V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

2 septembra 2018 Šport


V prijateljski mednarodni tekmi v hokeju na travi so slovenski prvaki Lipovci pred domačimi gledalci premagali  Zrinjevac iz Hrvaške z rezultatom 6:4. Za Lipovce  je dosegel dva zadetka Robi Mesarič po enega pa so k zmagi dodali: Martin  in Dominik Mesarič ter  Blaž Berden.

V Murski Soboti se je včeraj z 49. odprtim prvenstvom Sobote v namiznem tenisu za mlade igralce  začela nova  sezona v Sloveniji.  Med 88 igralci iz 12 klubov so bili med nosilci medalj tudi pomurski igralci. Med najmlajšimi kadeti je zmagal Miha Belak iz Ljutomera. Med mlajšimi kadetinjami  je bila druga Eva Horvat  iz Sobote in tretja Živa Dogar iz puconske Keme.  Med kadeti je bil drugi Jure Smodiš, tretja pa sta bila Jan Lipič in Nino Šegula iz Keme. V konkurenci  kadetinj je bila tretja Blažka Harkai, med mladinci se je na drugo mesto uvrstil Rok Smodiš in med mladinkami sta bili tretji Ana Kovačec in Nuša Vogrinčič. V tolažilnih skupinah so med pomurskimi igralci zmagali Ana Gergek iz Keme med mlajšimi kadetinjami, Lan Tibaut med mladinci in Anamarija Horvat med mladinkami,  oba iz Sobote.

V derbiju 5. kola v drugi slovenski nogometni ligi je Nafta 1903 v soboto zvečer v Lendavi  pred 1200 gledalci igrala proti ptujski Dravi 1:1, čeprav so gostje igrali od 35. minute dalje z igralcem več. Pri Nafti je bil namreč izključen , po oceni sodnika Mihaela Antića iz Dekanov zaradi pregrobega starta,  Žiga Živko.  Gostitelji so dosegli vodilni zadetek v 31. minuti preko Vedrana Vinka, izid pa je izenačil Mitja Rešek v 43. minuti.

V  6. kolu prve hrvaške nogometne lige je  Osijek premagal Lokomotivo iz Zagreba z rezultatom 2:l. Za Osijek je igral celo tekmo   Erik Janža iz Puževec. Po nepopolnem 6. kolu vodi na lestvici  Osijek s 13.točkami, Lokomotiva na četrtem pa jih ima 10.

V 6.kolu ruske premier lige je CSKA v Moskvi premagal Ural iz Jekaterinburga s 4:0. Za Ural je igral vseh 90 minut tudi Gregor Balažic iz Murske Sobote. Na lestvici  je CSKA šesti z devetimi točkami, Ural pa je s štirimi točkami na 12. mestu.

V 4. kolu prve slovenske mladinske nogometne lige je Maribor premagal soboško Muro s 3:1. Za Muro sta dosegla zadetka Luka Hren iz 11 metrovke in Jaša Kerec. V kadetski konkurenci prve slovenske nogometne lige  je  bil  Maribor  boljši od Mure s 3:0.

V  3.kolu prve slovenske nogometne lige, vzhod kategorije U – 15 je  Vipoll v Veržeju premagal Maribor z 2:1. Za Vipoll sta dosegla zadetka: Jan Rajh in Vid Pustinek.

V 2.kolu prve slovenske ženske nogometne lige U – 17 je Ženski nogometni klub Telemach GMT Beltinci v gosteh premagal Ptujčanke s 6:0. Za Beltinčanke sta po dva zadetka k zmagi prispevali: Noel Vilčnik in Albina Čizmazija ter po enega Ines Krleža z avtogolom  in Živa Rakovec.

V 3. kolu 3. slovenske nogometne lige, vzhod sta Radgona in Odranci igrala 1:1. Za Radgono je dosegel zadetek Mitja Divjak in za Odrance David Vinkovič. V Veržeju  je domača ekipa premagala Črenšovce s 4:1. Za Veržej  je dosegel dva zadetka Marko Ilić po enega po enega pa sta k zmagi prispevala: David Šajnovič in Mičo Lugonjić. Za Črenšovce je dosegel zadetek  Sašo Kolman.

V Moravskih Toplicah so bile   v okviru Olimpijskega komiteja Slovenije združenja športnih zvez tretje športne igre zaposlenih na katerih je sodelovalo  88 udeležencev. Na turnirju v nogometu je zmagal Merkur drugi je bil GMT in tretji Triglav vsi iz Murske Sobote. V tenisu sta zmagala: Mihael Potočnik in Roman Prša iz Pizerie Perunika, druga sta bila Ludvik Kiraly in Robert Draškovič iz Term Vivat,   na tretje mesto sta se uvrstila: Dejan Kolarič in Janez Pustinek iz Podjetja Kolarič d.o.o Beltinci. Na rekreativnem kolesarjenju  je sodelovalo 36 udeležencev med njimi kar 16 iz Osnovne šole Bogojina.

Klub prekmurskih študentov je na teniških igriščih v Murski Soboti pripravil  teniški turnir na katerem je sodelovalo 16 študentov. V rednem delu turnirja je zmagal Luka Premzl, drugi je bil Rok Babič in tretji Žan Križanič. Med tečajniki, ki stopajo v svet tenisa, je zmagal  Tine Barber, druga je bila Samanta Raduha tretji  Jure Jureš in četrti  je bil Staš Kopinja.

Na 34. ultramaratonu med Celjem in Logarsko dolino so v soboto tekli tudi pomurski tekači. Najbolje se je na 75 km dolgi progi odrezala Alma Rihtaršič iz Rogašovec , ki je bila tretja v absolutni konkurenci na 17. mesto pa se je uvrstil Borut Siherle prav tako iz Rogašovec. Na 17 km dolgi progi je zmagal Danilo Magdič iz Šalinec, Tomaž Sraka od Grada pa se je uvrstil v absolutni konkurenci na deveto mesto.

Na sobotnem šahovskem turnirju v Mariboru z naslovom Poletje je med 22. šahisti zmagal  Denis Šoštarič iz Malečnika, ki je zbral 9 točk in pol. Na peto mesto se je uvrstila Lea Števanec iz Rankovec članica kranjskega šahovskega kluba s 7.točkami in pol.