V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

8 septembra 2018 Šport


V  ljubljanskih Stožicah  je bila podelitev priznanj  Olimpijskega komiteja Slovenije –  združenja športnih zvez s strani olimpijskega komiteja športnikom za njihove dosežke v letu 2017. Med dobitniki  priznanja  je bil tudi Filip Kovačič doma iz Hrašenskega vrha, član Plesnega kluba Zeko iz Murske Sobote, ki je v lanskem letu na  evropskem prvenstvu v breakdancu, ki je bilo na Poljskem osvojil tretje mesto. S strani olimpijskega komiteja  je zdaj dobil  srebrni znak. Soboški plesalci so bili  priznanja zelo veseli saj je  to tudi nagrada za njihovo uspešno delo z mladimi.

Na mednarodnem tekmovanju karateistov  v Čakovcu je med 1197 karateisti iz 15 držav mladi karateist Nejc Sterniša  doma iz Lomanoš osvojil prvo mesto v katah v kadetski konkurenci.  Nejc Sterniša si je s prvim mestom priboril 18 točk za uvrstitev na evropsko prvenstvo, ki bo od 8. do 10. februarja prihodnje leto na Danskem. Še pred evropskim prvenstvo bo Sterniša sodeloval na igrah prijateljstva, ki bodo od 12. do 13. septembra v italijanski Gorici.

V prvem kolu slovenske malonogometne lige ena so bile na delu vse štiri pomurske ekipe.   V A  skupini je Arko Ključarovci  premagal  Černelavce z rezultatom 8:1. Za Arko je dosegel tri zadetke slovenski reprezentant Mario Skuhala, dvakrat je bil uspešen Alen Brumen po enkrat pa: Luka Kotnik, Tomaž Markovič in Matej Virag. Častni zadetek za Černelavce  je dosegel Mitja Botjak.  V B skupini  je Krajna v Stari Novi vasi  presenetljivo gladko premagala Geo Vipoll s 7:2.  Za Krajno je dosegel štiri zadetke Rok Bencik, dvakrat je bil uspešen Boštjan Pevec enkrat pa Nejc Celec; za Geo Vipoll sta dosegla zadetka: Karli Šalamun in Filip Vinter.

dav

V 4. kolu druge slovenske mladinske nogometne lige, vzhod  sta Dravograd in Nafta 1903 igrala 2:2. Za Nafto sta dosegla zadetka: Tihomir Kepe in Dominik Drk. Hajdina pa je v isti ligi premagala  Vipoll iz Veržeja s 4:2. Za Veržej, ki je na tekmi vodil z 1:0 sta dosegla zadetka: Domen Magdič in Nino Barbarič. Na lestvici  vodi Nafta z 10.točkami,  sedmi Vipoll ima dve točki.

V kadetski konkurenci  2. slovenske  nogometne lige, vzhod  je Dravograd  na Koroškem  premagal Nafto 1903 kar s 6:1. Edini zadetek za Nafto je dosegel Bruno Šimonković. Vipoll iz Veržeja  je v gosteh premagal Hajdino s 4:1. Za Veržej je dosegel dva zadetka Gašper Hozjan po enega pa sta k zmagi prispevala: Domen Lah in Žiga Lukač. Na lestvici kadetske lige vodi Tabor iz Maribora z 12.točkami, Vipoll na tretjem mestu ima 9 točk, na sedmem mestu pa je  doslej Nafta zbrala  eno točko.

Na tradicionalnem atletskem mitingu v Šentjerneju so bili tekmovalno uspešni tudi mladi člani Atletskega kluba Pomurje iz Murske Sobote. Pri mlajših mladincih je zmagal v teku na 100 metrov v času 11,46 Jure Šterman. V kategoriji pionirk je bila Ela Roš v teku na 300 metrov tretja v času 46,49. Med pionirkami starostne kategorije U – 12  je bila Klara Janža v teku na 60  metrov druga v času 9.06,   Tvit Trajbarič pa je bil  med 12 letniki  tretji v teku na 60 metrov v času 9:72.

Ribiška družina Murska s Sobota je temeljno enoto Goričko na Ledavskem jezeru pripravila tekmovanje v športnem ribolovu za naslov ribiškega carja. Najtežjo ribo je ulovil   , med 12 tekmovalci ,  Rudolf Rajsar doma iz Zenkovec, ki je  imel na tehtanju  pred sodniki 3,53 kg težko ribo in tako mu je pripadel  laskavi naslov ribiškega carja za leto 2018.

Na hitropoteznem šahovskem turnirju Šahovskega društva Železničar v Ljubljani je med 29. šahisti zmagal  Jože Skok iz Domžal z 10.točkami, na peto mesto se je uvrstil Matjaž Kodela iz Šahovskega društva Rokada iz Lendave, ki je zbral 8 točk.