V etru
Prva jutranja kronika RA Slovenija
Domov

Šport in šah

9 septembra 2018 Šport


V Predanovcih se je včeraj začel dvodnevni mednarodni memorial Sašo Fajs v hokeju na travi, ki so sovpada s 25 letnico Hokejskega kluba Triglav,  na njem pa sodeluje 23 ekip iz petih držav. Po prvem dnevu so  med veterani v vodstvu Lipovci pred  Mursko Soboto in ekipo Old boys iz Murske Sobote tretji  je gostiteljski Triglav. Med 19 letniki vodi Spartak iz Subotice  pred domačim Triglavom. Med 16 letniki je najboljši Liefering iz Avstrije, druge so Moravske Toplice in tretji subotiški Spartak. V starostni kategoriji U 13 vodijo Lipovci pred Račo iz Slovaške tretji pa je Liefering.  Med 10 letniki  je v vodstvu Spartak pred Triglavom in Lipovci. Tekmovanje hokejistov v Predanovcih bo končano danes popoldne.

Na mednarodnih kasaških dirkah v Budimpešti je v drugi dirki na 2600 metrov dolgi progi zmagal Eros Josely na vajetih mlajšega Jožeta Sagaja. V prvi dirki na 1800 metrov dolgi progi  pa je  Paolendry Like na vajetih Mitje Slaviča, oba doma iz Ključarovec, oba pa sta člana Kasaškega kluba Ljutomer,  zasedel drugo mesto.

Na soboškem letališču se je včeraj začelo  dvodnevno  državno prvenstvo z ultralahkimi letali, kjer sodeluje sedem letalskih posadk iz celotne Slovenije. Po dveh tekmovalnih disciplinah vodita Darko Milanovič in Matej Vogrin iz Cerkvenjaka, druga sta  Stanko Pesrl in Tomaž Gajser  iz Aerokluba Prlek ,na tretjem mestu sta trenutno Simon Ravnič in Andrej Vogrin  ter  na četrtem Jože Velnar iz Rajko Grčar obe posadki sta iz soboškega aerokluba. Danes čaka tekmovalce še ena tekmovalna disciplina.

Na odprtem državnem prvenstvu Srbije v letenju s toplozračnimi balonu   v Senti v Vojvodini  so izjemen uspeh dosegli pomurski balonarji.   Prvo mesto je zasedel Balonarski klub Bakovci s pilotom Silvom Voharjem, na četrto mesto se je uvrstil Balonarski klub Berta ki ga je pilotiral Štefan Bertalanič in na sedmo mesto  Balonarski klub Prlekija, kjer sta pilotirala Lidija Kosi in Miro Lasbaher.

Na prvih pacifiških igrah v atletiki za veterane v Penangu v Maleziji sodeluje 1295 atletov  iz  64  držav.  Kot član slovenske reprezentance je v prvi tekmovalni disciplini v  skoku   višino v svoji starostni kategoriji Zdravko Mauko – Magi iz Melov član Športnega društva Radenci zasedel tretje mesto, Mauka čakajo na prvenstvu do 15. septembra še štirje nastopi.

Na 49. memorialu Bojana Hrovatina in sočasno 28. odprtem državnem prvenstvu v atletiki so bili v Celju med tekmovalci  iz Makedonije, Bosne in  Hercegovine, Srbije in Slovenije uspešni tudi člani Medobčinskega društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije iz Murske Sobote.  Izjemen uspeh je dosegla Marta Janžič, ki je zasedla prvo mesto v troboju, metu diska in kopja ter v suvanju krogle. V vožnji na 100 metrov pa se je na tretje mesto uvrstil Andrej Gorza oba iz prleško prekmurskega društva.

V Krogu je na 7. Bezgovem teku, ki se točkuje za pomurski pokal v rekreativnih tekih sodelovalo kar 105 tekačev. Med članicami je na 5 km dolgi progi zmagala Sanela Sukič od Grada pred Petro Gruškovnjak iz Ekonomske šole Murska Sobota tretja  je bila Katja Ružič iz Murske Sobote, Člani so tekli na 8 km dolgi progi, zmagal je Tomaž Rep iz Ormoža,  drugi je bil Jože Čeh iz Lenarta in tretji Tomaž Sraka od Grada. V mlajših kategorijah  so v moški konkurenci zmagali: Maj Bačič, Rene Babič, Noam Šadl, Davor Kranjec in Tvit Trajbarič. V ženski konkurenci pri mladih tekačicah  so tekle najhitreje: Laura Horvat, Zarja Vereš, Hana Merica, Viktorija Štefanec in Tjaša Ficko.

Na Triglavovem teku na Brdu pri Kranju se je med pomurskimi tekači najbolje uvrstil v teku na 21 km Boris Kavčič iz ekipe Borisova bežeča deca iz Murske Sobote, ki je zasedel  v močni konkurenci 29. mesto.

Na 3. mariborskem cestnem  teku  je teklo okrog 500 tekačev. V teku na 5 km je v ženski  absolutni konkurenci in v svoji starostni kategoriji zmagala  Andreja Gorčan.  V moški konkurenci   je  na 5 kilometrov bil v absolutni konkurenci peti v svoji kategoriji pa prvi Dejan Preindl oba iz ekipe Prevozi bolnikov Bratonci.

Nogometaši Mure so v prijateljski pripravljalni tekmi včeraj v Ljutomeru premagali madžarsko drugoligaško ekipo Siofoka z rezultatom 1:0. Edini zadetek za Muro je dosegel Amadej Maroš v  42. minuti srečanja.  Muro zdaj čaka v sredo 12. septembra v Murski Soboti pokalna nogometna tekma proti Rudarju iz Velenja.

Na Reki   je domača prvoligaška ekipa Reke, ki jo vodi Mariborčan  Matjaž Kek,  pred  kar 10.000 gledalci premagala Maribor   s 4:0. Za Maribor je v prvem polčasu igral tudi nekdanji nogometaš Mure Dare Vršič.

V  6. kolu druge slovenske nogometne lige je v Postojni  ekipa Ankarana/Postojne premagala Nafto 1903 iz Lendave z rezultatom  3:1. Za Nafto, ki je vodila v 14. minuti z 1:0 je dosegel   zadetek iz 11 metrovke  Arpad Vaš. Popoldne ob 16.uri bodo Beltinci pred domačimi gledalci gostili   ekipo  ljubljanske  Ilirije.

V 4.kolu 3. slovenske nogometne lige, vzhod so Črenšovci premagali Hotizo z 1:0. zmagoviti zadetek za Črenšovce je dosegel Mario Skuhala.

V 3. kolu pomurske nogometne lige  je Radenska Slatina premagala Goričanko iz Rogašovec z 2:0. Za Radensko Slatino sta dosegla zadetka: Alen Lebar in Blaž Govedič.

V 3. kolu prve slovenske nogometne lige za ženske kategorije U – 17 je v Bratoncih ekipa Telemacha GMT Beltinci premagala ljubljansko Olimpijo  z 9:0. Za Beltinčanke  sta po štiri zadetke dosegli: Albina Čizmazija in Noel Veličnik ter enega iz 11 metrovke Ema Horvat.

V 5. kolu prve slovenske mladinske nogometne lige je v Bakovcih ekipa Gorice premagala soboško Muro z 1:0. V kadetski konkurenci prve slovenske lige je bila Gorica boljša od Mure z rezultatom 2:1. Za Muro je dosegel častni zadetek Aljaž Antolin iz 11 metrovke.

V 5. kolu prve slovenske nogometne lige, vzhod U – 15 je Vipoll v Veržeju premagal celjski Šampion z 1:0. Zmagoviti zadetek je dosegel Jan Rajh. Soboška Mura  je v Velenju premagala Rudarja z 2:1, strelca zadetkov sta bila: Žan Črnko in Enej Meglič.

V nižjih nogometnih ligah pa so igrali takole: Cven – Lipa 4:4, Kema Puconci – Rotunda Selo 2:1, veterani Mure- Aluvar Gančani 1:1,Renkovci – Graničar Pince Marof 6:1 in Čentiba – Petišovci 10:1.

V Puconcih je bil prvi odprti namiznoteniški turnir Slovenije za mladince in mladinke. Med mladinkami je zmagala Katarina Stražar iz Mengša, na 5. mesto se je uvrstila Nuša Vogrinčič iz puconske Keme, deseta je bila Anamarja Horvat iz Sobote. Med mladinci je zmagal  Luka Breznik iz ravenskega Interdiskonta, na deseto mesto se je uvrstil Jure Smodiš iz Keme.

Na 28. hitropoteznem šahovskem turnirju za  prvaka Gornje Radgone je   v Gornji Radgoni  zmagal Gregor Vohl, drugi je bil Silvester Puntigam oba sta zbrala po 10 točk in pol. Na tretje mesto se je uvrstil Jurij  Ojsteršek z 8.točkami.