V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

14 septembra 2018 Šport


Na tretji od skupno 12 nalog na mednarodnem tekmovanju toplozračnih balonov v Szegedu na Madžarskem med 40. ekipami iz 7 držav sodeluje tudi posadka Balonarskega kluba Bakovci s pilotom Dejanom Buzetijem.   Po prvih treh nalogah je Balonarski klub Bakovci  na solidnem 9. mestu, tekmovanje pa bo trajalo do nedelje 16. septembra.

V zadnji tekmovalni disciplini  na 52. svetovnem strelskem prvenstvu v južnokorejskem Changwonu je  v streljanju z veliko kalibrsko puško  v trojnem položaju na 300 metrov dosegel  svojo najboljšo uvrstitev kot član slovenske reprezentance Robert Markoja iz Strelskega društva Štefan Kovač iz Turnišča ,ki je s 1155. krogi zasedel 12. mesto. Rajmond Debevec iz Olimpije je bil s 1152.krogi 16. in Dušan Ziško iz tišinskega strelskega društva je zadel 1121 krogov, kar je bilo dovolj za 30.mesto.

Selektorica  slovenske mlade  ženske nogometna reprezentance Petra Mikeln je  20 nogometašic povabila na reprezentančni zbor v Radence, ki se bo začel v  ponedeljek 17. septembra.  Slovenska izbrana vrsta bo namreč v torek ob 16.30  igrala v Radencih prijateljsko tekmo z vrstnicami iz Madžarske, povratna tekma pa bo prihodnji četrtek na Madžarskem.  Med reprezentantkami  je tudi osem igralk Ženskega nogometnega kluba Telemach GMT Beltinci in sicer: Ines Sok, Sara Makovec, Špela Pernek, Neli Hofman, Eva Potočnik, Sara Agrež, Zala Meršnik in Kaja Korošec.

V Murski Soboti je bilo žrebanje parov za 3. kolo pokalnega tekmovanja na območju Medobčinske nogometne zveze Murska Sobota. Prihodnjo sredo 19.septembra ob 16.uri bodo tako igrali: Grad – Tromejnik Kuzma, Avto Rajh Ljutomer – Rakičan, Čarda Martjanci – Radgona in Beltinci – Hodoš.

V športnem parku v Beltincih je bilo območno tekmovanje  osnovnih šol v odbojki na mivki.  Med učenkami osnovnih šol  je v finalu  Osnovna šola Beltinci premagala Osnovno šolo Mala Nedelja z 2:0. Med učenci  je Osnovna šola Veržej premagala Beltinčane z 2:0. Vse štiri ekipe pa so se uvrstile na polfinalne državnega prvenstva osnovnih šol v odbojki na mivki.

Na  7.  hitropoteznem šahovskem turnirju  Gostilne Taborka v Mariboru  je med 29. šahisti zmagal Ratko Novak iz Frama z 10.točkami. Na drugo mesto se je uvrstila Lea Števanec iz Rankovec članica kranjskega šahovskega kluba, deveti pa je bil Nino Cmor iz Moravskih Toplic, član soboškega  šahovskega kluba, ki je zbral 6 točk in pol.