Domov

Šport in šah

17 septembra 2018 Šport


Na dvodnevnem državnem prvenstvu v atletiki za pionirje starostne kategorije U – 16  na Ravnah na Koroškem so bili tekmovalci Atletskega kluba Pomurje  iz Murske Sobote  izjemno  uspešni tudi drugi tekmovalni dan. Po  prvem mestu Maja Janže v teku na 300 metrov prvi dan in drugem mestu  štafete 4 x 100 metrov,  so bili  drugi dan  pomurski atleti zmagovalci v štafeti 4 x 300 metrov v postavi:  Niko Forjan, Patrik Horvat, Gal Skledar in Maj Janža v času  2:34,46. Posamično  se je najbolje uvrstil drugi dan v teku na  100 metrov Gal Skledar, ki je bil sedmi, v predtekmovanju je tekel 11,66.

Na predzadnjih letošnjih kasaških dirkah v Ljutomeru  so v nedeljo v sedmih točkah ljutomerski kasaški vozniki zmagali v šestih dirkah. V dirki za nagrado Občine Križevci je zmagal Rožle na vajetih  Branka Seršena , drugi je bil  Tars stars z Jankom Sagajem in tretji Artis z voznico Darjo Antolin. Med ljutomerskimi gimnazijci je zmagal Mitja Slavič  z Dantejem MS, drugi je bil Vido Šadl z Demperjem in tretji Marko Slana z Rebeko III. Kvalifikacijsko dirko dveletnih kasačev za nastop na državnem prvenstvu  je dobila Varele HB na vajetih  Jožeta Sagaja mlajšega. V preostalih dirkah  so med ljutomerskimi kasači zmagali: Le Mans z Rokom Hericem, Anina Sakso z Jankom Sagajem in Liberty Luna na vajetih Reneja Hanžekoviča.

Na mednarodnem  turnirju v športnem karateju za nagrado Maribora so bili med 482.tekmovalci iz  13 držav zelo uspešni  soboški karateisti. V borbah je med članicami zmagala Silvija Rajnar v kategoriji do 50 kg , druga pa je bila še  kategoriji do 55 kg. Alojz Cener je bil drugi  v katah  in tretji  v borbah  svojih kategorijah med veterani.  Fiona Zečiri je bil tretja  v borbah med članicami v kategoriji do 55 kg, Tilen Jug je bil tretji med člani v katah, Luka Šobak pa v borbah med mladinci v kategoriji do 61 kg. Med veterankami se je v katah na tretje mesto uvrstila Katarina Sluga. V katah moštveno je med malčki ekipa  Murske Sobote v postavi: Blaž Križanič, Nejc Oblak in Timi Rituper zasedla prvo mesto podobno kot v borbah  mlajši kadeti v postavi: Jernej Stvarnik, David Tinev in Tim Magič.

Na mednarodni kolesarski dirki  v severni Italiji je v nedeljo  Luka Jablanovec  član Kolesarskega kluba Tropovci  na 79, 1 km dolgi progi  med 99.  najboljšimi  mlajšimi mladinci iz Italije, Slovenije in Hrvaške  klub padcu, ko je staknil  rahlo poškodbo in izgubi očal med kolesarjenjem  ob koncu zasedel 11. mesto med mlajšimi mladinci. V začetku septembra je Luka Jablanovec  sodeloval  tudi na regionalni kolesarski dirki v Agliani  s kolesarji Adria Mobilla  iz Novega mesta in Roga iz Ljubljane  in  je na 90 km dolgi progi med 200 kolesarji dirko končal v skupini med prvimi 40.timi kolesarji.

V  drugem kolu mednarodne veteranske lige v malem nogometu so igrali takole: Gornji Petrovci – Radovci/Breza 3:3, Matjaševci – Srebrni breg Martinje,  porabski derbi Monošter – Slovenska vës 2:1 in Tromejnik Kuzma – Grad 2:2. Na lestvici vodi Monošter s šestimi točkami.

Na mednarodnem šahovskem turnirju v Nagykanizsi na Madžarskem so med  110.šahisti  v treh starostnih kategorijah sodelovali tudi mladi člani Šahovskega društva Radenska Pomgrad iz Murske Sobote. Najbolje se je odrezala v kategoriji U – 14 Alina Lukač, ki je zasedla  prvo mesto, med 12 letniki je bila Ema Lukač druga, v starostni kategoriji U – 10 pa je Eva Žlebič  prav tako bila uvrščena na drugo mesto.