Domov

Šport in šah

12 septembra 2018 Šport


Na  prvih azijsko pacifiških igrah v atletiki za veterane, ki potekajo  v Penangu v Maleziji , nastopa med 1295 atleti iz 64 držav  tudi pet slovenskih veteranov. Med udeleženci je tudi Zdravko Mauko – Magi iz Športnega društva Radenci, ki je v treh nastopih ,  osvojil  tretje medalje.  Po  osvojitvi tretje mesta v skoku v višino  je včeraj zmagal v teku na 100 metrov z ovirami  in danes  še v skoku v daljino.  Mauko  bo   v Maleziji nastopil še v troskoku in v teku na 300 metrov z ovirami.

Na tekmi državnega prvenstva v Portorožu  sta na jadralni  regati za državno prvenstvo sodelovala  Bine Banfi in Zlatko Janjič iz Surf in sup kluba Pomurje iz Murske Sobote  in v absolutni   v kategoriji  v  tandemu  open v regati zasedla osmo mesto.  V svoji tekmovalni kategoriji pa sta Banfi in Janjič zasedla prvo mesto.

Ob otvoritvi nove teniške dvorane v Murski Soboti  je bil tudi teniški troboj.  Prvo mesto je osvojila ekipa Teniškega kluba Murska Sobota v postavi: Dejan Fujs,Uroš Kovačec, Marino Kegl, Mitko Nasevski, Rene Heric in Dominik Sedonja.  Drugo mesto je osvojil Teniški klub Gornja Radgona v postavi: Martin in Luka Čuk, Tomi Mir, Milan Žnuderl, Beno Klemenčič in Jure Jurjevič. Na tretje mesto se je uvrstil Teniški klub Goričko iz Krašč  v postavi: David Otopal, Aleš Žekš, Tomas Gider, Saša Babič, Simon Šinko in Tomaž Pleteršek. V igri dvojic sta v finalu  Marino Kegl  in Marjan Misja premagala dvojico: Riko Kolmanič – Silvo Lazar z rezultatom 8:1.

Začela se je nova sezona v pomurski ligi v vrtnem kegljanju za upokojence.  V moški konkurenci so igrali takole: Kobilje – Črenšovci 480:411, Beltinci – Puconci 466-455, Murska Sobota – Bodonci 532 – Bodonci 507 in Mačkovci – Moravske Toplice 501:474. Najboljši posameznik je bil Jože Horvat iz bodonske ekipe s 124.  podrtimi keglji.  V ženski konkurenci so bili doseženi naslednji rezultati: Kobilje – Črenšovci 461:443, Beltinci – Puconci 429:447, Murska Sobota – Bodonci 479:483 in Mačkovci – Moravske Toplice 433:431. Najboljša posameznica je bila Alenka Kalman iz Kobilja, ki je podrla  108 kegljev.

Lepo poznanje za svoje šahovske dosežke sta dobila  Ljutomerčana Jernej in Barbara Skuhala člana Šahovskega društva Radenska Pomgrad iz Murske Sobote, ki sta bila izbrana v slovensko študentsko reprezentanco v šahu.  Svetovno študentsko prvenstvo bo v Braziliji  trajalo do 25. septembra.

Pa še tole.

V Soboški Zvezdi bo  danes ob  18.uri izredni občni zbor Rokometnega kluba  Pomurje iz Murske Sobote, kjer bodo namesto dosedanjega predsednika Andreja Gombošija  volili novega predsednika kluba.  V soboški Fazaneriji pa bo jutri ob 15.30 tekma osmine finala slovenskega nogometnega pokala med Muro in Rudarjem iz Velenja.