Domov

Šport in šah

18 septembra 2018 Šport


Danes se začenja v španskem Alcanteju  posamično evropsko člansko prvenstvo v namiznem tenisu, ki bo trajalo do 23. septembra  in  na katerem bo  nastopilo  devet igralcev in igralk iz Slovenije. Za slovensko moško reprezentanco bo igral tudi Jan Žibrat doma iz Mote, v Sloveniji  pa  je Žibrat   član Namiznoteniškega kluba Sobota , sicer pa  Žibrat igra ta čas v tujini.in  je  trenutno  159. na evropski jakostni lestvici .

Na  svetovnem kolesarskem prvenstvu , ki se  bo začelo  23. septembra  v avstrijskem Innsbrucku in bo trajalo do 30. septembra,   bosta  prvič v zgodovini  pomurskega kolesarstva za  slovensko  reprezentanco nastopila dva pomurska kolesarja, ki pa žal nastopata izven Pomurja. Za člansko reprezentanco  bo po osmih letih  znova nastopil Simon Špilak iz Tropovec, sicer član ruske Katjuše; za mlado reprezentanco kolesarjev do 23 let pa bo tekmoval Žiga Horvat iz Dankovec, član Kolesarskega kluba Adria Mobill iz Novega mesta.

Ob 40 letnici  delovanja Karate kluba Kovinar Maribor so na mednarodnem turnirju v Mariboru  ob  karateistih Murske Sobote o katerih izidih smo že poročali tekmovalno  uspešno sodelovali tudi tekmovalci Karate kluba Ljutomer.  Med tekmovalci iz 14 držav  je v borbah v kategoriji deklic zmagala Tija Janžekovič,  tretja med mlajšimi deklicami pa je bila Nuša Janžekovič. V katah se je najbolje odrezala Nuša Janžekovič, ki je bila druga v kategoriji deklet do 10 let, tretji pa sta bili Taja Plohl v kategoriji do 8 let in Gaja Žibrat v kategoriji kadetinj.

V drugem kolu pomurske  upokojenske  lige v vrtnem kegljanju za moške do bili doseženi naslednji rezultati:  Mačkovci – Beltinci  523:461, Črenšovci – Murska Sobota  466: 509, Puconci – Bodonci 438:483 in Moravske Toplice – Kobilje 506:409. Najboljši posameznik v drugem kolu je bil Milan Oček iz Mačkovec, ki je podrl 113 kegljev. V ženski konkurenci  so igrali takole: Mačkovci – Beltinci 497:403, Črenšovci – Murska Sobota 462:467, Puconci – Bodonci  404:443 in Moravske Toplice – Kobilje 413:511.Najboljša kegljavka je bila  Irena Grah iz Murske Sobote, ki je podrla  110 kegljev.

V 3. kolu pomurske lige v malem nogometu na travnatih igriščih  so igrali takole: Bobri Dolnja Bistrica – Športno rekreacijsko društvo Sobota 7:3,  Meteor Melinci – Teleing Razkrižje   1:1, Bakovci – Trnje 0:15, Tešanovci – Čarda Martjanci  6:1 in Klub mladih Odranci – Elbo Gomilica 3:7. Na lestvici vodijo Tešanovci z 9.točkami.

Na hitropoteznem šahovskem turnirju  v Ljubljani je med 13. šahisti zmagal Marko Coklin, član Šahovskega društva Radenska Pomgrad iz Murske Sobote, ki je zbral  5 točk in pol podobno kot Niko Praznik iz Vrhnike, ki se je uvrstil na drugo mesto.