V etru
Najlepše želje s čestitkami in pozdravi
Domov

Šport in šah

16 septembra 2018 Šport


V Szegedu na Madžarskem  je na tekmi v letenju s toplozračnimi baloni za evropski pokal med 40 ekipami iz sedmih držav  sodelovala tudi posadka Balonarskega kluba Bakovci s pilotom Dejanom Buzetijem. V močni mednarodni konkurenci se je Balonarski klub Bakovci  uvrstil na sedmo mesto in s tem osvojil pomembne točke za uvrstitev na tekmo svetovnega prvenstva, ki bo leta 2020 v Murski Soboti.

V tretji tekmi na svetovnem odbojkarskem prvenstvu v Firencah je moška reprezentanca Slovenije ,  po zmagi proti Dominikanski republiki in  Japonski,  premagala  še  Belgijo z rezultatom 3:2  in je še naprej brez poraza. Član slovenske moške odbojkarske reprezentance je tudi Uroš Pavlovič iz Murske Sobote sicer član ACH Volleya iz Ljubljane.

V pripravljalni prijateljski odbojkarski tekmi so igralci  Panvite Pomgrada v Murski Soboti premagali Črnuče z rezultatom 3:0.  Za soboško ekipo so največ točk k zmagi prispevali:  Zlatko Pulko 15, Aljoša Bogožalec 11, Jakob Rojnik 9 in Mitja Pečnik 7 točk.

Združenje šoferjev in avtomehanikov Murska Sobota in  Medobčinsko društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije  sta po pokroviteljstvom Občine Moravske Toplice  v soboto na 32 km dolgi progi  med Mursko Soboto in Sebeborci pripravila jubilejni 25. mednarodni avtoreli  za motoriste in avtomobiliste. Paraplegiki in tetraplegiki so imeli sočasno tudi odprto državno prvenstvo.  Med motoristi je zmagal Boštjan Bobovec iz Gančan, med motoristi s prikolico je bil najboljši Franc Ekart iz Spodnje Korene in med tekmovalci , ki so imeli avtomobile starejše od 30 let je zmagal Jožef Bobovec iz Gančan. Med  paraplegiki je postal državni prvak Franc Borovnjak iz Murske Sobote, drugi je bil Anton Simonič od Svetega Tomaža in tretji Franc Pinter iz Slovenske Bistrice. Med tetraplegiki je zmagal Alojz Velner  iz Vučje Gomile in med tetrapleginjami je postala prvakinja Anica Radej iz Sevnice.

V zadnji tekmi za uvrstitev na  evropsko prvenstvo  v dvoranskem nogometu – futsalu .  ki bo prihodnje leto,  je  v soboto v Karlovcu  Švedska premagala žensko reprezentanco Slovenije s 5:1. Edini in vodilni zadetek za slovensko reprezentanco je dosegla Tanja Vrabel iz Zgornjega Porčiča  nekdanja  članica Ženskega nogometnega kluba Telemach GMT Beltinci ki je kot kapetanka kljub  poškodbi  prsnega koša in ramena igrala za reprezentanco.

Prvi dan  atletskega  državnega prvenstva  za pionirje U – 16 je na Ravnah na Koroškem  v teku na 300 metrov zmagal Maj Janža v času 36,27. Štefeta Atletskega kluba Pomurje iz Murske Sobote v postavi: Niko Forjan, Tadej Pajek, Gal Skledar in Maj Janža pa je v času 45,98 zasedla drugo mesto.

Na 14. Teku z naravo v Stari Novi vasi  je med člani na 7,5 km dolgi progi zmagal Jože Čeh iz Lenarta, drugi je bil Matej Gider iz Rogašovec, tretji Tomaž Sraka od Grada . Na četrto mesto se je uvrstil Dušan Fister iz Kolesarskega kluba Tropovci in na peto mesto  Franjo Kolarič iz Tekaške sekcije Radenske. V rekreativnem teku na 3,5 km dolgi progi za pokal Občine Križevci  pri Ljutomeru  sta zmagala Slavko Kumek iz Gornje Radgone, član Športnega društva Snaga iz Maribora in Laura Pajtler  iz Športnega društva Berkovci.

V prvi tekmi  nove sezone v  prvi  B slovenski rokometni ligi sta se Pomurje in Črnomelj razšla brez zmagovalca ob izidu 28:28.  Za Pomurje, ki  po 18 letih  znova nastopa v prvi B slovenski ligi,  so največ zadetkov dosegli: Boštjan  Žižek Cvetko in Gregor Gregorec  po 7 ter Rok Koderman 5 zadetkov; pri  Črnomlju se je odlikoval  veteran Gregor Stariha  s 7. zadetki.

V 4. kolu prve slovenske ženske nogometne lige U – 17 so igralke Ženskega nogometnega kluba Telemach GMT Beltinci v gosteh premagale Krim z rezultatom 3:1. Za Beltinčanke so dosegli zadetke: Asja Puhan, Albina Čizmazija in Noele Vilčnik.

V derbiju 7.kola 2. slovenske nogometne lige je sinoči v Lendavi pred 800 gledalci Nafta 1903 kljub vodstvu gostov z 2:0 premagala AŠK Bravo s 3:2. Za Nafto so dosegli zadetke: Damir Zeljko, Igor Prahić in Marko Roginić.

Kalcer Radomlje  je pred domačimi gledalci premagal Beltince s 4:1 čeprav so Beltinčani preko Jerneja Trstenjaka vodili z 1:0.

V 5.kolu 3. slovenske nogometne lige, vzhod je  Avto Rajh Ljutomer v gosteh premagal Turnišče s 4:1. Za Ljutomerčane  je dosegel dva zadetka: Alen Brumen po enega pa sta prispevala k zmagi: Primož Panič in Tilen Nemec; za Turnišče je dosegel edini zadetek Aleksander Koren.

Tromejnik iz Kuzme je v Gornji Radgoni premagal gostiteljsko Radgono z 2:0. Zadetka za Tromejnik sta dosegla:  Matej Rogač in Sabolć Andrejek.

Veržej je bil v 3. slovenski nogometni  ligi, vzhod boljši od  Polane kar s 6:0. Za Veržej so dosegli zadetke:  Karel  Šalamon, Niko Vajda,  David Šajnovič, Mičo Lugonjič, Mitja Gašparič in Marko Ilič.

V  6. kolu prve slovenske mladinske nogometne lige je Celje premagalo Muro z 2:1, edini zadetek  za Muro  je dosegel  Jaša Kerec. Kadeti Mure  so v gosteh premagali Celje s 3:1, za Muro so dosegli zadetke: Rok Erniša, Nikola Vuksanović in Tilen Majšler z avtogolom.

V 6. kolu prve slovenske nogometne lige, vzhod je  v Murski Soboti Maribor premagal Muro z 2:0 ,tekma med Aluminijem in Vipollom iz Veržeja  bo v torek 18.septembra.

V nižjih nogometnih ligah pa so igrali takole:  Bakovci – Cven 4:2 in Roma Vanča vas – Pušča 0:8, tekmo so vodili nogometni sodniki s Ptuja.

Začela se je nova sezona v državnih kegljaških ligah. V moški konkurenci je v prvem kolu  prve B slovenske lige  Ograjca v Ljubljani premagala   Radensko s 7:1 ; pri Radenski je največ kegljev podrl Miko Steržaj 567. V ženski konkurenci prve B lige je bila Ograjca boljša od Radenske s 6,5:1,5. Za Radensko je največ kegljev,  503,  podrla  Sonja Tibaut.

Prvem kolu 2. slovenske šahovske lige, vzhod je na Janževem Vrhu Radenska Pomgrad s šahovsko sekcijo Ljutomer premagala Gornjo Radgono s 4:2. Za ljutomersko sekcijo  sta remizirala: Aljaž Škalič in Marjan Štrtak, zmagali pa so: Jožef Sedonja, Fabijan Marič Vild in Jaka Kočar; za Gornjo Radgono  sta remizirala: Silvester Puntigam in Andre Keglević , zmagal pa je Marko Mastinšek.