Domov

Šport in šah

6 septembra 2018 Šport


Na svetovnem strelskem prvenstvu v Changwonu v Južni Koreji ki se je začelo prvega septembra in bo trajalo do 14. septembra,   med 1800 strelci iz 86 držav sodeluje 12 slovenskih strelcev  med njimi so  tudi štirje pomurski strelci.  Danes je uspešno opravila svoj drugi tekmovalni dan v streljanju s puško šibrenico Jasmina Maček iz Bodonec, članica Strelskega društva Štefan Kovač – trap iz Murske Sobote,  ki je v  četrti seriji zadela 21 in v peti  kar 25 tarč  in se skupno   s 114. zadetki uvrstila na izjemno 10. mesto na svetu. Mačkovo sta le dva zadetka ločila od prve šesterice in borbe za medaljo.  Zdaj čaka Jasmino in Boštjana Mačka še nastop v mešanih dvojicah  v novi olimpijski disciplini na olimpijskih igrah v Tokiu. Leta 2020.

V prvem kolu ženskega pokala Nogometne zveze Slovenije je v Bratoncih ekipa Ženskega nogometnega kluba Telemach GMT Beltinci  premagala Ajdovščino kar z 10:0. Najbolj se je na tekmi strelsko izkazala Sara Makovec iz Ljutomera, ki je dosegla kar tri zadetke, po dva zadetka sta k zmagi prispevali: Špela Kolbl in Eva Potočnik ter po enega še Kaja Korošec, Tjaša Tibaut ter vratarka Zala Meršnik, ki je dosegla zadetek iz 11 metrovke.

V 4. kolu prve slovenske nogometne lige, vzhod U – 15 je Cerklje v Murski Soboti premagalo soboško Muro, ki jo zdaj vodi novi trener Nenad Dolgov z rezultatom 1:0. Zmagoviti zadetek za Cerklje je dosegel  Nino Milić v 50. minuti srečanja. Brežice in Vipoll iz  Veržeja pa sta igrala 1:1. Za Vipoll , ki ga vodi  trener Aleš Bagola  je dosegel zadetek Vid Pustinek.   Na lestvici je Mura z eno točko na 12. mestu, Vipoll iz Veržeja je na četrtem mestu s 7.točkami.

V uvodni tekmi 4. kola 3. slovenske nogometne lige, vzhod za člane je Avto Rajh Ljutomer  pred domačimi gledalci premagal Grad s 3:0. Za Ljutomerčane so dosegli zadetke: Alen Brumen dva in Dejan Kociper enega. Na lestvici, po nepopolnem 4. kolu,  zdaj vodijo Ljutomerčani z 10.točkami, Grad pa je s petimi točkami na petem mestu.

V drugem kolu medobčinske soboške lige v malem nogometu za veterane so igrali takole: Rogašovci – Čarda Martjanci 4:5, Borejci – Noršinci  5:6, Sebeborci – Rakičan  4:2, Old boys Murska Sobota – Nemčavci 4:1 , Dokležovje  – Bakovci 5:7 in Cankova- Mladost Pertoča 7:2. Na lestvici vodijo Sebeborci s 6.točkami.

V  Rokometnem klubu  Pomurje iz Murske Sobote, ki se je po 18 letih znova uvrstil v prvo B slovensko rokometno ligo za člane,  so ostali zvesti tradiciji in pred novo tekmovalno sezono že sedmič pripravili organizirano krvodajalsko akcijo. Soboški rokometaši pa se bodo v torek 11. septembra zbrali v soboški Zvezdi na izrednem občnem zboru, kjer bodo izvolili novo vodstvo kluba saj  Andrej Gomboši dolgoletni uspešni predsednik zdaj opravlja le nalogo vršilca dolžnosti predsednika kluba.

Na hitropoteznem šahovskem turnirju  Šahovskega društva Železničar je v Ljubljani med 29. šahisti zmagal Jože Skok iz Domžal z 10.točkami. Na solidno peto mesto se je uvrstil Matjaž Kodela iz lendavske Rokade, ki je zbral 8 točk.