Domov

Šport in šah

10 septembra 2018 Šport


Na 52. svetovnem strelskem prvenstvu v Južni Koreji je reprezentanca Slovenije z velikokalibrsko puško leže na 300 metrov  v postavi: Rajmond Debevec, Robert Markoja in Dušan Ziško  s 1677. krogi zasedla 13. mesto. V  posamični konkurenci je v tej neolimpijski disciplini Rajmond Debevec iz ljubljanske Olimpije  osvojil naslov svetovnega prvaka s 592.krogi, Robert Markoja iz turniškega strelskega društva pa je s 585.krogi zasedel 18. mesto.

V Predanovcih je bilo končano dvodnevno  tekmovanje  v hokeju na travi z naslovom 10. memorial Sašo Fajs v hokeju na travi, kjer so tekmovali hokejisti iz  petih držav.  Med veterani so zmagali moštveno Lipovci, tretji je bil predanovski Triglav. Med 19 letniki je zmagal Spartak iz Subotice, drugi je bil domači Triglav. V starostni kategoriji U – 16 je zmagal Salzburg, med slovenskimi ekipami so bile tretje Moravske Toplice. V kategoriji U – 13 je zmagala Rača iz Bratislave in med 10 letniki je zmagal Spartak pred Lipovci in Triglavom.

Na 13.  dvodnevnem državnem prvenstvu v letenju z ultralahkimi letali je v organizaciji Aerokluba Murska Sobota na   letališču soboškega aerokluba sodelovalo 7 posadk. Naslov državnega prvaka  sta osvojila Tomaž Gajser in Stanko Presrl iz Aerokluba Prlek iz Ljutomera, druga sta bila  Simon Ravnič in Andrej Vogrin iz Aerokluba Murska Sobota na tretje mesto pa sta se uvrstila Darko Milovanovič in Matej Vogrinčič iz Aerokluba Cerkvenjak.

Na cestnem  Adidas teku   v Pragi  je na 5 km dolgi progi tekla tudi Urška Martinec, članica Atletskega kluba Pomurje iz Murske Sobote.  V močni mednarodni konkurenci  na ulicah Prage se je Urška Martinec uvrstila na sedmo mesto v času 19,08.

V 3. kolu prve avstrijske ženske nogometne lige je ekipa St. Pőltna v gosteh premagala ekipo Vorderlanda z rezultatom 5:0. En zadetek in dve podaji za dosego zadetka je  na tekmi k zmagi prispevala tudi kapetanka slovenske ženske reprezentanca Prekmurka Mateja Zver. Ekipa St. Pőltna je v prvi ligi po treh kolih še brez poraza.

V povratni prijateljski mednarodni rokometni tekmi so veterani Kroga v Porabju premagali rokometne veterane Monoštra z rezultatom 9:8. Za Krog sta dosegla največ zadetkov: Erik Babič 3 in Emil Granfol dva zadetka; pri Monoštru  je dosegel 5 zadetkov Robert Saltasi.

V prvem kolu mednarodne veteranske lige v malem nogometu  so igrali takole: Slovenska vés – Radovci – Breza 13:1, Veterani Grada – Gornji Petrovci 3:0,  Srebrni breg Martinje . Monošter 4:8, Tromejnik Kuzma – Matjaševci 3:0 . Na lestvici je vodstvo prevzela ekipa Slovenske vési, ki ima najboljšo razliko v zadetkih.

V športnem centru v Černelavcih na 2. Škafovem  šahovskem turnirju sodelovalo kar 23 šahistov. Zmagal je Jernej Skuhala s 6.točkami, drugi je bil na turnirju Luka Skuhala s pol točke zaostanka na tretje mesto pa se je uvrstil Štefan Režonja, vsi so člani Šahovskega društva Radenska Pomgrad iz Murske Sobote s 5.točkami.