V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

14 septembra 2018 Šport


Na 52. svetovnem strelskem prvenstvu v Južni Koreji je v moštveni konkurenci reprezentanca Slovenije  s puško velikega kalibra zasedla 6. mesto s 1691.krogi. V slovenski reprezentanci je bil deseti Rajmond Debevec s 573.krogi, Robert Markoja iz Strelskega društva Štefan Kovač iz Turnišča je bil s 569.krogi 15.ti, Dušan Ziško iz Strelskega društva Koloman Flisar s Tišine pa se je s 549.krogi uvrstil na 30.mesto.

Odbojkarice Ženskega odbojkarskega kluba Roto Kema članice prve A slovenske lige so sinoči v Puconcih gostile odbojkarice  Kapošvara iz Madžarske, ekipo, ki nastopa v prvi madžarski ligi. Pucončanke, ki imajo letos novega trenerja Tina Vrabla iz Maribora , so se gostjam najbolj upirale v drugem nizu, ko so izid v nizih izenačile na 1:1 ob koncu pa so gostje tekmo dobile z rezultatom 4:1.  Za Kemo so največ točk zadele: Iva Škraban 15, Nina Kovač 8 in Ana Vilfan 7 točk.

Slovenska ženska reprezentanca v dvoranskem nogometu – futsalu – je v prvi kvalifikacijski nogometni tekmi za nastop na evropskem prvenstvu v Karlovcu izgubila proti Hrvaški z rezultatom 6:2. Za slovensko reprezentanco  sta dosegli zadetka: Tanja Vrabel nekdanja članica Ženskega nogometnega kluba Telemach GMT Pomurje in Mateja Vojsk; za Hrvaško  je dosegla kar štiri zadetke Tomislava Matijević.

Združenje šoferjev in avtomehanikov Murska Sobota in Društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije bosta v  soboto ob 9.uri med Mursko Soboto in Sebeborci, ob prazniku Občine Moravske Toplice,  pripravila 25. avto moto reli za  avtomobiliste in motoriste z motom: »Vse za varnosti prometa«.  Ob reliju bodo imeli paraplegiki in tetraplegiki tudi  odprto državno prvenstvo. Na reliju, ki so bo začel na poligonu centra varne vožnje v Murski Soboti bodo po spretnostni vožnji udeleženci imeli ocenjevalno vožnjo do Sebeborec in ob koncu še test iz znanja cestno prometnih predpisov. Letos bodo gostovali na reliji tudi paraplegiki iz Bosne in Hercegovine in Hrvaške.

V Murski Soboti je bil teniški dvoboj mladih igralcev starih do 12 let med Slovenijo in Hrvaško. Gostje iz Hrvaške so pripotovali v Mursko Soboti samo z enim igralcem. Za Slovenijo sta nastopala Žiga Švec iz Lemerja, član soboškega teniškega kluba in Mak Milkovič iz Ljubljane, ki sta oba odigrala dvoboj proti Nou Levaku in zmagala tako, da se je izid končal z zmago Slovenije z 2:0.

V drugem kolu moravskotopliške lige v malem nogometu so igrali takole: Prosenjakovci – Ivanci  1:1, Mlajtinci – Noršinci 1:4, Vučja Gomila – Strehovci 8:3 in Filovci – Motvarjevci. Na lestvici vodijo Noršinci s 6. točkami.

Člani Medobčinskega  društva slepih in slabovidnih  Murska Sobota so v Kopru sodelovali na prvenstvu Slovenije v vrtnem kegljanju. Moštveno  je ekipa soboškega društva v postavi: Silva Mlinarič, Marija Jurančič in Milica Ivanuša zasedla četrto mesto. Posamično  je  moški konkurenci v kategoriji B 4 zmagal Dušan Cigüt, v ženski konkurenci  je bila v kategoriji B 3 Milica Ivanuša zmagovalka, Marija Jurančič je bila v kategoriji B 2 druga, na četrto mesto pa se je uvrstila v kategoriji B l  Silva Mlinarič.

Na septembrskem  hitropoteznem šahovskem turnirju Šahovskega društva Radenska Pomgrad  v Murski Soboti je zmagal Matej Titan, drugi je bil Denis Gjuran oba sta zbrala po 7 točk in pol. Na tretje mesto se je uvrstil Boris Kovač s šestimi točkami, četrti je bil Jože Gruškovnjak in peti Igor  Kos, ki je osvojil štiri točke in pol.