V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

15 marca 2017 Šport


Končana je bila mednarodna kolesarska dirka od Tirenskega do Jadranskega morja .  V zadnji   etapi, dirki na čas, je  na 10,1 km dolgi progi  zmagal Rohan Dennis iz Avstralije, najboljši slovenski kolesar je bil Primož Roglič,   doma iz Kisovca, na petem mestu. Simon Špilak   se je uvrstil na 54. mesto. Po sedmih etapah je zmagal  Kolumbijec Nairo Quintana, Primož Roglič je bil četrti, drugi najboljši slovenski kolesar na dirki  je bil Simon Špilak iz Tropovec, ki se je uvrstil na 11. mesto.

V Novi Gorici  je bila prva pokalna  tekma v streljanju na glinaste golobe. V odsotnosti poškodovanega Boštjana Mačka  iz Bodonec je  med člani  zmagal   Matjaž Lepen iz Kungote med pomurskimi strelci je bil Tadej Kostanjevec iz Gornje Radgone sedmi, Jasmina Maček iz Strelskega društva Štefana Kovača iz Murske Sobote se je uvrstila na 9. mesto. Med mladinci je zmagal Rene Maček iz Strelskega društva Štefana  Kovača iz Murske Sobote.

V športnem parku Krsnik v Dolnji Počehovi pri Mariboru je bil tretji turnir za  lestvico  Squash zveze Slovenije.  Na prvo mesto se je uvrstil Zoran Repija iz Veržeja, ki je na turnirju nastopal kot član Squash kluba Kranj. Repija je v finalu premagal  Tomaža Pečjaka  iz Športnega društva Squashland iz Ljubljane z rezultatom 3:1. V Krsniku je Zoran Repija zmagal tokrat že 12.tič.

Ministrstvo za šolstvo in šport in Badmintonska zveza Slovenije  sta v sodelovanju z Osnovno šolo III Murska Sobota pripravila regijsko moštveno osnovnošolsko prvenstvo v badmintonu. V skupini nekategoriziranih igralcev   je zmagala   Osnovna šola Križevci pri Ljutomeru pred Osnovno šolo Veržej in Osnovno šolo III Murska Sobota. Vse tri šole so se uvrstile na finalni turnir državnega prvenstva v badmintonu.

V 17. kolu prve »B« slovenske kegljaške lige za članice je na kegljišču Vikenda v Radencih ženska ekipa Radenske premagala  Kegljaški klub Ograjca iz Ljubljane z rezultatom 6:2. Za Radensko so največ kegljev podrle: Sonja Tibaut 561, Vlasta Hojnik 539 in Marika Kardinar 536 kegljev.  Na lestvici vodi Litija s 23.točkami, Radenska pa je na petem mestu zbrala 18 točk.

 Na hitropoteznem šahovskem turnirju za mesec marec je v Murski Soboti zmagal Denis Gjuran, drugi je bil Matej Titan oba iz Šahovskega društva Radenska Pomgrad iz Murske Sobote. Na tretje mesto se je uvrstil Jože Vučko iz Šahovskega društva Lendava.

Naslednje srečanje bodo imeli šahisti v nedeljo 19.marca ob 9.uri, ko bo v vaško gasilskem domu v Lipi 6. letošnji mednarodni konec tedenski šahovski turnir.