Domov

Šport in šah

19 septembra 2018 Šport


Slovenska mlada ženska nogometna reprezentanca U – 19 se je v okviru priprav za  kvalifikacijski turnir,  za nastop na evropskem prvenstvu , ki bo od tretjega do 9. oktobra na Švedskem in kjer bodo sodelovale reprezentance Izraela, Kazahstana, Švedske in Slovenije včeraj v Radencih v  prijateljski  tekmi  pomerila z  vrstnicam Madžarske in zmagala z rezultatom 3:0.  Za Slovenijo so dosegle zadetke: Ana Milović in Adrijana Mori iz Olimpije in  Nika Pintarič iz Krima. Za slovensko izbrano   je igralo kar osem igralk pomurskega ligaša Telemach GMT Beltinci in to  v prvem polčasu: Zala Meršnik, Kaja Korošec, Sara Agrež in Sara Makovec, v drugem polčasu pa še: Ines Sok, Špela Pernek, Eva Potočnik in Neli Hofman.

Na svetovnem prvenstvu v judu, ki se jutri začenja v Bakuju v Azerbajdžanu bo skupno sodelovalo  828 judoistov iz 133 držav med njimi bo tudi 13 judoistov in judoistk, ki bodo nastopili za slovensko reprezentanco.  V kategoriji do 66 kg bo tekmoval  za slovensko reprezentanco tudi Adrian Gomboc iz Rakičana zdaj član Judo kluba Bežigrad sicer aktualni evropski prvak v tej kategoriji.

Zavod za šport Republike Slovenije Planica je je na podlagi  letnega programa športa za leto 2018  s posebnim sklepom podelil priznanja  in nagrade najboljšim  športnim osnovnih šolam in vrtcem v Sloveniji. Med osnovnimi šolami  sta zlati priznanji za najbolj športno osnovno šolo v Sloveniji dobili: Osnovna šola I in Osnovna šola III Murska Sobota.  Med šolami s prilagojenim programom je dobila na nagradnem natečaju zlato priznanje tudi Osnovna šola IV Murska Sobota. Podeljena so bile tudi nagrade najbolj športnim vrtcem in med prejemniki zlatega priznanja je tudi  Vrtec Osnovne šole Janka Ribiča Cezanjevci.

 

Na 25. seji Izvršnega odbora Nogometne zveze Slovenije, ki je bila v Lendavi  so člani razdelili  tudi  finančna sredstva za športne objekte,  med prejemniki   so bile tudi pomurske občine. Mestna občina Murska Sobota  je dobila  za  sofinanciranje  izgradnje  razsvetljave na  stadionu Mure 70.000 eurov. Za sofinanciranje namakalnega sistema na nogometnih igriščih  pa so dobili sredstva:  5.000 eurov  Nogometni klub Odranci, Krajevna skupnost Bratonci za Ženski nogometni klub Telemach GMT Beltinci, Nogometni klub Čarda je dobil 3.500 eurov in Športno društvo Bogojina 1500 eurov. Občina Gornja Radgona pa je dobila  30.000 eurov za dokončanje objekta Športno nogometnega kluba Radgona.

Na 14.  odbojkarskem memorialu Sama Zrnca v Grosupljem  so med šestimi ženskimi ekipami ,  med njimi  so bile štiri prvoligaške,  sodelovale tudi igralke Ženskega odbojkarskega kluba Roto Kema Puconci z novim trenerjem Tinom Vrablom. Prvo mesto je osvojila ekipa Formule Formisa, ki je v finalu premagala Grosuplje z 2:0. Na tretje mesto so se uvrstile puconske odbojkarice ,ki so v odločilni tekmi za tretje mesto premagale Zreče z 2:0.

Kolesarski klub  Prekmurje Beltinci ,ki mu predseduje Jože  Kavaš,   je v okviru akcije Slovenija kolesari   v Beltincih pripravil  tradicionalni jesenski kolesarski maraton na 70, 45 30 in 5 km dolgi progah.  Skupno je sodelovalo 162 kolesarjev, najstarejši  udeleženec med njimi je bil  89 letni Sigfried Schubert od Svetega Tomaža, najštevilčnejša kolesarska skupina  je bila Orhideja iz Dobrovnika.

V 4. kolu Goričke lige v malem nogometu so igrali takole: Domanjševci – Stanjevci 5:1, Čepinci – Dolenci 3:2, Gornji Petrovci – Srebrni breg Martinje 3:0, Pizzerija Kučan Križevci – Carioke Markovci 1:6, Isyp Šalovci – Inter Dolič 4:3 in Lucova – Hajduk 8:3. Na lestvici vodijo Gornji Petrovci z 12.točkami.

Na 15. svetovnem   univerzitetnem prvenstvu v šahu  v Aracaju v Braziliji sta nastopila    za slovensko študentsko reprezentanco tudi dva  ljutomerska šahista, člana Šahovskega društva Radenska Pomgrad iz Murske Sobote.   V ženski konkurenci je Barbara Skuhala zasedla 11. mesto in  zbrala  5 točk. Jernej Skuhala je zasedel 21. mesto s štirimi točkami.