtfinale so se uvrstili iz Keme   Ana Kovačec in Blažka Harkai med kadetinjami in Jure Smodiš med kadeti. Igralke Sobote:  Tjaša Dervarič, Anamarija Horvat in Eva Grabnar so se uvrstile od 9. do 16. mesta.

V tretjem kolu  slovenske »B«  lige za kadete v odbojki  so mladi odbojkarji Panvite Pomgrada iz Murske Sobote  v Slovenski Bistrici odigrali dve srečanji. V prvi tekmi so premagali  Fram z 2:0, v drugem srečanju pa z enakim rezultatom 2:0 še Slovensko Bistrico. Odbojkarsko tekmovanje kadetov se bo nadaljevalo  v nedeljo 19. marca v Šoštanju.

 

Na  tretjem hitropoteznem šahovskem turnirju za prvaka Frama je med 28. šahisti zmagal  Boris Mitrovič  iz  Frama, ki je zbral  7 točk. Na  peto mesto se je uvrstila  s točko zaostanka Lea Števanec iz Rankovec, članica kranjskega šahovskega kluba.