Domov

Šport in šah

15 septembra 2018 Šport


Na drugi kvalifikacijski tekmi za uvrstitev na evropsko prvenstvo leta  2019  v malem nogometu –  futsalu v dvorani je v Karlovcu ženska reprezentanca  Rusije premagala reprezentanco Slovenije s 5:0. Pri slovenski reprezentanci se je v 24. minuti poškodovala  kapetanka reprezentance Tanja Vrabel, nekdanja igralka Ženskega nogometnega kluba Telemach GMT Beltinci. Po zdravniškem pregledu v bolnišnici so ugotovitve takšne, da ni nobene zlomljene kosti toda njen današnji nastop proti reprezentanci Švedske ni zanesljiv.  V uvodni tekmi je Slovenija izgubila proti Hrvaški z rezultatom 6:2.

Na svetovnem odbojkarskem prvenstvu v Firencah je moška reprezentanca Slovenije po zmagi proti Dominikanski republiki s 3:1 bila uspešna  s 3:1  tudi proti reprezentanci Japonske. Član slovenske izbrane vrste je  na svetovnem odbojkarskem  prvenstvu  tudi Uroš Pavlovič iz Murske Sobote, sicer odbojkar član ACH Volleya iz Ljubljane.

Zadnji dan   na  prvih azijskih pacifiških igrah v atletiki za veterane, ki potekajo v Maleziji,   je Zdravko Mauko – Magi doma iz Melov  član slovenske reprezentance osvojil še  tretjo zlato odličje in sicer v teku na 300 metrov z ovirami.  Na tej atletski preizkušnji je Mauko  v svoji starostni kategoriji osvojil zlati medalji že v teku na 100 metrov z ovirami in v skoku v daljino, drugi pa je bil v troskoku . Zdaj čaka Zdravka Mauka  21. septembra v Celju  še nastop na balkanskem prvenstvu v atletiki za veterane.

Na tretji dirki pokalnega prvenstva v motokrosu so na 1500 metrov dolgi progi v Škednju pri Slovenskih Konjicah sodelovali tudi pomurski tekmovalci. Najbolje se je odrezal  Željko Makovec iz Murskih Petrovec, ki je zdaj član Gajser teama iz Makol in je na hondi v razredu MXR open  zasedel drugo mesto s 44. točkami. V razredu MXR 85 pa se je Anej Ilič iz soboškega avto moto  društva Štefan Kovač na motorju KTM   z 38.točkami uvrstil na četrto mesto; v razredu MXR 2  je Aleš Gutmacher iz soboškega društva na  Yamahi zbral  30 točk, kar je bilo med 16. tekmovalci

V drugem kolu  prve slovenske malonogometne lige ena so v A skupini  Černelavci premagali Pečarovce z rezultatom 5:3. Za Černelavce  sta dosegla zadetke: Mitja Botjak tri in Štefan Kutoš dva; za Pečarovce  pa je dvakrat zadel državni reprezentant Neven Grah enkrat pa Damir Fujs. V B skupini  je bila  Krajna že drugič zapored bila uspešna in je premagala Teksas bar Videm z rezultatom 2:1. Za Krajno sta dosegla zadetka: Rok Bencik in Patrik Bukovec; za Videmčane pa je dosegel edini zadetek Aljaž Tušak.

V  4.kolu prvi  radgonski medobčinski ligi malega nogometa  je vodilna Spodnja Ščavnica premagalo Kapelo s 3:1, druga na lestvici Radenska Radenci je premagala Garfield iz Lutverc z 8:3, tretje na lestvici Police  so igrale proti Tihi vodi iz Gornje Radgone 2:2. V drugi radgonski ligi malega nogometa je  vodilni Porkys iz Žepovec  premagal Zoro  iz Zbigovec s 5:1. Drugi na lestvici Šenekar iz Spodnjih Ivanjec  je premagal Plitvico  z 9:1 tretji  Vrček iz Murščaka pa je igral proti Lokavcu 2:2. V tretji radgonski ligi malega nogometa  je vodilni Teksas bar iz Vidma preložil tekmo z Lešani, druga Ihova je  premagala  Neja bar iz Lomanoš  kar 11:1,  tretja  ekipa  na lestvici Ivanjševska Slatina  pa je  premagala Mahovce z 2:1.

V Gornji Radgoni je bil 29. članski hitropotezni šahovski turnir za naslov prvaka Gornje Radgone. Zmagal je Dare Dvanajšček, drugi je bil Martin Mohar oba sta zbrala po 4 točke na tretje mesto pa se je uvrstil Jurij Ojsteršek s tremi točkami.

V Murski Soboti  je bil  sinoči septembrski hitropotezni šahovski turnir za mladince. Zmagal je Maj Pintarič , ki je zbral 6 točk, drugi je bil Joži Lenček Kranjec in tretji Dani Lenček Kranjec, ,ki sta zbrala po štiri točke in pol, vsi pa so člani Šahovskega društva Radenska Pomgrad iz Murske Sobote.